Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: limit level 10?

  1. #1
    nek_kuku
    Guest

    Default limit level 10?

    saye ade 3 kampung...
    dan salah satu kampung mempunyai istana..
    dan tahap sumber saya mencapai level 10..
    dan bile saya nak upgrade ke level 11 tertulis "Kawasan Pembalakan dilanjutkan sepenuhnya"...
    soalan saya adakah bagi kampung yang mempunyai istana had tahap sumber adalah level 10??
    kerana kampung pertama saya yang mempunyai residen boleh ditingkatkan tahapnya melebihi level 10..

  2. #2
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    untuk ibu kota, maximum ialah lvl 20, utk enable mende nie..

    1) pergi ke istana
    2) pilih tetapkan kampung ini sebagai ibu kota (lebih kurang)

    perlu diingat, jika Ibu Kota diubah...

    stonemanson, berek besar, dan kandang kuda besar akan musnahh.. resources fields yang melebihi lvl 10 akan diset ke lvl 10..

    perubahan Ibu Kota xleh diundoo...

    Link: http://help.travian.com/index.php?type=faq&mod=520


    "Never trust someone with mask"

  3. #3
    nek_kuku
    Guest

    Question

    maksudnya hanya ibu kota saja yang boleh diupkan level melebihi 10..
    jadi produksi perjam setiap kampung(bukan ibu kota) hanya 1000(tanpa oasis)..
    dan ini bermakna keluaran gandum tidak boleh ditinngkatkan dan terhenti pada level 10..?

    jadi bagaimana mahu menampung saraan askar jika sesorang itu mempunyai jumlah askar yang banyak?

  4. #4
    skyz's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Above you..
    Posts
    183

    Default

    Find village with 9 or 15 ladang.. make that village ur ibu kota, then raise your insane army.

  5. #5
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    perlu bantuan dari kampung2 yang lain.. sbb tu korang leh settle lebih dari satu kampung.. mmg maximum utk non-capital ialah lvl 10.. dan non-capital sepatut nye dijadikan resource supplier kepada capital.. non-capital tidak sepatutnye dijadikan tmpt membuat/melatih askar sbb tu akan membazir keseluruhan sumber


    "Never trust someone with mask"

  6. #6
    nek_kuku
    Guest

    Default

    i got the point now...
    thank you dude...

  7. #7
    Lans Koperal fishy21's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    36

    Default

    go read help.travian.com
    Servers played: .com1 .com2 .com4 .com5 .com6 .nl1 .nl7 .nlx .czx .twx .hk4 .my2
    Servers won: .com2 .com4
    Experience in Travian: since travian started in 2004. was a beta player.

  8. #8
    Lans Koperal
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    malaysia
    Posts
    26

    Default

    mcm maner plk jika player tersebut ada 3 kg n gune askar yg berada d ibu kota serang ke kg yg ke 3..?bila ditanyer player tersebut just nak point serangan jer...?aper cite 2..xkan x ada tindakan dr admin?

  9. #9
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    Dalam server2 lain.. serang kampung sendiri adalah cara yang paling cepat untuk pindah sumber.. so tak perlu gune pedagang sangat..


    "Never trust someone with mask"

  10. #10
    Lans Koperal
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    malaysia
    Posts
    26

    Default

    xkan x ada tindakan kot/

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •