Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: produksi tanaman kampung makin menurun

  1. #1

    Default produksi tanaman kampung makin menurun

    Juz nak tanya skit kemusykilan berkenaan produksi tanaman kampung aku yang semakin menurun,untuk pengetahuan korang tahap ladang aku skang adalah 3 dan ada juga yang empat,yang lain2 produksi semuanya tahap 3,dan produksi untuk kayu,tanah liat dan besi smuanya 48 dan 42 sejam,tapi tanaman cuma 4 sejam,sedangkan ari tu dah 30 lebih sejam,tetiba je menurun...agak2 nape ek?untuk makluman korang Jelapang aku skang tahap 4,hope otai2 leh membantu..thanks

  2. #2
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    193

    Default

    Sumber tanaman tertakluk kepada jumlah askar2 yang berada didalam kampung anda. Lagi ramai askar, lagi banyak diorang makan, lagi kurang jumlah produksi sejam tnaman.

  3. #3
    Sarjan Kertaspasir's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    di pasir pantai y putih2 warna nya
    Posts
    105

    Default

    bukan sahaja askar

    malah pembinaan bangunan juga menggunakan tanaman

    upgrade produksi pun ada juga mengunakan tanaman

    tanaman sangat penting>>
    to success >> always positive

  4. #4

    Default

    so mcm mana agak2 nya nak meningkatkan balik produksi tanaman aku ek?skang aku dah upgradekan semua produksi tanaman aku ke tahap 4, tapi masih 4 sejam huhu

  5. #5
    Sarjan Rozar's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    tandas..
    Posts
    105

    Default

    Nak naikkan produksi tanaman senang jer..
    naikkan dulu ladang ke tahap 5, then bina Pengisar Bijian,
    pastu naik lagi ladang sehingga tahap 10, dan Bina Kilang Roti.

    kalau masih tak cukup lagi tanaman, cuba tawan oasis berdekatan.

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by Rozar View Post
    Nak naikkan produksi tanaman senang jer..
    naikkan dulu ladang ke tahap 5, then bina Pengisar Bijian,
    pastu naik lagi ladang sehingga tahap 10, dan Bina Kilang Roti.

    kalau masih tak cukup lagi tanaman, cuba tawan oasis berdekatan.
    Bagus tips tu hehe,thanks bro...nak tawan oasis?askar pun skit je hehe,dok fokus untuk production dulu :o:o

  7. #7
    Lans Koperal
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    44

    Default

    mcm mana plak kalau x der askar dan tanaman dok menurun tak tahu apa sebab? mana dah pergi? nak kata kena cilok dgn penyamun pun x der plak....

  8. #8
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    193

    Default

    tak mungkin produksi menurun tanpa sebab. Cuba baca dan fahami post #3 oleh Kertas Pasir. Susah2, awak buat je askar sebanyak mampu dan pergi merompak. Amalkan untuk 20 jam sehari selama sebulan nescaya jelapang dan gudang awak melimpah ruah. Tak heran pun dengan berapa produksi sejam.

  9. #9
    Lans Koperal
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    44

    Default

    Quote Originally Posted by Pikachu View Post
    tak mungkin produksi menurun tanpa sebab. Cuba baca dan fahami post #3 oleh Kertas Pasir. Susah2, awak buat je askar sebanyak mampu dan pergi merompak. Amalkan untuk 20 jam sehari selama sebulan nescaya jelapang dan gudang awak melimpah ruah. Tak heran pun dengan berapa produksi sejam.
    maksud haku kan di keseluruhan kampung tu kan ada carta Produksi yang dipaparkan dan berapa produksi sejam tu....setiap kali haku tingkatkan tahap kepada lvl yg tinggi...dia akan paparkan berapa sejam produksi tersebut....tapi x tahu kenapa makin lama makin berkurangan. Cth: tanaman: 225 sejam tapi setiap minute dia akan berkerangan menjadi tanaman: 224/223 sejam. Kenapa boleh jadi mcm tu?

  10. #10
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    193

    Default

    saya tak pasti mengapa jadi macam tu sebab tak berpengalaman bermain di speed. Dari apa yang saya baca dari forum .com, walaupun produksi awak menunjukkan 224 sejam, namun kerana nature speed server.. sebenarnya awak mendapat 224x3 sumber sejam.

    walau bagaimanapun. saya berjaya jumpa 1 guide mengenai masalah awak di web.. sila klik sini.
    Harap dapat menjawab kemusykilan awak.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •