Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Survey : Ambil masa cuma 5 minit

  1. #1
    WW HoldeR
    Join Date
    May 2009
    Location
    Travian
    Posts
    13

    Smile Survey : Ambil masa cuma 5 minit


    Slm smuanya...

    Hari tu kn, ada sorg mmber ni dia protes pasal survey yg kengkadang appears tu kn..
    Dia ckp dia bosan dan fadeup nk jawab soklan2 tu..
    Apa pndapat anda?

    Bg sya, survey tu amat pntg tuk pihak Admin. Data tu diperlukn tuk diorg mneliti sgala fade back dari kita pemain2 travian server My. Mereka ingin mngetahui mana kekurangn dan mmperbetulkn kelmahan mereka..

    Tp kn, knbykn kita ( sya pun - kadang2 ..) slalunya mngabaikn survey ni, dan ambil mudah," hmm... biarlah..aku malas nak jawab, org lain boleh layan benda bodoh camni.."..
    Rugi kita kn? trlpas pluang mnyampaikan apa yg kita rasa pasal survey ni..

    Sllunya diorg yg puas hati, yg buat tak thu, just skip ja survey tu.. Spatutnya smua pandangan baik mahupun buruk amatlah pntg spya objektif survey tu dibuat dapat dicapai..

    So, lpas ni, sama2 kita semua luangkan masa paling lama 5 minit tuk jawab survey ni ok?
    klu betul syg, suka, tunjukkn "rasa" anda, kalu tk suka, bengang, geram, suarakn juga dekat situ, spya game ini boleh jadi zero defect pada masa2 akn dtg..

    Sya thu ramai yg syg game ni, mcm sya gak..
    Kita sntiasa mngharapkan yg lbih baik dari hari ke sehari.. Tpi harapn yg baik tu, datang dari kita sndiri skiranya kita mnyuarakan apa yg kita rsa...


    Uiks, plik..tiba2 skema dan smbng pasal ni? hehhehe..
    jom2 bagi pndangan anda..

  2. #2
    Leftenan syazim's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    PUTRAJAYA
    Posts
    330

    Default

    tp tu la... bg aku.. bende ni smmgnye agk penting...
    tp ramai yg amek mudah...
    ermm.. so nnti kputusannye teruk nnt
    "Do you know what's worth fighting for When it's not worth dying for?"


    haha.. mcm2..

  3. #3

    Default

    huh.....
    bgus la sha bukak topik ni
    ape yg sha bg tau 2 mmng btol n tepat
    survey 2 bkn utk pihak admin saje tp untuk kebaikan kite bersama
    kalu korg xikut survey yg di buat, camne travian nk improve
    aku xpenah pn skip bile time survey
    ala... bukan lame mane pn
    5minit je
    so to all players.......think bout it
    if u want something good come from it, please do so
    ______________________________________________________________________________

    p/s: reply from my iPhone 4 16gb

  4. #4

    Default

    aku pasal benda survey ni kena ikut mood....
    sbb kadang2 time2 tgh nazak(urgent) benda survey ni dtg....tu buat aku menyampah tu...terus aku skip je benda2 ni....kan bgs kalau leh kite jawab soalan2 ni waktu kite tgh free....maksud aku...kite leh tangguhkan soalan ni utk kite laku kan kerja lain dl.....n kalau boleh bg la tempat kite tulis aduan kat situ....baru puas ati....ni asyik click yes/no je....ape yg kite x puas ati tetap x dpt disampai kan.....
    selain tu kadang2 aku x kisah sgt pasal soalan2 yg diorang aju kan....so aku amik cara mudah....jawab ya je....
    sbb benda2 mcm ni bg aku kecik2 ni mh or admin pikir la sendiri sbb aku x leh nk luah kan ape yg aku rasa x puas ati... .....



    hope ade perubahan lepas ni....

  5. #5
    WW HoldeR
    Join Date
    May 2009
    Location
    Travian
    Posts
    13

    Default

    Quote Originally Posted by LegenD-TeuTon View Post
    aku pasal benda survey ni kena ikut mood....
    sbb kadang2 time2 tgh nazak(urgent) benda survey ni dtg....tu buat aku menyampah tu...terus aku skip je benda2 ni....kan bgs kalau leh kite jawab soalan2 ni waktu kite tgh free....maksud aku...kite leh tangguhkan soalan ni utk kite laku kan kerja lain dl.....n kalau boleh bg la tempat kite tulis aduan kat situ....baru puas ati....ni asyik click yes/no je....ape yg kite x puas ati tetap x dpt disampai kan.....
    selain tu kadang2 aku x kisah sgt pasal soalan2 yg diorang aju kan....so aku amik cara mudah....jawab ya je....
    sbb benda2 mcm ni bg aku kecik2 ni mh or admin pikir la sendiri sbb aku x leh nk luah kan ape yg aku rasa x puas ati... .....



    hope ade perubahan lepas ni....

    A'ah,kn?
    tul gak..
    Kalu ada had masa tuk jawab, lagi berkesan survey ni..
    tak la kita trpksa endahkn..

  6. #6
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    193

    Default

    5 minit je.. bukan lama sangat pun..

    saya tak pernah skip travian survey.. sebab saya berharap server dapat
    manafaat dari bancian tuh.

  7. #7
    Koperal
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Key Ell
    Posts
    40

    Default

    Quote Originally Posted by LegenD-TeuTon View Post
    aku pasal benda survey ni kena ikut mood....
    sbb kadang2 time2 tgh nazak(urgent) benda survey ni dtg....tu buat aku menyampah tu...terus aku skip je benda2 ni....kan bgs kalau leh kite jawab soalan2 ni waktu kite tgh free....maksud aku...kite leh tangguhkan soalan ni utk kite laku kan kerja lain dl.....n kalau boleh bg la tempat kite tulis aduan kat situ....baru puas ati....ni asyik click yes/no je....ape yg kite x puas ati tetap x dpt disampai kan.....
    selain tu kadang2 aku x kisah sgt pasal soalan2 yg diorang aju kan....so aku amik cara mudah....jawab ya je....
    sbb benda2 mcm ni bg aku kecik2 ni mh or admin pikir la sendiri sbb aku x leh nk luah kan ape yg aku rasa x puas ati... .....



    hope ade perubahan lepas ni....

    stuju2.. ptt ade 1 ruang len ntk player buang undian2 die tue.. xkan la trus2 on trus aku nk kne banci kot.. bg player yg keja mse, kalo leh die nk on2 trus tgk kmpng die n upgrade or attack.. n ntk player yg kne attack pn cmtu gak.. die nk on2 jer trus tgk kmpng die kne serang ker x.. kekdg kurang dr 1min lwat jer on kmpng bole wat askar mati.. serangan lak xtentu bile nk dtg.. jd jgn la kuar trus bile player nk msk akaun die.. kdg2 rase nyusahkan gak banci2 nie kalo xkne tmpt..

  8. #8
    Lans Koperal
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    26

    Arrow

    Quote Originally Posted by StaRz View Post
    stuju2.. ptt ade 1 ruang len ntk player buang undian2 die tue.. xkan la trus2 on trus aku nk kne banci kot.. bg player yg keja mse, kalo leh die nk on2 trus tgk kmpng die n upgrade or attack.. n ntk player yg kne attack pn cmtu gak.. die nk on2 jer trus tgk kmpng die kne serang ker x.. kekdg kurang dr 1min lwat jer on kmpng bole wat askar mati.. serangan lak xtentu bile nk dtg.. jd jgn la kuar trus bile player nk msk akaun die.. kdg2 rase nyusahkan gak banci2 nie kalo xkne tmpt..
    korang leh bkk 1 tab lg klu trus nak tgk kg..so, tab yg ada bancian@survey 2 korang leh la jawab bl2 korang ada masa(xde la skip trus je)

  9. #9

    Default

    selalunya kalau survey tu keluar masa pagi memang aku skip jer sebab waktu pagi memang sibuk sikit

    tapi kalau survey tu keluar waktu malam ada juga aku jawab

  10. #10
    Lans Koperal
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    17

    Default

    Kalau boleh survey tu biarla lama sket...bkn skali je kuar sbb kdg2 aku aku log xde ms nk bt survey sbb bz nk uruskan kg...tp kalau log lg skali br ada ms...jd kalau kuar byk kali xde la terlepas peluang utk bt survey...atau pun IGM kt player...nnt bila2 ms players sng leh la dia bt survey tu...dlm inbox xkn hilang mesej tu melainkan kalau player tu sendiri delete...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •