Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 31 to 40 of 41

Thread: Pek Grafik

  1. #31
    Prebet Rouge's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Suck ALarm
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Kenshin View Post
    ok.. ok... dah jumpa...
    ni link yang ku masuk...

    http://my.travianskins.com/alt/09/19/caesars/lune/

    ko try tukar alt number /09/19/ kepada /07/19/
    pastu ko test aa... ia bertukar atau tak...!! 07 maknanya pagi jam 7 dan 19 adalah 7 petang...
    sama je la...
    makin lambat nak load ade la
    ASYRAF

  2. #32
    Prebet Rouge's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Suck ALarm
    Posts
    5

    Post

    sape lehy tlg wat pek grafik yang ikowt masa...
    kalau malam kampung pun malam....
    sapew leyh???
    ASYRAF

  3. #33
    Lans Koperal Cherry Pie's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    in front of the laptop
    Posts
    43

    Default

    err.. best ke guna benda ni.. aku try tak boleh pun.. T_T

  4. #34
    Prebet
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    klang
    Posts
    7

    Default

    BAGAIMANA CARA MENGANTI TRAVIAN SKIN (KULIT TRAVIAN) ?
    Banyak orang yang ingin mengubah skin travian agar menjadi lebih menarik.

    Cara mengganti skin travian sangat mudah

    Cara pertama :
    1. Cari travian skin di google atau di http://id.travianskins.com/
    2. Pilih skin yang kamu suka kemudian cara paling mudah adalah kopi link dibawahnya contoh "http://id.travianskins.com/desert/" dan klik "Profil" di menu Travian kamu, terus pilih "Graphic pack" dan paste link yang tersebut di
    "Path" : "http://id.travianskins.com/desert/"
    dan klik hidupkan. Maka skin langsung berubah.

    Cara ini sangat mudah dan berkesan untuk semua jenis browser.
    Tapi cara ini sangat memakan bandwith internet anda dan kepantasan anda melayari browser menjadi berkurang kerana harus redirect kepada website yang ditunjuk.

    Kerana itu untuk mengurangi bandwith, maka gunakanlah cara kedua.
    Cara ini adalah dengan cara mendownload skin yang ada tersebut, agar komputer mengakses gambar - gambar yang tidak memakan bandwith dari internet melainkan dari komputer kita, cara ini ridak melambatkan waktu loading dan bandwith yang digunakan menjadi berkurang

    Cara kedua :
    1. Cari travian skin di google atau di http://id.travianskins.com/
    2. Pilih skin yang kamu suka kemudian lihat kotak dibawah jika tanda disamping link tersebut ada maka skin tersebut dapat di download. klik link tersebut dan download filenya.

    3. Extract ke mana saja di hardisk anda. contoh "c:\TravianSkin\desert\"

    4. Masuk kembali ke Travian, dan klik profil kemudian klik "Graphic pack" ketik di kotak "Path" dengan nama folder anda dan ubah semua "\" menjadi "/" kemudian tambahkan "file://" didepan nama tersebut.
    Jadi jika folder tersebut awalnya adalah "c:\TravianSkin\desert\"
    maka yang diketik di "Path" adalah "file://c:/TravianSkin/desert/"

    5. Untuk pengguna Internet Explorer hasilnya langsung dapat terlihat, tetapi untuk pengguna Mozilla Firefox akan ada tulisan error seperti ini :

    Graphic pack tidak ditemukan. kemungkinan berikut untuk Firefox:
    * Path harus dimulai dengan 'file://' atau 'http://'.
    * Folder tempat file-file berikut harus dimasukkan sebagai path:'gp_check.css', 'unx.css' dan folder 'img'.
    * Untuk Firefox <>
    * Untuk Firefox diatas 1.5 copy file user.js dan paste ke dalam folder 'C:\Documents and Settings\Username\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\NomorAcak.default\'. Setelah itu restart Firefox. Note: Bagian yang bergaris bawah berbeda pada tiap- tiap komputer.

    Jika terjadi kejadian seperti tersebut maka cuba download user.js jika diperlukan extract atau dapat pula dengan membuat file baru dari notepad copy paste contoh dibawah dan klik save as dengan nama "user.js" (pastikan memakai tanda "" agar notepad tidak menambah .txt dibelakang file anda) kemudian kopi file tersebut ke folder "C:\Documents and Settings\Username\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\NomorAcak.default\" . NomorAcak adalah nomor yang berbeza-beza bagi setiap komputer.

    * Kemudian edit file "user.js" dengan notepad
    contoh isi dari user.js adalah sebagai berikut :

    user_pref("capability.policy.policynames", "localfilelinks");
    user_pref("capability.policy.localfilelinks.sites" , "http://s1.travian.com http://speed.travian.co.uk");
    user_pref("capability.policy.localfilelinks.checkl oaduri.enabled", "allAccess");

    * ketik http://speed.travian.co.id setelah http://speed.travian.co.uk dan beri spasi diantara keduanya. jika anda ingin memasukkan server lain, cukup ketik lagi http://s5.travian.co.id dan pisahkan dengan spasi. Jangan tekan enter antara alamat server, cukup tekan space.
    maka hasilnya adalah sebagai berikut :

    user_pref("capability.policy.policynames", "localfilelinks");
    user_pref("capability.policy.localfilelinks.sites" , "http://s1.travian.com http://speed.travian.co.uk http://speed.travian.co.id http://s5.travian.co.id");
    user_pref("capability.policy.localfilelinks.checkl oaduri.enabled", "allAccess");

    * kemudian simpan dengan nama "user.js".
    * Restart Firefox.
    * Masuk kembali ke Travian klik profil -> graphic pack dan isi path kembali sesuai dengan langkah no. 4 dan klik 'test" dan klik "hidupkan"

    Selamat anda telah berhasil dan Skin Travian anda menjadi lebih indah.

  5. #35

  6. #36
    Lans Koperal jake666's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Penang,Malaysia
    Posts
    31

    Default

    Quote Originally Posted by NeoPARAGONZ View Post
    Kalo guna skin DD mmg nampak blank skrin lamax2
    "The Be$T Offence is THE BEST DEFENCE"
    NRNS-NE®
    NET™ / NEEĐ™
    UBER™

  7. #37

    Default

    Knp T4 takde graphic pack?

  8. #38
    Landsay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Di Rumah ANDA!!!
    Posts
    246

    Default

    Quote Originally Posted by Colt View Post
    Knp T4 takde graphic pack?
    T4 mmg x dek.....sbb T4 dah kire bgus,,,klau ade grafik pack..nnti bnyak bug akan muncul...

  9. #39

    Default

    Quote Originally Posted by Landsay View Post
    T4 mmg x dek.....sbb T4 dah kire bgus,,,klau ade grafik pack..nnti bnyak bug akan muncul...
    Oh gitu...

  10. #40

    Default

    saya dah copy link graphic ni. sorry la, lambat sikit, saya nak tampal kat mana?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •