Results 1 to 9 of 9

Thread: Pek Grafik

  1. #1
    Lans Koperal markpitz's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Kuala Terengganu, My
    Posts
    34

    Default Pek Grafik

    kalau guna pek grafik yang dibuat sendiri, ada effek tak kepada pengguna lain
    maksud saya pemain lain (walaupun pemain dari dunia luar) boleh menggunakannya tak grafik pek saya?

    maaf jikakalau saya bertanya disini

  2. #2

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    459

    Default

    Tidak ade effek2 ape2 pon....


  3. #3
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    apa tu pek grafik?

  4. #4

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    459

    Default

    Quote Originally Posted by cyber View Post
    apa tu pek grafik?
    Here: http://help.travian.com.my/index.php?type=faq&mod=630


  5. #5
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    dah.. saya dah bukak...
    masih tak paham............
    susahnyer nak faham

  6. #6
    Leftenan syazim's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    PUTRAJAYA
    Posts
    330

    Default

    xyah phm pon xpe... xde efect kampong ko pun...
    pek grafik just:
    -menyusahkan
    -memenatkan
    -melambatkan
    -me....

    <--- pdhal x tahu nk gne pek grafik...
    "Do you know what's worth fighting for When it's not worth dying for?"


    haha.. mcm2..

  7. #7
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Tak penah guna pek grafik....
    Sebab x tau nak guna sebenarnya....

    Untuk speed server x da lagi kan pek grafik....
    Sebab baca hari tuh belum ada....

    Kalau ada nak try guna gak....
    Kot2 best ker dari x guna....

  8. #8
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    aku cuam nak tahu

  9. #9
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    193

    Default

    pek grafik untuk travian ver. 3.5 telah dibekukan.

    untuk versi lama travian, penggunaan pek grafik yang di muat turun ke komputer sendiri sedikit sebanyak mampu mengurangkan kelembapan browser kerana gambar2 kampung/kawasan lapangan sumber adalah dimuatkan dari komputer sendiri.

    melainkan yang hotlink dari site lain.. memang menambahkan beban pada browser la..

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •