Search:

Type: Posts; User: fumakiller

Page 1 of 16 1 2 3 4

Search: Search took 0.05 seconds.

  1. Thread: T4 Travian

    by fumakiller
    Replies
    12
    Views
    5,344

    bg aku, yg paling best utk T4.0 ni ialah sistem...

    bg aku, yg paling best utk T4.0 ni ialah sistem hero
    hero boleh pegi buat misi dan boleh dapat barang
    jadi, taklah boring sangat untuk player yg main secara sim city..
  2. Replies
    2
    Views
    3,009

    rasanya x salah utk buat forum sendiri.. cuma...

    rasanya x salah utk buat forum sendiri..
    cuma kalau iklankan link atau url utk laman web tu kat sini, tu mungkin akan ada masalah..
  3. Replies
    55
    Views
    28,518

    bergantung pada kuantiti yg boleh dibawa oleh...

    bergantung pada kuantiti yg boleh dibawa oleh askar dan bukan peratus
    lagi bnyk askar yg dihantar untuk menyerang, maka lebih bnyk resos yg boleh dicuri




    populasi boleh dinaikkan semula...
  4. Replies
    5
    Views
    2,220

    x boleh.. cuma boleh tgk populasi sahaja..

    x boleh..
    cuma boleh tgk populasi sahaja..
  5. Replies
    5
    Views
    2,928

    jikalau dibaca dari sini ...

    jikalau dibaca dari sini

    http://help.travian.com.my/index.php?type=faq&mod=516

    memang akan ada resource yg akan hilang jika arahan di cancel
    dan resource tu xkan dpt semula..
    tapi x pasti...
  6. Replies
    41
    Views
    33,666

    tahniah keep up the good work

    tahniah
    keep up the good work
  7. Replies
    38
    Views
    28,124

    Poll: best gak kalau ada speed 5x ni..

    best gak kalau ada speed 5x ni..
  8. Replies
    25
    Views
    17,200

    aku yg baru nk cuba main ni pelik gak camner x...

    aku yg baru nk cuba main ni pelik gak
    camner x sampai sehari, dah ada org boleh sampai pop 60+
    camner diaorg buat?
  9. Replies
    25
    Views
    17,200

    kalau x dpt jugak email tu, boleh check kat sini...

    kalau x dpt jugak email tu,
    boleh check kat sini cara2 utk recover

    http://t4.answers.travian.com/index.php?aid=21#go2answer

    harap2 dpt membantu..
  10. Replies
    25
    Views
    17,200

    mungkin email tu sampai lewat sikit lagipun...

    mungkin email tu sampai lewat sikit
    lagipun bukan boleh aktifkan akaun lagi sebelum 1hb dec..
  11. Replies
    25
    Views
    17,200

    sesiapa yg nk main open beta T4.0 ni sila baca...

    sesiapa yg nk main open beta T4.0 ni
    sila baca kat sini dulu

    http://forum.travian.com/showthread.php?t=140938

    bnyk benda baru seperti beginner protection akan tamat jika serang player lain.....
  12. Replies
    5
    Views
    3,182

    server 2x x berapa sesuai dibuat di malaysia...

    server 2x x berapa sesuai dibuat di malaysia server
    kerana bilangan player yg kecil..
  13. Thread: pemanjat

    by fumakiller
    Replies
    5
    Views
    3,882

    ia bergantung kepada ranking korang kat dlm...

    ia bergantung kepada ranking korang kat dlm server..

    contohnya jika anda naik ranking dari rank 3000 ke rank 1000
    maka anda akan dpt 2000 mata
  14. Replies
    25
    Views
    17,200

    aku dah register kat kawasan tenggara sape2 yg...

    aku dah register
    kat kawasan tenggara
    sape2 yg nk wat ally kat situ, pm aku..
  15. Replies
    25
    Views
    17,200

    dah dpt key utk register tapi server pulak x...

    dah dpt key utk register
    tapi server pulak x mula lagi..
    tau tak bila server start?
  16. Thread: kilang bata

    by fumakiller
    Replies
    8
    Views
    719

    kilang bata ataupun kedai tukang batu? jika...

    kilang bata ataupun kedai tukang batu?
    jika telah dibina, maka ia takkan hilang secara automatik
    kecuali telah kena cata..
  17. Replies
    5
    Views
    2,579

    boleh hilang jikalau pemain tu ada lebih dari 1...

    boleh hilang jikalau pemain tu ada lebih dari 1 kampung
    dan ibu kota tu kena cata sampai 0 populasi

    ibu kota cuma tidak boleh di chief sahaja
    tapi boleh dicata sampai 0 pop
  18. Thread: perangkap

    by fumakiller
    Replies
    25
    Views
    15,016

    semua boleh masuk dlm perangkap termasuk askar...

    semua boleh masuk dlm perangkap termasuk askar berkuda
    kecuali peninjau/penjelajah/kesatria diplomatik sahaja
  19. Thread: kongsi emas

    by fumakiller
    Replies
    4
    Views
    3,101

    x boleh.. tapi emas boleh dipindahkan dari satu...

    x boleh..
    tapi emas boleh dipindahkan dari satu akaun ke akaun yg lain setelah akaun tu di delete..
  20. Replies
    17
    Views
    10,445

    gold user mmg bnyk advantage kat dlm travian ni..

    gold user mmg bnyk advantage kat dlm travian ni..
  21. Replies
    38
    Views
    28,124

    Poll: setuju sangat tapi berapa lama hayat server 5x...

    setuju sangat
    tapi berapa lama hayat server 5x ni?
    kalau normal server 300 hari
  22. Replies
    16
    Views
    15,123

    x sabar pulak nk tunggu.. sape2 yg ada akaun...

    x sabar pulak nk tunggu..
    sape2 yg ada akaun beta tu, share sikit kat aku
    nk cuba gak..
  23. Thread: Bye to all

    by fumakiller
    Replies
    12
    Views
    10,045

    bye2 hope see you again

    bye2
    hope see you again
  24. Replies
    11
    Views
    8,365

    x semestinye.. sbb kalau start lambat, kampung...

    x semestinye..
    sbb kalau start lambat, kampung kita akan berada di lokasi dimana player sekelilingnya yg start bermain lambat jugak..
    jadi mungkin akan ada peluang lagi..
  25. Replies
    13
    Views
    6,197

    ibukota mmg xleh ditawan tapi ia boleh di cata...

    ibukota mmg xleh ditawan
    tapi ia boleh di cata sampai 0 pop
    jadi jgn fikir dah selamat kalau kg tu ibukota..
Results 1 to 25 of 383
Page 1 of 16 1 2 3 4