Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 30 of 30

Thread: kesan penyalanggaran Palung Kuda

  1. #21
    Pegawai Waren I 1qmal's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    321

    Default

    http://help.travian.com.my/index.php?type=faq&mod=4

    Keperluan: Kandang Kuda tahap 20, Titik Perhimpunan tahap 10, Puak: Rom, Versi Travian 3.5 atau lebih

    The horse drinking trough cares for the well-being of your horses, lowers their crop consumption and makes their training faster.
    playing my1

    YEAAAAAAAAHHHH
    all A's
    woot woot

    Wkwkwkwk...Biri2 unit apporching!...ready! set! mbekkk...

    "sometimes slow but steady, fast too speedy"

    Wkwkwkwk...

  2. #22
    Staff Sarjan xxreezaxx's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    DoomSquad maybe
    Posts
    192

    Default

    kenapa tak buat palung kuda untuk semua puak, baru best

  3. #23
    Koperal Deathcyther's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    My, S
    Posts
    60

    Default

    Quote Originally Posted by xxreezaxx View Post
    kenapa tak buat palung kuda untuk semua puak, baru best
    Gaul dh ada perangkap...teuton dh ada kilang bir...
    You strong, but there is someone stronger than you...you weak, but there is someone weaker than you...Respect to others and their will respect you back...

  4. #24
    Staff Sarjan xxreezaxx's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    DoomSquad maybe
    Posts
    192

    Default

    so masing2 ada kelebihan masing2 la kan hehehehe

  5. #25

    Default

    bagi ak pemerangkap gaul xder fungsi sgt kat speed kecuali untuk awal game senang tuk counter musuh yg dtg tu jer... psl bil musuh akan bekurang kena perangkap jd askar deff cma perlu lawan baki tu... tp semase mid game smpai ke late xder fungsi langsung.... zzzz..

    soalan saya :

    kg kwan saya ada palung kuda.... kemudian saya park askar kuda saya [dua2 puak rom] d kg tersebut... ada efek x atas penggunaan tanaman atau efek hanya untuk askar yg d produce oleh kg asal??? dan bagaimana pula law ada puak lain park askar kuda kat kg tu...?? dan bagaimana pula law kg lain dr id yg sama park askar kuda kat kg tu???

    pls xpain coz im newb and need fast help...

    ^_^!!

  6. #26
    Lans Koperal ZorrO's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    TC5.travian.com.my
    Posts
    43

    Default

    aku suke pakai puak rom sebab ade palung kuda.. yeah... spartan
    Nemesis

    The Name Of The Emperor

  7. #27
    GreaT RuleR
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by karipap View Post
    bagi ak pemerangkap gaul xder fungsi sgt kat speed kecuali untuk awal game senang tuk counter musuh yg dtg tu jer... psl bil musuh akan bekurang kena perangkap jd askar deff cma perlu lawan baki tu... tp semase mid game smpai ke late xder fungsi langsung.... zzzz..
    betul.. trapper hilang fungsi sebagai pertahanan bila sampai mid-game. tapi masih ada kelebihan lain. kepada player yang main populasi (sim-city) boleh gunakan trapper. aku dah buat. satu kg boleh cecah populasi 1400 lepas aku buat trapper 9 bijik. kos sgt murah dah binaan nya cepat siap.




    Quote Originally Posted by karipap View Post
    kg kwan saya ada palung kuda.... kemudian saya park askar kuda saya [dua2 puak rom] d kg tersebut... ada efek x atas penggunaan tanaman atau efek hanya untuk askar yg d produce oleh kg asal??? dan bagaimana pula law ada puak lain park askar kuda kat kg tu...?? dan bagaimana pula law kg lain dr id yg sama park askar kuda kat kg tu???

    pls xpain coz im newb and need fast help...

    ^_^!!
    aku pun nak taw gak.. for sure kalo tribe lain yang park. xkan ada efek ke atas penggunaan tanaman tu.

  8. #28
    Lans Koperal
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    37

    Default

    Quote Originally Posted by UnMaster View Post
    betul.. trapper hilang fungsi sebagai pertahanan bila sampai mid-game. tapi masih ada kelebihan lain. kepada player yang main populasi (sim-city) boleh gunakan trapper. aku dah buat. satu kg boleh cecah populasi 1400 lepas aku buat trapper 9 bijik. kos sgt murah dah binaan nya cepat siap.






    aku pun nak taw gak.. for sure kalo tribe lain yang park. xkan ada efek ke atas penggunaan tanaman tu.
    Kesan Artifak kawalan diet je yg boleh kurangkan penggunaan tanaman kt troop sendiri dan troop bantuan bagi kpg yg ada kesan artifak tu.tp klu palung kuda cuma boleh kurangkan masa latihan di kadang kuda dan kurangkan 1 penggunaan tanaman bagi askar berkuda rom.ni yg aku tau la,nak lebih komfom,tanya moderator la.hehe

  9. #29

    Default

    betul dah tu pojie.. pura2 newbie konon.. cheit.. :P

  10. #30
    Lans Koperal
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    37

    Default


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •