Search:

Type: Posts; User: cipkuk

Page 1 of 5 1 2 3 4

Search: Search took 0.10 seconds.

  1. Replies
    8
    Views
    8,871

    Aku nk add ckit la Pas korg klik kt Submit Vote...

    Aku nk add ckit la
    Pas korg klik kt Submit Vote tu, korg akan dpt email dr pihak diorg
    Korg kene klik kt link yg diorg bg utk confirmkn vote korg
    Kalu korg xbuat, so vote korg x diterima
  2. Replies
    29
    Views
    10,393

    Pada pendapat aku, cara yg paling efektif dan xde...

    Pada pendapat aku, cara yg paling efektif dan xde caj ialah MOL. lagi snang kalau ade acc maybank2u, everythings is online nowadays. Xyah susah2 nk g 7E beli MOL point.
    Tp make sure masa register...
  3. Replies
    410
    Views
    25,558

    Yg terbaik dari ladang ...

    Yg terbaik dari ladang

    http://travian-reports.net/my/report/1705344d307
  4. Replies
    292
    Views
    16,563

    ni ade sorg kwn aku mintak tlong postkn repot die...

    ni ade sorg kwn aku mintak tlong postkn repot die
    die xpndai nk convert n post kt cni

    http://travian-reports.net/my/report/146268e01cd

    boleh tahan jugak ni......
  5. Thread: camner

    by cipkuk
    Replies
    4
    Views
    712

    untuk mengasakan kg baru, anda perlukan...

    untuk mengasakan kg baru, anda perlukan residen/istana level 10, 3orang peneroka dan 750 setiap sumber.
  6. Replies
    200
    Views
    13,516

    mungkinkah mereka akan berperang habis2an ??...

    mungkinkah mereka akan berperang habis2an ??
    mungkinkah mereka akan berdamai dan bergabung ??

    hanya 2 persoalan ini yg akan tercetus...
    kita tunggu dan lihat saja....
  7. Replies
    12
    Views
    2,192

    MYX4 tiada had Titik Perhimpunan

    Kepada pemain,

    Untuk MYX pusingan ke-4 ini, had untuk Titik Perhimpunan telah dimansuhkan.

    Terima Kasih
    cipkuk
  8. Thread: Welcome all

    by cipkuk
    Replies
    137
    Views
    8,654

    Sila tunggu selepas tempoh 24jam server bermula....

    Sila tunggu selepas tempoh 24jam server bermula.
    Jika masih tidak boleh, buat aduan ke plus@travian.com.my
  9. Thread: Peneroka

    by cipkuk
    Replies
    2
    Views
    528

    Setiap perjalanan...

    Setiap perjalanan askar/cata/pelantak/chief/peneroka boleh dipanggil balik sebelum 90 saat selepas pergerakan bermula.
  10. Replies
    4
    Views
    542

    Sila cek topik ini...

    Sila cek topik ini http://forum.travian.com.my/showthread.php?t=6286 untuk butiran mengenai kelebihan Kelab Emas.
  11. Replies
    21
    Views
    1,723

    try register lepas jam 2100 waktu malaysia mlm ni

    try register lepas jam 2100 waktu malaysia mlm ni
  12. Replies
    27
    Views
    1,875

    yang ni aku kurang paham ape soklan nye ??

    yang ni aku kurang paham ape soklan nye ??
  13. Replies
    29
    Views
    2,819

    Pelayan MYX Pusingan Keempat

    PENGUMUMAN!!

    Server Speed Travian Malaysia iaitu speed.travian.com.my akan bermula pada hari Rabu bersamaan 28 April 2010 jam 00.01.

    Pra-pendaftaran boleh dibuat bermula pada hari Isnin...
  14. Replies
    17
    Views
    2,452

    wah.... ni otai myx ni amikla SW, bru aku leh...

    wah....
    ni otai myx ni
    amikla SW, bru aku leh raid kg ko...... :D
  15. Replies
    7
    Views
    925

    Jgn la lekehkan org yg xtau mungkin dia pemain...

    Jgn la lekehkan org yg xtau
    mungkin dia pemain baru n xtau lg psal server dh abis
    untuk makluman pemain2 baru, setiap srvr akan tamat bila WW mencapai lvl 100
    server tersebut akan dimulakn kembali...
  16. Thread: Myx4

    by cipkuk
    Replies
    22
    Views
    2,200

    xsabar2 diorg ni bg la time kt player2 sume rase...

    xsabar2 diorg ni
    bg la time kt player2 sume rase real life tanpa igauan travian kejap
    anyway aku rase myx4 akan dimulakan dalam tempoh 2-3 minggu lg
    tp apa2 pn kita tunggu je berita dari pihak...
  17. Thread: WW updated

    by cipkuk
    Replies
    235
    Views
    12,910

    Para pemain Travian yang dikasihi, Setiap yang...

    Para pemain Travian yang dikasihi,

    Setiap yang bermula pasti akan berakhir, begitu juga zaman ini. Sebaik sahaja Raja Sulaiman diberikan cincin, terukir diatasnya pesanan yang boleh mengambil...
  18. Thread: WW updated

    by cipkuk
    Replies
    235
    Views
    12,910

    cant wait to see big hammer hammering WW....

    cant wait to see big hammer hammering WW....
  19. Thread: chief

    by cipkuk
    Replies
    5
    Views
    3,142

    kalau nk buat chief, kene selidik dlu kt akademi...

    kalau nk buat chief, kene selidik dlu kt akademi
    kalu dh selidik, bru leh wat
    wat kt istana/residen
    tp make sure kg tu still ade slot untuk bukak kg bru bru la leh wat chief/senator/penghulu
  20. Replies
    23
    Views
    2,035

    Kepada pemain, Segala masalah berkaitan dengan...

    Kepada pemain,

    Segala masalah berkaitan dengan pembelian emas, boleh di rujuk ke plus@travian.com.my .
  21. Replies
    15
    Views
    1,535

    §1.1 Setiap pemain hanya boleh memiliki dan...

    §1.1 Setiap pemain hanya boleh memiliki dan bermain 1 akaun sahaja bagi setiap dunia permainan

    §1.3 Memberikan kata laluan kepada pemain lain adalah tidak dibenarkan melainkan bagi kes "multi...
  22. Thread: Phone atau PDA

    by cipkuk
    Replies
    29
    Views
    12,526

    pkai iPhone 3Gs la. bru canggih. mmng mantap

    pkai iPhone 3Gs la. bru canggih. mmng mantap
  23. Replies
    47
    Views
    18,905

    chief boleh menurunkan kesetiaan sesebuah...

    chief boleh menurunkan kesetiaan sesebuah kg.apabila tahap kesetiaan kg itu turun sehingga 0%, kg itu boleh dijajah.

    mata budaya yg menentukan samaada anda boleh mengasas/menjajah kg...
  24. Replies
    233
    Views
    15,446

    Kepada pemain, Sila baca peraturan dengan...

    Kepada pemain,

    Sila baca peraturan dengan teliti sebelum menuduh mana-mana pihak. Berdasarkan kenyataan diatas, saya sudah dapat mengesan 1 kesalahan iaitu LOG MASUK HARAM. Diharap kepada semua...
  25. Replies
    20
    Views
    17,508

    Poll: Ini sebab ikut tempoh server yg berkenaan. Kalau...

    Ini sebab ikut tempoh server yg berkenaan. Kalau my3 pn kene caj 100 emas rugi sebab dh mid game bru convert ke T 3.6 dan fungsinya pun belum lengkap.(tiada fungsi panggil balik askar serta-merta)
    ...
Results 1 to 25 of 116
Page 1 of 5 1 2 3 4