Results 1 to 7 of 7

Thread: Dapatkan emas

  1. #1
    Leftenan syazim's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    PUTRAJAYA
    Posts
    330

    Default Dapatkan emas

    kan klu kite nk dptkan emas leh bwk org masuk gne url kite kan...
    tapi sya masih x phm sikit la


    1.yang UID tu ape maksudnye??
    2. camne kite nk tahu nama org yang masuk tuh???, die x tunjuk pon..

    hrp sesape leh tlg/..
    "Do you know what's worth fighting for When it's not worth dying for?"


    haha.. mcm2..

  2. #2
    limit's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Atas Bumi Allah
    Posts
    133

    Default

    1. UID = User Identification, aku rasa bende ni dah dibincangkan. Setiap Pemain yang berdaftar akan ditetapkan satu UID. macam ko potong ko punya url tu.last link tu = UID ko.
    2. Kita takkan tau sape yg akan register di bawah kita. hanya tawu UID pemain tersebut.
    Kita Dilahirkan Untuk Terbang, Mengapa Memilih Merangkak Seumur Hidup?

  3. #3
    Leftenan syazim's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    PUTRAJAYA
    Posts
    330

    Default

    ohh susah la cmni... sya ade jemput ramai kwn ni... tp xdpt tahu mne satu .. tq anyway
    "Do you know what's worth fighting for When it's not worth dying for?"


    haha.. mcm2..

  4. #4
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    193

    Default

    kalau mereka tu kawan2 awak.. cuba contact mereka balik melalui email mereka. Tanya id mereka jadi awak boleh IGM mereka didalam dunia travian (jika mereka bermain satu server dengan awak).

    Tak pun.. awak boleh masuk ke profail awak, dan gantikan UID awak dengan UID rakan awak di URL sana. tekan enter, browser akan forwardkan awak ke profail tuan punya UID tadi.
    Last edited by Pikachu; 08-24-2009 at 01:47 AM. Reason: adding some post.

  5. #5
    Pegawai Waren II cedia7891's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    n9
    Posts
    201

    Default

    senang jer nak tau..
    ko g profile ko,pastu tukar kan no id tu pada no id yg ko nak tau...
    pastu ko nmpk la profile dia..
    my1 just restart...
    http://www.travian.com.my/?uc=my1_655
    -i cant support res now,but later
    -i can teach u
    -choose (-,+)

  6. #6
    Leftenan darkfox95's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Pasir Mas, Kelantan, Malaysia, Asia, Earth, Solar System, Milky Way, Universe. (Anything I Miss?)
    Posts
    408

    Default

    Ak nak tunjuk gambar pun internet slow... meh ak terangkan...

    Ini ialah URL profile ak:

    http://s2.travian.com.my/spieler.php?uid=2143

    Yang di bold tu merupakan UID ak....

    Jadi kalu nak tau siapa pemilik UID ialah hanya tukarkan no. dibelakangnya:

    http://s2.travian.com.my/spieler.php?uid=1234

    Yang di bold tu merupakan UID kawan ko...

    ok sekian.... mod pun x tau ker macam mana nak buat ni?

    Ak REF kat kengkawan ak dah 1000+ dah gold... x tau nak buat apa dah... huhuhu

    P/S: soalan dah terjawab!!

  7. #7
    limit's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Atas Bumi Allah
    Posts
    133

    Default

    Ada ke mod cakap tak tau?
    Kita Dilahirkan Untuk Terbang, Mengapa Memilih Merangkak Seumur Hidup?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •