Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32

Thread: Kampung Hilang

  1. #1
    Sarjan
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    selangor
    Posts
    92

    Default Kampung Hilang

    nak tanye kg boleh hilang x contoh aq ade 1000 kg kalu 1 kampung tu ashik diserang dicata diram lama2 boleh hilang x atau musnah lain kg dijajah tanpa gne chief dan adik beradiknyer

  2. #2
    Green7
    Guest

    Default

    mane leh lar...
    1 lagi.. klu nk wt contoh pon xyah ckp ko ader 1k kg...

  3. #3
    Sarjan
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    selangor
    Posts
    92

    Default

    x leh naper....haram, dosa, menyalahi undang2 negara/travian/forum

    tapi ko rase chief nie dah ade ker kat my5...

  4. #4
    Staff Sarjan alquoira's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    166

    Default

    sapa kata tak boleh?? jika kampung yang dicata itu bukan ibu kota.. kampung itu boleh dicata hingga menjadi lembah terbiar.. maksudnya kampung awak tue akan hilang..
    Last edited by alquoira; 11-03-2009 at 06:48 PM. Reason: wrong word.

  5. #5
    Koperal
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    BUTTERPeanut
    Posts
    77

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by alquoira View Post
    sapa kata tak boleh?? jika kampung yang dicata itu bukan ibu kota.. kampung itu boleh dicata hingga menjadi lembah terbiar.. maksudnya kampung awak tue akan hilang..
    rasa nya x mungkin populasi hanya jadi 0 je kot

  6. #6
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Quote Originally Posted by matthew2324 View Post
    rasa nya x mungkin populasi hanya jadi 0 je kot
    Kalau bukan ibu kota....
    Cata je kg tuh sampai 0 pop dan akan hilang dari peta travian....
    Kecuali tuh kg terakhir pemain tuh....

    Dan rasanya ibu kota pun akan hilang kalau dicata sampai 0 pop....
    Kiranya pemain tuh ada kg lain lagi ler....

  7. #7

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    459

    Default

    kalau sesebuah kampong itu di cata dan di ram sehingga la kampong itu menjadi padang jarak padang tekukur[populasi menjadi O],kampong itu akan hilang.


  8. #8
    Leftenan Muda fumakiller's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    On The WaY To HeAVen
    Posts
    367

    Default

    Quote Originally Posted by saYdAas View Post
    nak tanye kg boleh hilang x contoh aq ade 1000 kg kalu 1 kampung tu ashik diserang dicata diram lama2 boleh hilang x atau musnah lain kg dijajah tanpa gne chief dan adik beradiknyer
    kg tersebut boleh musnah jika telah di terbil sampai 0population
    tetapi ini hanya berlaku pada kg biasa sahaja
    ibukota pula tidak boleh dimusnahkan..
    .
    .
    Register at any server here and get resource and protection from me
    I will do my best to help u


    http://www.travian.com.my/?uc=my5_5586

  9. #9

    Default

    kampung SELAIN ibukota BOLEH dimusnahkan huhu. nak yang paling tepat CATA lah sendiri.

  10. #10
    Koperal buyet's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    moscow
    Posts
    38

    Default

    bagi ajaran sesat ke korang ni..ibu kota blh dimusnahkan tetapi tak blh dijajah..

    contoh...mamat ada 3 buah kg..A,B,C

    A...IBU KOTA

    Apabila A dicata sampai kosong..hilang ibu kota..
    dan di antara B dan C hanya sebuah kg je yg blh dijajah.wlpun belum disahkan sebagai ibu kota..

    sekiranya jajah B...C tak blh dijajah...kg terakhir tidak boleh dijajah.

    pengalaman aku kat speed..ibu kota aku hancurkan.
    [SIGPIC]HIDUP ADALAH SUATU PERJUDIAN

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •