Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: kesan penyalanggaran Palung Kuda

  1. #1
    SealOfSun
    Guest

    Talking kesan penyalanggaran Palung Kuda

    Palung Kuda

    Kegunaan Palung Kuda?

    Palung kuda mempercepatkan proses latihan bagi unit unit berkuda dan mengurangkan penggunaan tanaman bagi unit tersebut.

    Penerangan lanjut:

    * Hanya boleh dibina puak Rom.
    * Mempercepatkan proses melatih askar berkuda pada 1% setiap tahap.
    * Mengurangkan penggunaan tanaman (penyelenggaraan) bagi semua unit berkuda di dalam
    kampung tersebut.
    * Kesatria Diplomatik menggunakan kurang 1 tanaman pada tahap 10.
    * Kesatria Empayar menggunakan kurang 1 tanaman pada tahap 15.
    * Kesatria Jeneral menggunakan kurang 1 tanaman pada tahap 20.
    * Tahap maksimum adalah tahap 20.

    Keperluan

    * Kandang kuda tahap 20.
    * Titik perhimpunan tahap 10.

    Soalan saya
    Jika saya menhantar bantuan kepada kampung pemain lain penyalanggaran pemain tersebut akakah sama dengan kos di kampung saya ?

    Bagaimana kalau pembela dari puak Rom hantar askar berkuda ke kampung(yang have Palung Kuda) adakah ia turut memberi kesan ?

  2. #2

    Default

    saya pun nk menambah pertanyaan..

    palung kuda telahpun mencapai level 20.. tetapi saya lihat di kandang kuda, selenggaraan setiap askar masih pada rate yg lama.. iaitu 2, 3 dan 4 utk jeneral..

    kalau x silap saya,

    * Kesatria Diplomatik menggunakan kurang 1 tanaman pada tahap 10.
    * Kesatria Empayar menggunakan kurang 1 tanaman pada tahap 15.
    * Kesatria Jeneral menggunakan kurang 1 tanaman pada tahap 20.

    so sepatutnya ia akan jadi 1, 2 dan 3 untuk jeneral..

    so macammana saya nk pastikan yg effect palung kuda telang berlaku?

    thanks

  3. #3

    Default

    pagi ni, setelah mengamati dengan kusyuk penggunaan tanaman, baru aku perasan kos tenaman dah mengikut kesan palung yg sepatutnya.. smlm x ikut lagi..

    adakah baru diimplement or apa eh?

    cuma bila check kat kandang kuda, kos tanaman masih menunjukkan rate yg lama, maybe camtu kot.. efek dia x ubah kat kandang kuda, tapi yg nampak di kandang adalah efek masa yg makin berkurang.. cuma efek kos tanaman masa yg lama..

    x bole ker efek ni diletak dlm macam efek time tu.. berubah sama..
    plus kat palung kuda tu xle ke tunjuk efek yang akan kita dapat macam bangunan2 lain? sbg contoh, masa latihan kuda 80% ker? ni kosong jer.. he hee

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by SealOfSun View Post
    Palung Kuda

    Soalan saya
    Jika saya menhantar bantuan kepada kampung pemain lain penyalanggaran pemain tersebut akakah sama dengan kos di kampung saya ?

    Setakat pengamatan saya, Tidak!!!. Ini kerana hanya senggaraan makanan di kampung yang mempunyai palung kuda sahaja memberikan kesan pengurangan tanaman. Bantuan ke kampung lain tidak memberikan kelebihan ini.

    Bagaimana kalau pembela dari puak Rom hantar askar berkuda ke kampung(yang have Palung Kuda) adakah ia turut memberi kesan ?


    Palung kuda memberikan kelebihan kepada Kuda yang dilatih oleh anda sahaja dimana palung kuda terletak tanpa mengambil kira Palung kuda di kampung pemain lain atau kuda pemain lain.
    Quote Originally Posted by rizfield View Post
    pagi ni, setelah mengamati dengan kusyuk penggunaan tanaman, baru aku perasan kos tenaman dah mengikut kesan palung yg sepatutnya.. smlm x ikut lagi..

    adakah baru diimplement or apa eh?

    Pengurangan tersebut dikira apabila tahap palung kuda mencapai tahap 20 bagi Kesatria Jeneral.

    cuma bila check kat kandang kuda, kos tanaman masih menunjukkan rate yg lama, maybe camtu kot.. efek dia x ubah kat kandang kuda, tapi yg nampak di kandang adalah efek masa yg makin berkurang.. cuma efek kos tanaman masa yg lama..


    Palung kuda memberikan bonus pengurangan makanan dan tidak mengubah nilai atau kos melatih tentera berkuda. Nilai melatih adalah pemalar dan bukan pembolehubah yang berubah2 mengikut bonus yang diberi seperti contoh Kedai Perisai atau Kedai Senjata. Contohnya:Pada tahap 20 bonus serangan yang diselidik di Kedai Senjata tidak akan mengubah nilai pemalar serangan anda di berek. Masa adalah pembolehubah seperti contoh Gelanggang Latihan


    x bole ker efek ni diletak dlm macam efek time tu.. berubah sama..
    plus kat palung kuda tu xle ke tunjuk efek yang akan kita dapat macam bangunan2 lain? sbg contoh, masa latihan kuda 80% ker? ni kosong jer.. he hee

    Jawapan seperti diatas


    Jawapan saya...harap maklum

  5. #5

    Default

    terima kasih sokongan..

  6. #6
    Prebet chettaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    KL, Malaysia
    Posts
    5

    Default

    kenapa palung kuda saya sudah tahap 15, tetapi penggunaan tanaman di kandang kuda untuk kesatria diplomatik dan empayar masih tidak berkurang?
    adakah nilai penggunaan tanaman di kandang kuda tidak betul atau tiada efek palang kuda?

  7. #7
    Prebet chettaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    KL, Malaysia
    Posts
    5

    Default

    sekarang palung kuda saya sudah lv 20. saya dapati ada efek pada pengurangan 'masa'untuk membuat kesatria, tetapi tiada efek pada pengurangan 'penggunaan tanaman'.

  8. #8
    Pegawai Waren II cedia7891's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    n9
    Posts
    201

    Default

    Quote Originally Posted by chettaki View Post
    sekarang palung kuda saya sudah lv 20. saya dapati ada efek pada pengurangan 'masa'untuk membuat kesatria, tetapi tiada efek pada pengurangan 'penggunaan tanaman'.
    cuba ko tgk betul2...
    waktu ko nak beli kuda memang dia tulis penggunaan tanaman 4 utk kesatria jeneral
    tp sebenar nye die guna 3 jer
    mula2 pun aku x pasan

  9. #9

    Default

    bukan penyalanggaraan laaaa....penyelenggaraan.bru betol

  10. #10
    Lans Koperal bahabp's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Jangan Pandang Belakang!
    Posts
    53

    Default

    kat mana nak buat palung kuda ni...aku cuba cari tak jumpa pun...kandang kuda dh lvl20,titk perhimpunan pun lvl 20 tapi xde pun.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •