Results 1 to 5 of 5

Thread: Forum konfederasi...??

  1. #1
    Koperal
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Serdang - Bangi - Cyberjaya
    Posts
    66

    Default Forum konfederasi...??

    Ku sudah create satu forum under "Forum konfederasi" dalam kedutaan... masalahnya, walaupun ku tick kepada persekutuan yang ku nak join forum, forum yang ku create tu tak keluar dalam ruangan tab forum persekutuan diorang...

    Ada sesiapa yang tau bagaimana nak link 1 forum untuk 2 3 persekutuan boleh guna dalam bangunan kedutaan...??

    terima kasih
    Travian =

  2. #2
    coolD
    Guest

    Default

    sbnrnyer... aku x phm sgt apa maksud soalan ko ni Shin

    tp jika maksud ko nk gunakn internal forum travian untuk 2-3 atau lebih persekutuan adalah tidak boleh. anda boleh bukak forum mereka tetapi hanya sebagai ahli konfederasi ataupun guest.

    dari segi IT atau Web, link tersebut bergantung pada maklumat user yang tersimpan dalam cookies. tidak boleh set forum persekutuan lain sebagai forum kita. tp aku xtau la kalau team travian ada web structure yg lain dari yg aku maksudkn ni

  3. #3
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    aku cadangkan external forum.. cm invasionfree ke.. senang nak manage

    forum internal travian hanya untuk ahli/konfederasi/guest (ikut permission yang diset) xleh gabungkan forum beberapa alliance menjadi satu..

  4. #4
    Koperal
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Serdang - Bangi - Cyberjaya
    Posts
    66

    Default

    Ok.. terima kasih..!! Ku pun rasa macam tak boleh... dah macam cara buat alih diorang kena datang forum persekutuan ku juga...!!
    Travian =

  5. #5

    Default

    hemm,,,, aku pon baru belajar sal benda nie.......

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •