Search:

Type: Posts; User: Pikachu

Page 1 of 9 1 2 3 4

Search: Search took 0.05 seconds.

  1. Thread: roman hebat

    by Pikachu
    Replies
    15
    Views
    1,483

    dia tanya macam mana nak buat siggy. and mod,...

    dia tanya macam mana nak buat siggy.

    and mod, rasanya post ni kene pindahkan ke Umum.
  2. Thread: tahap wira

    by Pikachu
    Replies
    7
    Views
    826

    tak jugak.. agam wira tahap 10 membolehkan...

    tak jugak..

    agam wira tahap 10 membolehkan awak menggunakan wira awak di kampung awak yang kedua dan seterusnya.. untuk tujuan penjajahan oisis untuk kg kedua tersebut. kalau 1 kg saja ada agam...
  3. Replies
    5
    Views
    835

    Setuju. Jika awak serang oisis berpendudu (...

    Setuju.

    Jika awak serang oisis berpendudu ( awak punya ataupun dari pemain lain ).. sumber yang awak dapat dari serangan itu adalah diambil dari jelapang/gudang kg. yang menawan oisis tersebut.
    ...
  4. ciplak? Macam pernah tengok guide ni.. huhu

    ciplak?

    Macam pernah tengok guide ni.. huhu
  5. Thread: Server MyX Lag

    by Pikachu
    Replies
    7
    Views
    1,055

    dikira masa 14ms lagi kecil jumlahnya lagi...

    dikira masa 14ms

    lagi kecil jumlahnya lagi pantas respond antara komputer awak dengan server. Google ping.
    tinggi ms maka lambat/lembab komunikasi antara komputer awak dengan server.

    Google...
  6. Thread: Ibu Kota

    by Pikachu
    Replies
    7
    Views
    926

    Minta maaf cikgu. Tapi cikgu lupa baca dan...

    Minta maaf cikgu. Tapi cikgu lupa baca dan memahami keseluruhan soalan. Tak ada sebarang arahan untuk memberikan huraian bagi soalan yang diberikan. Dan soalan juga tidak disertakan dengan berapa...
  7. Replies
    91
    Views
    45,641

    Sticky: sila baca post-post lain dengan teliti sebelum...

    sila baca post-post lain dengan teliti sebelum gatal tangan tulis komen.
  8. Replies
    41
    Views
    3,544

    sorry.. 880K bee point yang saya ada sekarang...

    sorry.. 880K bee point yang saya ada sekarang dari pembelian soft pin untuk Online games yang lain.
  9. Replies
    29
    Views
    24,686

    brewery=kilang bir.. kan? palung kuda boleh...

    brewery=kilang bir.. kan?

    palung kuda boleh dibina di kg bukan ibu kota. Akaun yang saya sitting sekarang mempunyai palung kuda di kg. bukan ibu kota.
  10. Replies
    91
    Views
    45,641

    Sticky: yup.. tapi yang bestnya tentang T3.6 ialah ia...

    yup.. tapi yang bestnya tentang T3.6 ialah ia mengurangkan penggantungan pemain terhadap script terlarang dengan memberikan fungsi2 yang dah lama ada di script terlarang itu terus di laman Travian. ...
  11. Thread: Ibu Kota

    by Pikachu
    Replies
    7
    Views
    926

    jawapan ringkas dan padat untuk soalan awak :-...

    jawapan ringkas dan padat untuk soalan awak :- TAK BOLEH.
  12. Replies
    41
    Views
    3,544

    Awak boleh baca mengenai Bee Point tu kat...

    Awak boleh baca mengenai Bee Point tu kat mol.com. Secara mudah.. setiap point yang awak belanjakan untuk membeli produk di Mol.com menggunakan mol.point.. akan memberikan awak Bee Point bagi setiap...
  13. Replies
    41
    Views
    3,544

    Ikut pengalaman saya, menggunakan OneBip agak...

    Ikut pengalaman saya, menggunakan OneBip agak menyusahkan.. sudah lah lambat.. kredit transfer ke akaun selalu pending beberapa jam/hari. Dah transfer baru boleh beli gold..




    selalunya...
  14. Replies
    19
    Views
    1,549

    sure.. mana2 kg. yang perangkap askar saya atau...

    sure.. mana2 kg. yang perangkap askar saya atau bunuh askar saya pasti akan masuk cata list saya. tapi kalau server tu baru start.. this "pro" player sudah ada cata? and at the mean time this gaul...
  15. Replies
    25
    Views
    2,180

    tunggu mod/pro tolong jawab :-D

    tunggu mod/pro tolong jawab :-D
  16. Replies
    19
    Views
    1,549

    tak pernah main gaul sebelum ni... tp pendapat...

    tak pernah main gaul sebelum ni...

    tp pendapat saya, oleh kerana perangkap adalah 1 kelebihan puak Gaul.. tetap memberikan kelebihan di awal2 permainan. Maksud saya, di awal server baru2 start.....
  17. Replies
    19
    Views
    1,549

    tak payah lepaskan.. awak siap sediakan kg awak...

    tak payah lepaskan.. awak siap sediakan kg awak dengan askar pertahanan yang besar. Mungkin dia akan serang awak dengan bala tentera yang besar untuk melepaskan askar2 dia yang telah ditawan. Ataupun...
  18. Replies
    25
    Views
    2,180

    thanks eula sebab beri SS. Boleh saya tahu tahap...

    thanks eula sebab beri SS. Boleh saya tahu tahap bangunan utama serta titik perhimpunan? Tak pasti samada kedua2 bangunan ni ada sebarang pengaruh terhadap tempoh melatih askar..
  19. Replies
    3
    Views
    525

    450/hari bermaksud wira anda boleh regenerate...

    450/hari bermaksud wira anda boleh regenerate Health Point dia sebanyak 450 point untuk sehari. Lagi tinggi tahap wira=tinggi tahap nyawa. kalau pemulihan cuma 10/hari sedangkan dia sudah cedera...
  20. Replies
    11
    Views
    1,182

    since both of u are friends, just make him his ...

    since both of u are friends, just make him his phalanx and get his spearmen after he managed to get them. for a raiding teuton, it's so easy to get so many resources to upgrade his academy and...
  21. Replies
    47
    Views
    18,834

    hmm saya tak pasti sangat.. mungkin kg. yang awak...

    hmm saya tak pasti sangat.. mungkin kg. yang awak jajah tu pernah mengasaskan/tawan kg. lain?



    Istana membolehkan awak menjajah/mengasas 3 kg lain saja.. tak ada dalam sejarah travian pemain...
  22. Replies
    11
    Views
    1,182

    a suggestion, i assumed that u and ur friend...

    a suggestion,

    i assumed that u and ur friend both playing different races? if true, why dont you just exchange both of ur defensive troops.. and cost of building it are yours to handle.

    Like...
  23. Replies
    47
    Views
    18,834

    boleh buat, sebenarnya.. tapi awak dah upgrade...

    boleh buat, sebenarnya..
    tapi awak dah upgrade akademi hingga ke lvl 20 ke? dah selidik chief?

    kalau dah buat, pada tahap 10 awak dah boleh latih chief. Kalau belum, alternatif yang paling murah...
  24. Replies
    19
    Views
    1,594

    boleh.. jika jumlah tarbil yang dihantar...

    boleh.. jika jumlah tarbil yang dihantar mencukupi... mungkin dalam 300++ keatas
  25. Thread: Malaysia!

    by Pikachu
    Replies
    486
    Views
    183,638

    real games? what real games? Sports?

    real games? what real games? Sports?
Results 1 to 25 of 203
Page 1 of 9 1 2 3 4