Results 1 to 9 of 9

Thread: 7x7

  1. #1
    Pegawai Waren II TeUtoN gRzzZz's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    TeReNggANu
    Posts
    179

    Question 7x7

    area 7x7 tu pe benda?

  2. #2
    Mejar daniellebonanno's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Damansara,Kuala Lumpur
    Posts
    569

    Default

    hehe
    7x7 =petak di sekeliling kampung kita (map)
    7x7 =49 petak

  3. #3
    Pegawai Waren II TeUtoN gRzzZz's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    TeReNggANu
    Posts
    179

    Default

    x faham lagi laaa..............
    ade sape boleh help saya

  4. #4
    Staff Sarjan alquoira's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    166

    Cool

    7 x 7 tue area kat peta awak..

    Bila awak klik, awak akan nampak map.. betul tak??

    Itular area 7 x 7..

    selepas klik peta, awak cuba kira dari sudut ke sudut secara melintang dan menegak..

    menegak = 7..
    melintang = 7..

    P/s: Jangan kira dari kampung awak..

  5. #5
    Leftenan syazim's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    PUTRAJAYA
    Posts
    330

    Default

    and satu lagi klu ko x phm...
    7x7
    7 tu maksudnya kotak kampong kat peta ko tu... x kira kg org ataupon kg kosong...
    maknenye dalam peta ko akan ade 7x7 kampong=49 kg

    p/s:termasuk oasis klu ade
    "Do you know what's worth fighting for When it's not worth dying for?"


    haha.. mcm2..

  6. #6
    Pegawai Waren II TeUtoN gRzzZz's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    TeReNggANu
    Posts
    179

    Default

    ooooo faham2 nasib baik oasis yang aku nak dalam area 7x7

    but nape oasis 7x7 je bleh kita jajah?

  7. #7
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Quote Originally Posted by TeUtoN gRzzZz View Post
    ooooo faham2 nasib baik oasis yang aku nak dalam area 7x7

    but nape oasis 7x7 je bleh kita jajah?
    Sebab peraturan dah dibuat macam tuh....

  8. #8
    Koperal
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Serdang - Bangi - Cyberjaya
    Posts
    66

    Default

    rasionalnya, mudah ko nak defend dari di rampas kampung lain...!!
    Travian =

  9. #9
    Leftenan syazim's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    PUTRAJAYA
    Posts
    330

    Default

    kang nanti ... kat satu server tu, sume oasis dlm peta sorang je yg punye...
    "Do you know what's worth fighting for When it's not worth dying for?"


    haha.. mcm2..

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •