Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Persekutuan

  1. #1
    Lans Koperal Don_Vito's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    nearby u
    Posts
    55

    Default Persekutuan

    Salam n selamat hari raya pada semua rakyat malaysia
    ada satu kemusykilan ni..
    kalau mamat yang bukak persekutuan.
    dielah embassy holder n etc..
    jika mamatni keluar ape jadi?..

  2. #2
    silv3r
    Guest

    Default

    kalo aku xsilap ar...lets say kalo de 2 org jea ahli persekutuan tu..then founder dia left..secara automatik ahli yg sorang tu jadi dia founder plak ar even bukan dia yg asas kan persekutuan tu...ikut pengalaman aku ar...

  3. #3
    Leftenan acap2405's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    ..
    Posts
    463

    Default

    semua kuasa akan diturunkan kepada ahli yang paling banyak populasinyer..
    klau tak silap aq larh...
    you're something beautiful a contradiction
    I wanna play the game
    I want the friction

    you will be the death of me

    [VeritaS VinciT]
    [[SeireitaI RO]]


  4. #4
    Amirul Ashraf
    Guest

    Default

    Helloo..sume..ade sesape nak join persekutuan DBZ tak?

  5. #5
    Crimson
    Guest

    Default

    Dalam kes aku kat travian 8 , ketua aku lari .... persekutuan wujud lagi tapi takda ketua.

  6. #6
    Leftenan darkfox95's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Pasir Mas, Kelantan, Malaysia, Asia, Earth, Solar System, Milky Way, Universe. (Anything I Miss?)
    Posts
    408

    Default

    tapi aku lain....aku buat persekutuan lepas tu aku blah ader sorang ahli dia jadi boss kat situ....apabila dia blah perskutuan tu terus dibuabarkan....satu lagi camner nak tukar boss kat ally?

  7. #7
    The Mefun321
    Guest

    Default

    bagi la die jawatan and then bg la sume tgasan...lpas 2 kalau skarang kau bos..ko hanye perlu gi kat pilihan and click berikan jwtn..pas 2 tlis nme ko and jgn beri jwtn ape2 dan jgn beri tgas...pas 2 save...aq rse cam ni r crenye..

  8. #8
    Ominificent
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by The Mefun321 View Post
    bagi la die jawatan and then bg la sume tgasan...lpas 2 kalau skarang kau bos..ko hanye perlu gi kat pilihan and click berikan jwtn..pas 2 tlis nme ko and jgn beri jwtn ape2 dan jgn beri tgas...pas 2 save...aq rse cam ni r crenye..
    0-0" O_O"....apa bahasa ini....

  9. #9
    limit's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Atas Bumi Allah
    Posts
    133

    Default

    Quote Originally Posted by The Mefun321 View Post
    bagi la die jawatan and then bg la sume tgasan...lpas 2 kalau skarang kau bos..ko hanye perlu gi kat pilihan and click berikan jwtn..pas 2 tlis nme ko and jgn beri jwtn ape2 dan jgn beri tgas...pas 2 save...aq rse cam ni r crenye..
    mst korang tak pernah serah tugas kan?hehe..betul cakap mefun321 tu..kalau ketua tinggalkan persekutuan tanpa ada sesiapa yang jadi co-founder.automatik persektutuan tu dibubarkan.tapi kalau kite dah dapat segala kuasa dalam persekutuan tu.automatik lah kita jadi founder de.dengan syarat kedutaan kita mst dapat tampung ahli yang sedia ada dalam persekutuan tu..paham?

  10. #10
    Sarjan aezan's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    My house
    Posts
    113

    Default

    Quote Originally Posted by limit View Post
    mst korang tak pernah serah tugas kan?hehe..betul cakap mefun321 tu..kalau ketua tinggalkan persekutuan tanpa ada sesiapa yang jadi co-founder.automatik persektutuan tu dibubarkan.tapi kalau kite dah dapat segala kuasa dalam persekutuan tu.automatik lah kita jadi founder de.dengan syarat kedutaan kita mst dapat tampung ahli yang sedia ada dalam persekutuan tu..paham?
    Correct me if i am wrong; If the founder leave the alliance, the leadership will switch to the co-founder, right.? Then the alliance will not dissolved.. But if the level of the embassy in the co-founder's village is not sufficient to support the whole members, then what is going to happen.? Is the alliance going to dissolve.? Or something else.?
    [k.o.g]

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •