Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 29 of 29

Thread: oasis

  1. #21
    Sarjan aezan's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    My house
    Posts
    113

    Default

    Berdasarkan pengalaman, kalau oasis yang tidak berpenduduk, seseorang hanya perlu serang sehingga semua haiwan alam di dalam oasis itu mati, barulah dapat tawan oasis.. Serangan terakhir dengan hero (tetapi kalau hantar hero setiap kali serangan pun, boleh juga untuk menambahkan pengalaman hero).. Kalau serang oasis berpenduduk, barulah serang dengan hero setiap kali serangan supaya kesetiaan oasis musuh menurun dan akhirnya ditawan.. Oasis tidak berpenduduk tidak mempunyai tahap kesetiaan.. Cuma oasis berpenduduk yang ada kesetiaan..
    [k.o.g]

  2. #22

    Talking

    Quote Originally Posted by Bear D Eater View Post
    memang kne bawak hero pasal nk turunkan kesetiaan oasis tu....dalam 2@3 serang, oasis tu akan jd player punye (tp kne bunuh semue askar alam kat situ).
    bro..aku rasa aku tau aper masalah nyer....coz aku pun terkena gak dulu..

    mcm ni...sekiranya kg-2 ko belum lagi jajah maner2 oasis dan ingin menjajah oasis yg x berpenduduk caranya :

    1. of coz ler rumah agam ko lvl 10
    2. paling penting ko kena parking kan dulu wira dr kg-1 ko tu kat kg-2 ko...

    pastu dr kg-2 tu baru ko lancarkan serangan untuk jajah oasis tu sekali ngan troops2 ko tuh..

    kesimpulannya...kita tak leh nak jajah selagi x pindah kan wira kita ke kg-2 dan seterusnya...

    semoga berjaya...

  3. #23

    Default

    Jika kt oasis tu ade,
    74 Tikus
    56 Ular
    37 Buaya
    22 Harimau

    serangan pertama kalo xyh bawa wira boleh x?
    nnt kalo bwk mati pula.. pastu nk latih yg baru mkn mase kn?

    Saper ader pngalamn serang oasis leh bantu x.

  4. #24

    Default

    only go to kill this oasis if you have enough army.. harimau quite strong... if you have enough army, bring along your hero as it can have good experience point....

    what is your army quantity now?

  5. #25
    Pegawai Waren II cedia7891's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    n9
    Posts
    201

    Default

    bawa la hero ko..rugi nanti x dpt point hero
    tp pastikan askar ko betul2 kuat...
    my1 just restart...
    http://www.travian.com.my/?uc=my1_655
    -i cant support res now,but later
    -i can teach u
    -choose (-,+)

  6. #26

    Default

    admin-admin sekalian
    perlukan jwpan kamu-kamu segera


    aku nk amek oasis nie,walaupun dia dak guild aku tp dia dh kene locked
    ada cara tak utk amek oasis tuh,daripada acc dak tu yg trus locked baik aku amek,dh la dkt capital(15c) aku...sgt berguna oasis tu utk aku walaupun hanya 25% wood/crops...

    tlg sesape jwb
    Vedi Veni Vicci

  7. #27

    Default

    admin plss jwb soklan aku nie
    Vedi Veni Vicci

  8. #28
    Leftenan darkfox95's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Pasir Mas, Kelantan, Malaysia, Asia, Earth, Solar System, Milky Way, Universe. (Anything I Miss?)
    Posts
    408

    Default

    Tunggu dia di unban atau acc dia didelete... memang x leh serang, antar resources, ambik kg kalau dia dah kena ban...

  9. #29

    Default Jawapan-jawapan saya. Harap ini membantu...

    ok.. once kita dah tawan oasis tu, kalau enemy serang...
    Cara yg terbaik utk defend oasis adalah untuk tarbilkan rumah agam wira musuh anda.

    utk tawan oasis ni guna mata budaya jugak ker? sebab aku cuba tawan oasis dari kg 3. dah 3 kali serangan dan semua askar alam mati tapi oasis masih tak boleh ditawan...kenapa?
    semua syarat2nya dah cukup..takpe aku akan cuba lagi...
    Saya rasa mungkin satu daripada 2 masalah atau kedua-dua ;

    1. Oasis itu terlalu jauh daripada kampung ketiga anda. Untuk mengesahkan ini, tengahkan kampung ketiga anda dalam peta. Oasis itu mesti kelihatan dalam 7x7 anda itu. Kalau tidak, tak boleh tawan oasis.

    2. Kamu tidak "transfer" hero ke kampung ketiga. Untuk buat ini, hantar hero anda ke kampung ketiga sebagai bantuan (kampung ketiga mesti ada rumah agam wira). Hero bukan macam unit lain. Jika hantar sebagai bantuan, boleh serang tempat lain dari kampung ketiga itu.

    bro..aku rasa aku tau aper masalah nyer....coz aku pun terkena gak dulu..
    mcm ni...sekiranya kg-2 ko belum lagi jajah maner2 oasis dan ingin menjajah oasis yg x berpenduduk caranya :
    1. of coz ler rumah agam ko lvl 10
    2. paling penting ko kena parking kan dulu wira dr kg-1 ko tu kat kg-2 ko...
    pastu dr kg-2 tu baru ko lancarkan serangan untuk jajah oasis tu sekali ngan troops2 ko tuh..
    kesimpulannya...kita tak leh nak jajah selagi x pindah kan wira kita ke kg-2 dan seterusnya...
    semoga berjaya...
    Tak semestinya. Anda boleh hapuskan semua haiwan dengan melancarkan serangan dari kampung pertama. Lepas itu, hantar atau "transfer" hero ke kampung kedua. Dari kampung kedua, boleh lancarkan serangan hero yg diiringi 2 askar sudah cukup. Asalkan kampung kedua rumah agam wira tahap 10, oasis itu sudah milik anda.

    Jika kt oasis tu ade,
    74 Tikus
    56 Ular
    37 Buaya
    22 Harimau

    serangan pertama kalo xyh bawa wira boleh x?
    nnt kalo bwk mati pula.. pastu nk latih yg baru mkn mase kn?

    Saper ader pngalamn serang oasis leh bantu x.
    Saya rasa angkatan 450 hingga 500 askar akan memadai. JANGAN sesekali tinggalkan hero kat kampung. Game mana-mana pun yang ada hero atau unit yang boleh naik tahap, perlu berada berdekatan lokasi dimana musuhnya mati supaya dapat mata pengalaman. Bagi kes ini, hantar 1 hero diiringi ~500 tentera dua atau tiga kali. Lepas itu, klik kat rumah wira kau, lihat berapa hp hero tinggal, kalau rendah, bagi dia rehat sehari, lepas itu smabung serangan.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •