Search:

Type: Posts; User: violetbutterfly

Page 1 of 2 1 2

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Thread: Natar

    by violetbutterfly
    Replies
    5
    Views
    3,153

    memang boleh hantar mode bantuan kat natar.. tapi...

    memang boleh hantar mode bantuan kat natar.. tapi lepas smpai jer kat situ.. askar anda akan automatik berpatah balik.. :) mmg x bleh laa nak park troop kat situ.. hehe
  2. Selidik senator/chief/penghulu di akademi....

    Selidik senator/chief/penghulu di akademi. Syaratnya akademi tahap 20 dan titik perhimpunan tahap 10. Latih senator/chief/penghulu di istana atau residen anda. Ia boleh dilatih ketika istana anda di...
  3. Replies
    7
    Views
    5,678

    PTA maksudnya Pakatan Tidak Agresif Antara ally...

    PTA maksudnya Pakatan Tidak Agresif
    Antara ally yg ada hubungan PTA ni..ada perjanjian x kan berperang antara satu sama lain..sehinggalah hubungan PTA ni ditamatkan. Hubungan PTA biasanya takkan...
  4. Replies
    13
    Views
    5,970

    Errr.. saya rasa x.. ibukota memang boleh hilang...

    Errr.. saya rasa x.. ibukota memang boleh hilang terus..kecuali..klau tu laa satu2nya kampung yg pamain ada.. so..kampung tu akan jadi pop 0.. sbb hilang ibukota ni dah pernah terjadi..
  5. Klau main x der spy.. x thrill laa kan.. :) Main...

    Klau main x der spy.. x thrill laa kan.. :)
    Main travian ni kena banyak strategi..spy pun termasuk dlm strategi jugak..Kalau straight sgt pun x menarik kan.. Mesti org pun bosan jer nak main..
    ...
  6. Replies
    13
    Views
    5,970

    yer betul.. klau pop dah 0 maknanya..hilang laa...

    yer betul.. klau pop dah 0 maknanya..hilang laa ibukota tu..
  7. Replies
    13
    Views
    5,970

    Selagi x isytihar kampung lain sbg ibukota,...

    Selagi x isytihar kampung lain sbg ibukota, kampung pertama tetap akan jd ibukota walaupun kita hanya bina residen kat situ.. dan ibukota x akan boleh ditawan walaupun residen/istana telah...
  8. Replies
    6
    Views
    3,906

    Kalau hantar penghulu..kena buat serangan...

    Kalau hantar penghulu..kena buat serangan normal.. jgn buat serbuan..klau buat serbuan..penghulu tak sempat berucap nak turunkan kesetiaan :p
  9. still function...askar apa2 pun..klau dah selidik...

    still function...askar apa2 pun..klau dah selidik kat sesuatu kampung tu.. dan kemudian akademi dirobohkan.. askar tersebut masih boleh dilatih lagi..
  10. yup..perlu..sama laa mcm nak buka kampung baru..

    yup..perlu..sama laa mcm nak buka kampung baru..
  11. Train di istana tahap 10 / 15 / 20 atau residen...

    Train di istana tahap 10 / 15 / 20 atau residen tahap 10 / 20 (kalau x train peneroka lagi)

    :)
  12. Replies
    23
    Views
    1,707

    Alahai..effect kat WIRA sahaja.. :).. x kisah laa...

    Alahai..effect kat WIRA sahaja.. :).. x kisah laa awk hantar askar dari mana2 kampung pun atau berapa ramai yg awk hantar..effect bonus pertahanan tu hanya untuk WIRA..
    Bila wira awk tu dapat bunuh...
  13. Replies
    23
    Views
    1,707

    Hem..bukan semua dapat bonus pertahanan..WIRA...

    Hem..bukan semua dapat bonus pertahanan..WIRA sahaja yg dapat point/mata.. askar2 lain tu kejenya membantu wira tu untuk dapatkan point..sebabnya takkan nak hantar wira tu sekor2 je kan..mana larat...
  14. Replies
    27
    Views
    5,856

    yer..WAJIB ada kedutaan dulu kat ibu kota..lps...

    yer..WAJIB ada kedutaan dulu kat ibu kota..lps dah bina kedutaan tahap 1..baru ada funtion utk bina istana.. klau dah ada kedutaan kat kg lain.. nanti lps istana siap tu..robohkan laa balik...
  15. Replies
    27
    Views
    5,856

    hem.. tu laa.. kat kg B tu..ada kedutaan x? sbb...

    hem.. tu laa.. kat kg B tu..ada kedutaan x? sbb klau nak bina istana..kg tu kena ada kedutaan..at least tahap 1.. :)
  16. Replies
    58
    Views
    17,489

    :p buat smpai croplock laa..tarbil jelapang.....

    :p buat smpai croplock laa..tarbil jelapang.. kilang roti..pengisar bijian..tanaman..jd nanti pengeluaran tanaman negatif..bukan senang nak build benda2 lain bila tanaman negatif..kwn2 nak antar...
  17. Replies
    23
    Views
    1,707

    ok cam ni..apa yg saya faham dari soalan awk ni.....

    ok cam ni..apa yg saya faham dari soalan awk ni.. awk nak hantar bantuan sebanyak 1500 ke satu kampung kawan awk kan? mcm tu ke?
    Bila awk hantar bantuan bersama dgn wira..x kira laa dari 20 kampung...
  18. Replies
    27
    Views
    5,856

    Pelik pulak tu..kenapa x der kuar function utk...

    Pelik pulak tu..kenapa x der kuar function utk buat istana..awk dah patuhi pra-syarat utk buat istana x kat kampung tu?

    Prasyarat untuk bina istana:
    Kedutaan Tahap 1, Bangunan Utama Tahap 5

    :)
  19. Replies
    7
    Views
    1,123

    Caranya: 1) Klik kat rumah agam wira 2) Lepas...

    Caranya:
    1) Klik kat rumah agam wira
    2) Lepas tu kat jadual tu yg higlight kelabu ada tulis id kita tahap ___
    3) klik kat situ, dan akan ada function tukarkan nama..

    Sekian, terima kasih..
  20. Replies
    7
    Views
    744

    sebagai contoh.. refer gambar yg awk attached...

    sebagai contoh.. refer gambar yg awk attached tu..

    Produksi:
    Kayu : 396 sejam
    Tanah Liat : 264 sejam
    Besi : 264 sejam
    Tanaman : 239 sejam

    Jadi.., awk akan dapat tiap-tiap...
  21. Replies
    7
    Views
    769

    Bila populasi awk besar.. populasi 500++.. bila...

    Bila populasi awk besar.. populasi 500++.. bila tgk peta..kampung awak pun besar jugak nanti.. faham? :)
  22. Replies
    2
    Views
    614

    Level 20 untuk senjata dan juga perisai.. ...

    Level 20 untuk senjata dan juga perisai..

    Selepas upgrade senjata dan perisai ke level 20.., kedai senjata dan perisai boleh dirobohkan jika bangunan tersebut tidak diperlukan lagi. Askar yg...
  23. Replies
    10
    Views
    1,030

    Klau untuk ibu kota (istana) yg belum asaskan...

    Klau untuk ibu kota (istana) yg belum asaskan mana2 kampung lg..boleh buat 3 senator.. cepat ckit kesetiaan turun.. ;)
  24. Replies
    6
    Views
    3,255

    askar natar

    ni adalah contoh askar natar dalam ww village..(sila refer attachment)

    Mula dari kiri yer..

    Askar Tombak..Pahlawan Berduri...Pengawal...Burung Pemangsa...Penunggang kapak...Gajah...
Results 1 to 24 of 26
Page 1 of 2 1 2