Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Kampung baru sebagai ibukota

  1. #1
    Lans Koperal markpitz's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Kuala Terengganu, My
    Posts
    34

    Post Kampung baru sebagai ibukota

    mcmna nk istiharkan kampung kedua sebagai ibokota
    adakah saya perlu bina istana atau residen
    kalau saya perlu bina istana, kena sampai tahap berapa?

  2. #2
    Leftenan syazim's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    PUTRAJAYA
    Posts
    330

    Default

    bina je istana
    "Do you know what's worth fighting for When it's not worth dying for?"


    haha.. mcm2..

  3. #3
    Green7
    Guest

    Default

    ntah larr... aku pon x berape arif...

    tapi setau aku lar..
    ko bina jerr istana kt kg baru tu.. otomatik ia adalah ibu kota..
    klu sebelum ni dh ader istana kt kg lain..

    ko robohkan jer...

  4. #4
    Pegawai Waren II cedia7891's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    n9
    Posts
    201

    Default

    wat istana,lvl 1 dah cukup..
    pastu ko declare la kg baru tu jadi ibukota
    my1 just restart...
    http://www.travian.com.my/?uc=my1_655
    -i cant support res now,but later
    -i can teach u
    -choose (-,+)

  5. #5
    Mejar daniellebonanno's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Damansara,Kuala Lumpur
    Posts
    569

    Default

    yep.for earlier game.you bina istana LVL1 then declare as capital.lepas tu roboh kan,then bina residen.
    boleh jimat banyak kat situ
    aha.you guys should try this.

  6. #6
    Pegawai Waren II TeUtoN gRzzZz's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    TeReNggANu
    Posts
    179

    Default

    kampung lain boleh bina lagi ke residen/istana?

  7. #7
    Mejar daniellebonanno's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Damansara,Kuala Lumpur
    Posts
    569

    Default

    yup.setiap kampung mesti kena ada residen.istana untuk capital je.
    macam yang diterangkan sebelum ni tu,tu untuk earlier game.untuk jimatkan kos.
    then bila dah stabil.cari lagi 1 15c or what ever lah.baru bina istana.xpun x yah bina sampai habis server

  8. #8
    Pegawai Waren II TeUtoN gRzzZz's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    TeReNggANu
    Posts
    179

    Default

    betul gak

  9. #9
    Mejar daniellebonanno's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Damansara,Kuala Lumpur
    Posts
    569

    Default

    haha,kenapa sedih˛ ni?take it easy

  10. #10
    Sarjan azroy's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    PD
    Posts
    109

    Default

    ..abis kalu kg pertama tadik yg mmg dah ada istana, resos dan buildings semua dah level > 10 camno..nanti bila robohkan istana, bangunan dan resos otomatik jadik level 10 balik ke..atau tak..?!
    pls reply..TQ..
    ..cukup makan, cukup pakai, boley simpan sket...ok arr..!!

    ..who dares win..!!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •