Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 28 of 28

Thread: nk pindah ibu kota

  1. #21

    Unhappy nk tukar ibu kota

    aku ada bina istana kat satu kg ni....dan aku dh pon istihar kg tu sbgai ibu kota....
    lpas tu aku rasa mcm x best plak...aku nak pindahkan ibu kota....
    so aku robohkan istana tu...
    yg kg aku berhajat nak wat ibukota tu aku dh robohkan residen dia....
    pastu ex-ibukota aku tu aku bina residen....

    >>>>masalahnya bila aku nak up istana kat kg ex-residen aku tu xda kuar istana la....so cmner???adakah selepas kita istihar ibu kota mmg xboleh nak ubah??

    p/s:terima kasih sekiranya sudi menjawab

  2. #22
    Leftenan syazim's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    PUTRAJAYA
    Posts
    330

    Default

    cbe cerita gne huruf,
    contoh:
    kampong a aku buat reside, kg b aku robohkan blablabla

    baru sng paham..
    ni aku bace nk juling mata
    "Do you know what's worth fighting for When it's not worth dying for?"


    haha.. mcm2..

  3. #23

    Default

    Quote Originally Posted by mcmbaguih View Post
    aku ada bina istana kat satu kg ni....dan aku dh pon istihar kg tu sbgai ibu kota....
    lpas tu aku rasa mcm x best plak...aku nak pindahkan ibu kota....
    so aku robohkan istana tu...
    yg kg aku berhajat nak wat ibukota tu aku dh robohkan residen dia....
    pastu ex-ibukota aku tu aku bina residen....

    >>>>masalahnya bila aku nak up istana kat kg ex-residen aku tu xda kuar istana la....so cmner???adakah selepas kita istihar ibu kota mmg xboleh nak ubah??

    p/s:terima kasih sekiranya sudi menjawab
    Pelik pulak tu..kenapa x der kuar function utk buat istana..awk dah patuhi pra-syarat utk buat istana x kat kampung tu?

    Prasyarat untuk bina istana:
    Kedutaan Tahap 1, Bangunan Utama Tahap 5


  4. #24

    Default

    kg A:
    telah aku bina istana level 15.aku juga telah istiharkan dia sebagai ibu kota.last2 x minat sbb lambat nak up...aku pakai 9c.so aku robohkan untuk nak bina istana d kg b.dan nak jdikan kg B sbg ibu kota
    [B]
    kg b:[/B]
    residen lvl 10....aku robohkan...nk bina istana n nk isytihar sbg ibu kota.slpas robohkan....clik kat circle utk bina bgnn tu tgk2 xkuar function istana...cuma kuar residen sje.

    ** lpas tu click bali kat circle d kg A plak ade function istana dan juga residen...

    itulah alkisahnya....so???mcm mna?
    butterfly faham je...mmg ligat otak butterfly...mesti tulis tgn kiri...menggunakan otak kanann....huhuhu
    Last edited by mcmbaguih; 09-27-2009 at 12:30 AM.

  5. #25

    Default

    Quote Originally Posted by mcmbaguih View Post
    kg A:
    telah aku bina istana level 15.aku juga telah istiharkan dia sebagai ibu kota.last2 x minat sbb lambat nak up...aku pakai 9c.so aku robohkan untuk nak bina istana d kg b.dan nak jdikan kg B sbg ibu kota
    [B]
    kg b:[/B]
    residen lvl 10....aku robohkan...nk bina istana n nk isytihar sbg ibu kota.slpas robohkan....clik kat circle utk bina bgnn tu tgk2 xkuar function istana...cuma kuar residen sje.

    ** lpas tu click bali kat circle d kg A plak ade function istana dan juga residen...

    itulah alkisahnya....so???mcm mna?
    butterfly faham je...mmg ligat otak butterfly...mesti tulis tgn kiri...menggunakan otak kanann....huhuhu

    hem.. tu laa.. kat kg B tu..ada kedutaan x? sbb klau nak bina istana..kg tu kena ada kedutaan..at least tahap 1..

  6. #26
    Koperal GWTS's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    KK
    Posts
    93

    Default

    check requirement dlu.. ^^

  7. #27

    Default

    oooo kena ade kedutaan ehh???kalau xda kedutaan mmg function istana tu xjuar eh???

  8. #28

    Default

    Quote Originally Posted by mcmbaguih View Post
    oooo kena ade kedutaan ehh???kalau xda kedutaan mmg function istana tu xjuar eh???
    Quote Originally Posted by violetbutterfly View Post
    Pelik pulak tu..kenapa x der kuar function utk buat istana..awk dah patuhi pra-syarat utk buat istana x kat kampung tu?

    Prasyarat untuk bina istana:
    Kedutaan Tahap 1, Bangunan Utama Tahap 5
    yer..WAJIB ada kedutaan dulu kat ibu kota..lps dah bina kedutaan tahap 1..baru ada funtion utk bina istana.. klau dah ada kedutaan kat kg lain.. nanti lps istana siap tu..robohkan laa balik kedutaan..
    dalam panduan pun ada tulis prasyarat utk bina istana kan.. dlm reply saya yg sebelum ni kan saya dah tulis..

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •