Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 50

Thread: Pek Grafik untuk Travian Malaysia

  1. #1
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default Pek Grafik untuk Travian Malaysia

    Kepada sesiapa yang nak pakai Graphic Pack, anda boleh download kt link bawah ni.. Pek grafik ni sama cam T3_En tapi ada pertambahan 'my' folder untuk imej yang khusus untuk Travian Malaysia

    travian_my_t3_by_cisco_1.0.rar


    Version: 1.0

    Kelebihan: Streamyx slow.. so dengan Pek Grafik ni.. dpt melajukan page loading + mengurangkan trafik ke server

    Cara nak install: Profile > Pek Grafik

    Kalau ada imej yang tertinggal, sila nyatakan


    TQ
    Cisco


    "Never trust someone with mask"

  2. #2
    Lans Koperal barucaem's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    33

    Default

    Quote Originally Posted by Cisco View Post
    Kepada sesiapa yang nak pakai Graphic Pack, anda boleh download kt link bawah ni.. Pek grafik ni sama cam T3_En tapi ada pertambahan 'my' folder untuk imej yang khusus untuk Travian Malaysia

    travian_my_t3_by_cisco_1.0.rar


    Version: 1.0

    Kelebihan: Streamyx slow.. so dengan Pek Grafik ni.. dpt melajukan page loading + mengurangkan trafik ke server

    Cara nak install: Profile > Pek Grafik

    Kalau ada imej yang tertinggal, sila nyatakan


    TQ
    Cisco
    owww,tnx atas info nye

  3. #3
    Prebet semurt's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    subang jaya
    Posts
    10

    Default

    wow ini suatu yg menarik..
    bro, ko buat sendiri ke?

  4. #4
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    xde la.. aku just amek image dari server travian, pastu zipkan.. sbb official xde.. yang basic sume ada.. tp xpasti ada image hilang ke tak


    "Never trust someone with mask"

  5. #5
    Leftenan Muda fumakiller's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    On The WaY To HeAVen
    Posts
    367

    Default

    wow thx you..
    nk cuba dulu
    mcm mana nk guna
    dlm tu ada bnyk folder
    tapi lepas install pek ni, boleh buang tak?
    Last edited by fumakiller; 04-15-2009 at 03:00 PM.

  6. #6
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    xboleh.. sbb image akan load dari file tu.. kalo pakai IE xde masalah.. kalo firefox mmg akan ada prob sikit


    "Never trust someone with mask"

  7. #7
    Leftenan Muda fumakiller's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    On The WaY To HeAVen
    Posts
    367

    Default

    camner nk install kat mozilla?
    aku wat xjadi pun
    selalu keluar error..

  8. #8
    Kiva
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by Cisco View Post
    xboleh.. sbb image akan load dari file tu.. kalo pakai IE xde masalah.. kalo firefox mmg akan ada prob sikit
    ok jer...takde masalah pape pon...aku tak reti gn IE,pandai gn firefox je...

  9. #9
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    kalo firefox kene letak user.js dlm profile.. leh tgk dari international nye forum


    "Never trust someone with mask"

  10. #10
    Leftenan Muda fumakiller's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    On The WaY To HeAVen
    Posts
    367

    Default

    boleh bg tutorial sikit tak camner nk wat user.js tu?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •