Results 1 to 9 of 9

Thread: Persekutuan

  1. #1
    Leftenan darkfox95's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Pasir Mas, Kelantan, Malaysia, Asia, Earth, Solar System, Milky Way, Universe. (Anything I Miss?)
    Posts
    408

    Default Persekutuan

    Apakah akan terjadi sekiranya:

    Satu persekutan itu mempunyai 60 orang ahli

    Si A mempunyai kedutaan tahap 20 dan merupakan pengasas persekutuan tersebut

    Si B pula ranking ke-2 tertinggi dalam persekutuan tersebut dan mempunyai kedutaan tahap 3

    Apakah yang akan terjadi sekiranya Si A keluar dari persekutuan dan Si B akan menggantikannya sebagai pengasas persekutuan?Adakah hanya 9 orang ahli sahaja yang kekal dalam persekutuan tersebut manakala yang lain akan dibuang secara automatik?

  2. #2
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    Kalau tak silap, embassy holder akan berpindah kepada pemain yang mempunyai kedutaan paling tinggi, kalau kedutaan pemain lain paling tinggi ialah tahap 3, so dier yang akan jadi embassy holder.

    Dalam kes kat atas, persekutuan takkan mengecil kepada 9 org, tapi takleh expand kecuali naikkan tahap kedutaan

    correct me if i am wrong, not know much about persekutuan stuff


    "Never trust someone with mask"

  3. #3
    Leftenan darkfox95's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Pasir Mas, Kelantan, Malaysia, Asia, Earth, Solar System, Milky Way, Universe. (Anything I Miss?)
    Posts
    408

    Default

    ooo...ic.....apalagi nak tanya yer

  4. #4

    Default

    btol2... tapi knapa tanya? ko nak lari dari ally 2 ker?

  5. #5
    Sarjan
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kuala Lumpur and Malaysia
    Posts
    134

    Default

    ye ke embassy boleh pindah?
    dulu ketua aku lari dari persekutuan, pastu ada member nak join persekutuan aku tapi tak boleh sebab embassy dah penuh.aku try upgrade embassy pun masih tak boleh jugak..last2 aku keluar dari persekutuan tu dan buat persekutuan baru...

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by pyan View Post
    ye ke embassy boleh pindah?
    dulu ketua aku lari dari persekutuan, pastu ada member nak join persekutuan aku tapi tak boleh sebab embassy dah penuh.aku try upgrade embassy pun masih tak boleh jugak..last2 aku keluar dari persekutuan tu dan buat persekutuan baru...
    Itu mungkin disebabkan oleh tahap embassy tertinggi yang tidak mencukupi untuk "host" pengambilan member baru.

    Contohnya, embassy founder level 10 (memuatkan 30 member) dan embassy terdekat dengannya cuma level 8. Sekiranya founder blah ke pindah tempat lain, embassy terdekat iaitu level 8 mengambil alih hosting dan perlu level 11 untuk invite member lain.

    You also need the full alliance leader rights to be able to invite more members in :P

  7. #7
    Leftenan acap2405's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    ..
    Posts
    463

    Default

    A=ketua
    B=ahli yang paling tinggi populasinya di persekutuan tersebut..

    klau A tinggalkan persekutuan,si B yang akan mengambil alih kedutaan tersebut kerana dia yang paling banyak populasinya..

    *betulkan kalau saya salah..
    saya sendiri pon lupa dah..
    you're something beautiful a contradiction
    I wanna play the game
    I want the friction

    you will be the death of me

    [VeritaS VinciT]
    [[SeireitaI RO]]


  8. #8
    Leftenan darkfox95's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Pasir Mas, Kelantan, Malaysia, Asia, Earth, Solar System, Milky Way, Universe. (Anything I Miss?)
    Posts
    408

    Default

    X..dia ikut level kedutaan tertinggila....kalau x yang pop ke-2 besar tu embassy lvl 1 jer tp kedutaan ex-founder lvl 20 dan ahli 59....sakit woo nak upgrade sampai lvl 20....sbb tu dia ikut kedutaan yang paling tinggi lvl nya

  9. #9
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    Quote Originally Posted by pyan View Post
    ye ke embassy boleh pindah?
    dulu ketua aku lari dari persekutuan, pastu ada member nak join persekutuan aku tapi tak boleh sebab embassy dah penuh.aku try upgrade embassy pun masih tak boleh jugak..last2 aku keluar dari persekutuan tu dan buat persekutuan baru...
    cm pyan dari putera.com je nie


    "Never trust someone with mask"

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •