Search:

Type: Posts; User: MoNTeL

Page 1 of 3 1 2 3

Search: Search took 0.04 seconds.

  1. Replies
    20
    Views
    24,901

    panduan yang bagus dari j0k3r, tak sabar nak baca...

    panduan yang bagus dari j0k3r, tak sabar nak baca edisi seterusnya

    aku memang setuju hasil seni memang merosakkan game ni pasal dulu2 pemain top raider akan jadi pemain yang mempunyai populasi...
  2. Replies
    9
    Views
    2,464

    vibrated antara pemenang server my7? kalau...

    vibrated antara pemenang server my7?

    kalau dalam persekutuan yang menang tahniah diucapkan (party)
  3. Replies
    9
    Views
    2,464

    setuju dengan hyunjikaro fakta yang dibuat di...

    setuju dengan hyunjikaro

    fakta yang dibuat di dalam pengumuman akhir penamat server my7 sangat mengelirukan.

    WW Natar yang mencapai tahap 100
    WW Civic tidak mencapai tahap 100

    Oleh sebab...
  4. Replies
    9
    Views
    2,464

    Pemenang Server MY7

    Server my7 akhirnya tamat semalam dengan pihak Natar berjaya membina WW tahap 100.

    Berikut merupakan ranking WW:-

    1. Natar (Persekutuan: -) : Tahap 100
    2. ciVic (Persekutuan: HEROES™) : Tahap...
  5. aku kire otai tak? (chuckle)

    aku kire otai tak? (chuckle)
  6. Thread: crew

    by MoNTeL
    Replies
    17
    Views
    9,116

    2 perikatan besar ajer tinggal, Hydra vs UF ...

    2 perikatan besar ajer tinggal, Hydra vs UF

    lepas tu ada ally SEAL yang sebahagian besar ahlinya dari persekutuan UF

    (chuckle)
  7. Thread: crew

    by MoNTeL
    Replies
    17
    Views
    9,116

    apa nama ally? (punch)

    apa nama ally? (punch)
  8. Thread: 3 soalan

    by MoNTeL
    Replies
    5
    Views
    6,175

    kalau nak menang dapat hadiah, main kat...

    kalau nak menang dapat hadiah, main kat international tournament...dapat ipad lagi hehehe

    kalau menang kat server sini, dapat kepuasan sendiri ajelah macam kita main game ps2 atau game...
  9. Replies
    61
    Views
    48,633

    aku sebagai pemain server klasik yg aktif suatu...

    aku sebagai pemain server klasik yg aktif suatu ketika dahulu...bersara main travian setahun dua dan sekarang mula balik nak cuba main server baru 4.0

    bagi aku panduan untuk T4 answers tu masih...
  10. Thread: Pemain baru

    by MoNTeL
    Replies
    12
    Views
    17,196

    Sticky: wah dah lama bersara bermain travian...nak mula...

    wah dah lama bersara bermain travian...nak mula main balik kat server 7...buat gua banyak2 :p
  11. Thread: Pingat

    by MoNTeL
    Replies
    5
    Views
    3,652

    dah dapat pingat ker? (hi)

    dah dapat pingat ker? (hi)
  12. Replies
    6
    Views
    2,172

    cari ajelah mangsa lain

    cari ajelah mangsa lain
  13. askar masih tetap ada...jangan risau

    askar masih tetap ada...jangan risau
  14. panduan yang bagus utk pemain-pemain baru

    panduan yang bagus utk pemain-pemain baru
  15. Thread: Kilang Bir

    by MoNTeL
    Replies
    12
    Views
    5,143

    Kilang Bir

    Berikut adalah penerangan mengenai kilang bir jika kita klik pautan "Arahan" di sebelah kiri skrin permainan


    Kilang Bir
    Wain madu dibru di Kilang Bir yang akan dinikmati askar askar ketika...
  16. Replies
    4
    Views
    2,748

    biasanya memang boleh gunakan link ini, kalau tak...

    biasanya memang boleh gunakan link ini, kalau tak boleh ko ler siap paste

    http://travian-reports.net/my/
  17. Replies
    2
    Views
    3,125

    Senator/Penghulu/Pemimpin

    Boleh sesiapa terangkan dengan terperinci tak cara nk tawan kampung musuh menggunakan senator/penghulu/pemimpin? Harap jawapan meliputi aspek2 berikut:-

    1. Syarat buat senator/penghulu/pemimpin...
  18. Replies
    11
    Views
    7,913

    pasal mereka lebih suka hantar igm merayu kenapa...

    pasal mereka lebih suka hantar igm merayu kenapa serang dia...etc...:p
  19. Thread: ~TB(To Be)~

    by MoNTeL
    Replies
    11
    Views
    2,134

    please submit your application at their forum

    please submit your application at their forum
  20. Thread: ~TB(To Be)~

    by MoNTeL
    Replies
    11
    Views
    2,134

    but please make sure that each area have only...

    but please make sure that each area have only maximum 2 confederation :rolleyes:


    otherwise my3 will be like my2...each area have 3 or 4 wings...boring with monopoly :p
  21. Thread: ~TB(To Be)~

    by MoNTeL
    Replies
    11
    Views
    2,134

    gaul tribe....8 crannies lvl 10 :D

    gaul tribe....8 crannies lvl 10 :D
  22. Replies
    15
    Views
    1,762

    kalau masih baru, elok buat gua level 10 banyak...

    kalau masih baru, elok buat gua level 10 banyak sikit..mungkin 3 atau 4...
    kalau orang serang tak kene curik

    perlahan-lahan naikkan sumber2 dahulu
    bila semua dah 150/jam...barulah melatih askar....
  23. Thread: tumpang tanya

    by MoNTeL
    Replies
    33
    Views
    3,735

    ramai pemain yang mengadu server my2 adalah...

    ramai pemain yang mengadu server my2 adalah server travian yang paling membosankan :rolleyes:
  24. Thread: funny s2 stuff

    by MoNTeL
    Replies
    8
    Views
    4,453

    lol ~ verry funny :D

    lol ~ verry funny :D
  25. Replies
    26
    Views
    13,046

    harap untuk tempoh keamanan yang akan datang,...

    harap untuk tempoh keamanan yang akan datang, pihak admin akan umumkan di forum & igm pemain2 juga supaya semua orang tahu

    kalau tak nanti MH juga yang jadi mangsa pertanyaan semua orang

    :D
Results 1 to 25 of 68
Page 1 of 3 1 2 3