Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Wira pertahanan dan deff troops

  1. #1
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default Wira pertahanan dan deff troops

    Jika kita hantar bantuan ke kg lain dari beberapa kg.....

    Contohnya kita hantar......

    Dari Kg A : 500 deff troops dan 1 wira
    Dari Kg B : 500 deff troops
    Dari kg C : 500 deff troops

    Adakah wira kita effect pada semua askar yang dihantar iaitu 1500 deff troops....
    Atau hanya pada 500 deff troops dari Kg A saja....

  2. #2
    Pegawai Waren II TeUtoN gRzzZz's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    TeReNggANu
    Posts
    179

    Default

    x faham la pertanyaan ko ni...

  3. #3
    Leftenan Muda biri2's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    South East Asia
    Posts
    382

    Default

    Quote Originally Posted by J1ra1ya View Post
    Jika kita hantar bantuan ke kg lain dari beberapa kg.....

    Contohnya kita hantar......

    Dari Kg A : 500 deff troops dan 1 wira
    Dari Kg B : 500 deff troops
    Dari kg C : 500 deff troops

    Adakah wira kita effect pada semua askar yang dihantar iaitu 1500 deff troops....
    Atau hanya pada 500 deff troops dari Kg A saja....
    susah jugak ni.. tapi dari apa yg tahu la kan.. askar def player yg temankan hero akan effect

  4. #4
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Yang nih yang pening.....
    Kalau nak hantar ramai2 dari 1 kg teruk jugak....
    Kalau kena serang, naya jer....
    Sebab x dapat cari 9c atau 15c yang dekat2 ngan member ally....
    Semua dah ditempah....

    Kalau ambik jauh2 berapa lama baru nak sampai bantuan....

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by J1ra1ya View Post
    Jika kita hantar bantuan ke kg lain dari beberapa kg.....

    Contohnya kita hantar......

    Dari Kg A : 500 deff troops dan 1 wira
    Dari Kg B : 500 deff troops
    Dari kg C : 500 deff troops

    Adakah wira kita effect pada semua askar yang dihantar iaitu 1500 deff troops....
    Atau hanya pada 500 deff troops dari Kg A saja....
    ok cam ni..apa yg saya faham dari soalan awk ni.. awk nak hantar bantuan sebanyak 1500 ke satu kampung kawan awk kan? mcm tu ke?
    Bila awk hantar bantuan bersama dgn wira..x kira laa dari 20 kampung sekalipun..effect terhadap wira anda adalah sama..kalau kampung yg awk hantar bantuan tu kena serang..wira awk akan dapat point untuk tambah pengalaman.
    Contoh:
    kampung kawan awk tu diserang dan askar penyerang tu..semuanya mati..
    4000 askar pedang = 4000 askar x 1 tanaman = 4000 point/mata
    1000 guruh theautes = 1000 askar x 2 tanaman = 2000 point/mata
    500 haeduan = 500 askar x 3 tanaman = 1500 point/mata

    Jumlah semua = 7500 point/mata

    Wira anda akan dapat semua point tu..klau berjaya bunuh semua askar penyerang dgn bantuan askar2 pertahanan anda.. Point tu dikira berdasarkan bilangan tanaman yg dimakan oleh askar penyerang tu..Contohnya klau askar pedang makan 1 tanaman..jd 1 point laa..

    Harap anda faham penerangan saya.. Kalau salah harap dibetulkan..Terima kasih..

  6. #6
    Leftenan Muda biri2's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    South East Asia
    Posts
    382

    Default

    Quote Originally Posted by violetbutterfly View Post
    ok cam ni..apa yg saya faham dari soalan awk ni.. awk nak hantar bantuan sebanyak 1500 ke satu kampung kawan awk kan? mcm tu ke?
    Bila awk hantar bantuan bersama dgn wira..x kira laa dari 20 kampung sekalipun..effect terhadap wira anda adalah sama..kalau kampung yg awk hantar bantuan tu kena serang..wira awk akan dapat point untuk tambah pengalaman.
    Contoh:
    kampung kawan awk tu diserang dan askar penyerang tu..semuanya mati..
    4000 askar pedang = 4000 askar x 1 tanaman = 4000 point/mata
    1000 guruh theautes = 1000 askar x 2 tanaman = 2000 point/mata
    500 haeduan = 500 askar x 3 tanaman = 1500 point/mata

    Jumlah semua = 7500 point/mata

    Wira anda akan dapat semua point tu..klau berjaya bunuh semua askar penyerang dgn bantuan askar2 pertahanan anda.. Point tu dikira berdasarkan bilangan tanaman yg dimakan oleh askar penyerang tu..Contohnya klau askar pedang makan 1 tanaman..jd 1 point laa..

    Harap anda faham penerangan saya.. Kalau salah harap dibetulkan..Terima kasih..
    hhehe.. nak tambah sikit.. kalau ada wira lain.. exp akan dikongsi.. sekian saja dari saya~~

  7. #7
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Bagaimana pulak ngan bonus pertahanan....
    Adakah semua askar yang dihantar dapat bonus itu....
    Atau hanya yang dihantar dari kg yang sama ngan wira jer dapat....

  8. #8
    Koperal GWTS's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    KK
    Posts
    93

    Default

    bonus wira hanya effect kat askar pemilik wira tersebut sahaja. ^^

    tak kira dari kampung mana, yang penting askar tu pemilik hero tersebut..

    please correct me kalau salah.. :P

  9. #9
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Quote Originally Posted by GWTS View Post
    bonus wira hanya effect kat askar pemilik wira tersebut sahaja. ^^

    tak kira dari kampung mana, yang penting askar tu pemilik hero tersebut..

    please correct me kalau salah.. :P
    Jadi kalau betul mcm nih....
    Maknanya walau hantar askar dari kg mana pun...
    Tetap akan dapat bonus pertahanan dari wira tuh la....

    Macam kes di atas tuh....
    Semua 1500 deff troops akan dapat bonus pertahanan la yer....

    Harap sangat betul macam nih....

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by J1ra1ya View Post
    Jadi kalau betul mcm nih....
    Maknanya walau hantar askar dari kg mana pun...
    Tetap akan dapat bonus pertahanan dari wira tuh la....

    Macam kes di atas tuh....
    Semua 1500 deff troops akan dapat bonus pertahanan la yer....

    Harap sangat betul macam nih....
    Hem..bukan semua dapat bonus pertahanan..WIRA sahaja yg dapat point/mata.. askar2 lain tu kejenya membantu wira tu untuk dapatkan point..sebabnya takkan nak hantar wira tu sekor2 je kan..mana larat dia nak defend semua..Jadinya dia perlu laa askar2 lain untuk membantu..

    Macam biri2 cakap:

    Quote Originally Posted by Biri2 View Post
    hhehe.. nak tambah sikit.. kalau ada wira lain.. exp akan dikongsi.. sekian saja dari saya~~
    Klau ada orang lain hantar wira kat kampung yg kena serang tu pun..dia dapat point jugak..
    Point awk tu..boleh check kat rumah agam wira.. Lps tu klau awk defender..boleh up kan point untuk bonus pertahanan..klik tambah kat bonus pertahanan.. Klau awk penyerang..klik kat bonus serangan.. Jangan lupa untuk bg point sedikit pada pemulihan..Nanti lambat pulak pulih wira tu..
    Last edited by violetbutterfly; 09-27-2009 at 09:06 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •