Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 41

Thread: 8 Cara Untuk Terus Hidup Di Travian

  1. #1
    Sarjan blutal's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    segambut
    Posts
    85

    Post 8 Cara Untuk Terus Hidup Di Travian

    Aku dah lama kaji. Orang-orang yang kena bunuh (tutup akaun) selalunya tak ikut cara ni.

    Resos lebih penting dari farm.
    Log in sekali sehari.
    Join ally yang kuat.
    5 level 10 gua memang anti farm.
    Jangan farm jiran tapi jadikan member!
    Kalau kena attack, mintak stop (dengan elok!)
    BACA PERATURAN!!! (aku baru kena)
    Jangan kutuk siapapun!
    AKU NAK TANYA. KORANG SEMUA DAH LAWAT KE TIDAK BANTUAN TRAVIAN? BELUM??? BUAT SKARANG!!!!!!!

  2. #2
    Leftenan acap2405's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    ..
    Posts
    463

    Default

    hahaha..
    setuju..
    tapi takde penerangan laa..

  3. #3
    men98
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by blutal View Post
    Aku dah lama kaji. Orang-orang yang kena bunuh (tutup akaun) selalunya tak ikut cara ni.

    Resos lebih penting dari farm.
    Log in sekali sehari.
    Join ally yang kuat.
    5 level 10 gua memang anti farm.
    Jangan farm jiran tapi jadikan member!
    Kalau kena attack, mintak stop (dengan elok!)
    BACA PERATURAN!!! (aku baru kena)
    Jangan kutuk siapapun!
    mesti peperangan stop

  4. #4
    Staff Sarjan Anwaruddin's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    137

    Default

    Tanye skit...mksd ko join ally yg kuat tu nape ye?
    smpi kene tutup akaun..aku cadangkn ko tmbh penerangan..bru org len phm

  5. #5
    Sarjan azroy's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    PD
    Posts
    109

    Default

    Quote Originally Posted by blutal View Post
    Aku dah lama kaji. Orang-orang yang kena bunuh (tutup akaun) selalunya tak ikut cara ni.

    Resos lebih penting dari farm.
    Log in sekali sehari.
    Join ally yang kuat.
    5 level 10 gua memang anti farm.
    Jangan farm jiran tapi jadikan member!
    Kalau kena attack, mintak stop (dengan elok!)
    BACA PERATURAN!!! (aku baru kena)
    Jangan kutuk siapapun!
    izinkan hamba menambah baik pulihkan lagi...
    resos DAN farming sama penting
    log in atleast 3 kali sehari
    join ally yg kuat (err..no komen)
    5 lvl 10 gua mmg anti-farm..
    jgn bagi jiran2 lebih kuat dari kita!!
    kalu kena attack, balas balik jgn dok diam aje
    ...baca peraturan...
    jgn kutuk sapa2 tapi jgn terlalu merendah diri

  6. #6
    Sarjan blutal's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    segambut
    Posts
    85

    Post

    Quote Originally Posted by azroy View Post
    izinkan hamba menambah baik pulihkan lagi...
    resos DAN farming sama penting
    log in atleast 3 kali sehari
    join ally yg kuat (err..no komen)
    5 lvl 10 gua mmg anti-farm..
    jgn bagi jiran2 lebih kuat dari kita!!
    kalu kena attack, balas balik jgn dok diam aje
    ...baca peraturan...
    jgn kutuk sapa2 tapi jgn terlalu merendah diri
    OK Step by step explained :

    resos lebih penting sebab kalau farming macam macam boleh jadi tapi askar simpan la stok.
    3 kali? wei aku ada : Sekolah, tusyen, kelas agama, mak bapak, awek, kucing....nyawa aka life!
    heheehe ko memang kejam... aku boleh jer jadi diorang member siap diorang kasi resos!
    kang skalik bawak satu ally haaa tak mampos ko?

    Ameeeeeeeen!
    AKU NAK TANYA. KORANG SEMUA DAH LAWAT KE TIDAK BANTUAN TRAVIAN? BELUM??? BUAT SKARANG!!!!!!!

  7. #7
    skyz's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Above you..
    Posts
    183

    Default

    Nak tanya login 3 kali maksud berapa lama? 3 jam ke? 4 ke?

  8. #8
    Sarjan azroy's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    PD
    Posts
    109

    Default

    det wan depend aa...kalu lama sgt nanti tak de life plak, awek pun lari..!!

  9. #9
    skyz's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Above you..
    Posts
    183

    Default

    Ohh, haha mmg takde life.. Tapi kalau nak berjaya dalam travian, aka travian yg sebenar, akaun mesti sekurang2 20 jam online. Aku paling suka pemain yg Login sekali sehari, perfect farm.

    In my opinion, untuk survive dlm travian, login sekali ngan bantuan gua mmg boleh, tapi untuk berjaya dalam dunia travian, adalah tak mungkin.

  10. #10
    men98
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by skyz View Post
    Ohh, haha mmg takde life.. Tapi kalau nak berjaya dalam travian, aka travian yg sebenar, akaun mesti sekurang2 20 jam online. Aku paling suka pemain yg Login sekali sehari, perfect farm.

    In my opinion, untuk survive dlm travian, login sekali ngan bantuan gua mmg boleh, tapi untuk berjaya dalam dunia travian, adalah tak mungkin.
    aq online dalam waktu 5 pertang hinga 8 malam....

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •