Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Kene serangan x berhenti..message box jadi penuh!

  1. #1
    Lans Koperal
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22

    Default Kene serangan x berhenti..message box jadi penuh!

    Aku didalam situasi di mana 5 sekumpulan dalam satu persekutuan menyerang aku secara istiqamah hari hari..

    jumlah serangan bolehla dikatakan dalam 20 kali serangan setiap hari..(kerap beno)

    walaupun serangan itu tidak membawa apa apa kesan ke atas kampungku (baik dari sudut askar(sebab x buat askar), mahupun resos(sebab banyak gua)..mungkin xde efek ke atas bangunan..sebab serangan x melibatkan tarbil lagi.. tapi ia telah menjejaskan message box aku.. banyak laporan yang aku nak kene delete setiap kali login..

    IGM kepada penyerang juga menemui jalan buntu kerana tiada reply dari penyerang terbabit.. cuma mereka2 ini dari persekutuan yang sama dan lokasi mereka berhampiran dengan kg aku.. tu pasal la serangan sungguh banyak..

    so persoalan aku kat sini.. ada tak ape cara supaya aku nak auto delete report serangan dari penyerang tertentu.. sebab leceh nak delete satu satu.. nak tuh plak laopran limited bleh view 10 je dalam sesatu masa..

    nih setiap kali nak baca laporan.. 5 page je semua laporan serangan.. nak baca yg bekalan dan lain2 laporan pun jenuh nak scroll.

    aku pun x tahu sampai bila serangan nak berhenti... cuma bosan nak kene delete box laporan tu je la.

    ada x cara yang membolehkan diorang nih bosan, or mengalami kerugian kerana menyerang aku?kot la buat tembok lvl 10, pastu yg serang at least sekor mati ke.. so tiap2 kali dia serang..mesti mati, lama lama xdela serang ( adaka situasi camtu?)

    mungkin expert travian yg pernah ade similar condition macma aku nih bleh memberikan idea idea bernas.. tima kacih..
    Last edited by kadmatrik81; 11-16-2009 at 01:16 PM.

  2. #2
    Koperal buyet's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    moscow
    Posts
    38

    Default

    ermm kesian..kalau kau guna travian tambahan dengan 15 emas ada la fungsi tanda semua untuk del laporan tu...kalau tak pun guna benda yg dilarang seperti scripts greasemonkey.

    kalau nak bunuh askar penyerang tanpa askar pertahanan sendiri. kau blh up kan tembok pertahanan hingga level 10 dan keatas..residen juga dapat membantu pertahanan kg anda dan membunuh askar penyerang lawan dlm jumlah kecil, sekali serang sekor askar mati.
    [SIGPIC]HIDUP ADALAH SUATU PERJUDIAN

  3. #3
    Pegawai Waren II TeUtoN gRzzZz's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    TeReNggANu
    Posts
    179

    Default

    pendapat aku sama macam buyet je la

  4. #4
    Koperal
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    BUTTERPeanut
    Posts
    77

    Default

    Quote Originally Posted by kadmatrik81 View Post
    Aku didalam situasi di mana 5 sekumpulan dalam satu persekutuan menyerang aku secara istiqamah hari hari..

    jumlah serangan bolehla dikatakan dalam 20 kali serangan setiap hari..(kerap beno)

    walaupun serangan itu tidak membawa apa apa kesan ke atas kampungku (baik dari sudut askar(sebab x buat askar), mahupun resos(sebab banyak gua)..mungkin xde efek ke atas bangunan..sebab serangan x melibatkan tarbil lagi.. tapi ia telah menjejaskan message box aku.. banyak laporan yang aku nak kene delete setiap kali login..

    IGM kepada penyerang juga menemui jalan buntu kerana tiada reply dari penyerang terbabit.. cuma mereka2 ini dari persekutuan yang sama dan lokasi mereka berhampiran dengan kg aku.. tu pasal la serangan sungguh banyak..

    so persoalan aku kat sini.. ada tak ape cara supaya aku nak auto delete report serangan dari penyerang tertentu.. sebab leceh nak delete satu satu.. nak tuh plak laopran limited bleh view 10 je dalam sesatu masa..

    nih setiap kali nak baca laporan.. 5 page je semua laporan serangan.. nak baca yg bekalan dan lain2 laporan pun jenuh nak scroll.

    aku pun x tahu sampai bila serangan nak berhenti... cuma bosan nak kene delete box laporan tu je la.

    ada x cara yang membolehkan diorang nih bosan, or mengalami kerugian kerana menyerang aku?kot la buat tembok lvl 10, pastu yg serang at least sekor mati ke.. so tiap2 kali dia serang..mesti mati, lama lama xdela serang ( adaka situasi camtu?)

    mungkin expert travian yg pernah ade similar condition macma aku nih bleh memberikan idea idea bernas.. tima kacih..
    same je keradaan aku
    soalan hg senang je nampak x daganganpuya link gune je xyah nak tgk benda sial tu....
    and pastikan diaorg tak serangan serentak mcm srg seorang tu lepas dia srg otomatik srg lagi tu dia guna skirp dah so lapor kat MH tk berhentikan jenayah brlaku dlm travian
    My Life is only For MY SELF;

    FreeDom X DECADE ;

    Support Anti WAR

    FREEEDOOOMMMMMMMMMM>S>>>>>........................ .......

  5. #5
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    193

    Default

    Quote Originally Posted by kadmatrik81 View Post
    Aku didalam situasi di mana 5 sekumpulan dalam satu persekutuan menyerang aku secara istiqamah hari hari..

    jumlah serangan bolehla dikatakan dalam 20 kali serangan setiap hari..(kerap beno)

    walaupun serangan itu tidak membawa apa apa kesan ke atas kampungku (baik dari sudut askar(sebab x buat askar), mahupun resos(sebab banyak gua)..mungkin xde efek ke atas bangunan..sebab serangan x melibatkan tarbil lagi.. tapi ia telah menjejaskan message box aku.. banyak laporan yang aku nak kene delete setiap kali login..

    IGM kepada penyerang juga menemui jalan buntu kerana tiada reply dari penyerang terbabit.. cuma mereka2 ini dari persekutuan yang sama dan lokasi mereka berhampiran dengan kg aku.. tu pasal la serangan sungguh banyak..

    so persoalan aku kat sini.. ada tak ape cara supaya aku nak auto delete report serangan dari penyerang tertentu.. sebab leceh nak delete satu satu.. nak tuh plak laopran limited bleh view 10 je dalam sesatu masa..

    nih setiap kali nak baca laporan.. 5 page je semua laporan serangan.. nak baca yg bekalan dan lain2 laporan pun jenuh nak scroll.

    aku pun x tahu sampai bila serangan nak berhenti... cuma bosan nak kene delete box laporan tu je la.

    ada x cara yang membolehkan diorang nih bosan, or mengalami kerugian kerana menyerang aku?kot la buat tembok lvl 10, pastu yg serang at least sekor mati ke.. so tiap2 kali dia serang..mesti mati, lama lama xdela serang ( adaka situasi camtu?)

    mungkin expert travian yg pernah ade similar condition macma aku nih bleh memberikan idea idea bernas.. tima kacih..
    Tolong jangan tunggu sampai mereka dah ada tarbil.

    Walaupun awak ada gua yang banyak.. kalau boleh sila sediakan askar2 pertahanan juga. Mungkin sekarang mereka tiada tarbil.. tapi kalau dalam masa sebulan? Don't underestimate hyper active raider. Mungkin di kampung awak mereka tak dapat apa.. bagaimana pula dengan kampung2 yang lain?

    Kekerapan serangan daripada persekutuan tu mungkin untuk menunggu anda buat kesilapan.. seperti leka dengan padam laporan sampai lupa yang mereka dah cukup resos untuk buat tarbil. Atau mereka sedang buat latihan perang.. untuk tujuan koordinasi dll.

    Jika mereka tidak mahu membalas IGM awak.. dan awak rasa yang kg. awak tiada masa depan.. baik delete dan mula balik di tempat yang lain.. mungkin nasib awak akan berubah. Sukacita dimaklumkan.. untuk menjadi kuasa tentera, awak perlu aktif sekerap yang mungkin dalam 1 hari untuk melatih askar, merompak, membunuh anak2 tak berdosa di kampung lain, memburu haiwan liar di oisis untuk menaik tahap wira dan sebagainya.

    Untuk menjadi kuasa ekonomi.. awak juga perlu mempunyai askar2 pertahanan supaya askar2 itu dapat MEMPERTAHANKAN kampung awak sekiranya kerap diserang musuh.

    Jika penyerang2 tu benar2 menggunakan ilmu hitam seperti mana yang poster terdahulu cakap.. askar mereka akan mati katak dan terus mati dan terus mati sebab ilmu hitam tu tak reti belajar daripada kesilapan.. yang dia tahu hantar askar dan hantar dan hantar walaupun askar tu mati semua.

    Saya tak pernah kesah dengan laporan yg saya terima. cuma laporan spy saja yg penting..

    Oh ya.. jika awak nak baca laporan tertentu senang saja..


  6. #6
    Lans Koperal jakal's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    46

    Default

    Quote Originally Posted by kadmatrik81 View Post
    Aku didalam situasi di mana 5 sekumpulan dalam satu persekutuan menyerang aku secara istiqamah hari hari..

    jumlah serangan bolehla dikatakan dalam 20 kali serangan setiap hari..(kerap beno)

    walaupun serangan itu tidak membawa apa apa kesan ke atas kampungku (baik dari sudut askar(sebab x buat askar), mahupun resos(sebab banyak gua)..mungkin xde efek ke atas bangunan..sebab serangan x melibatkan tarbil lagi.. tapi ia telah menjejaskan message box aku.. banyak laporan yang aku nak kene delete setiap kali login..

    IGM kepada penyerang juga menemui jalan buntu kerana tiada reply dari penyerang terbabit.. cuma mereka2 ini dari persekutuan yang sama dan lokasi mereka berhampiran dengan kg aku.. tu pasal la serangan sungguh banyak..

    so persoalan aku kat sini.. ada tak ape cara supaya aku nak auto delete report serangan dari penyerang tertentu.. sebab leceh nak delete satu satu.. nak tuh plak laopran limited bleh view 10 je dalam sesatu masa..

    nih setiap kali nak baca laporan.. 5 page je semua laporan serangan.. nak baca yg bekalan dan lain2 laporan pun jenuh nak scroll.

    aku pun x tahu sampai bila serangan nak berhenti... cuma bosan nak kene delete box laporan tu je la.

    ada x cara yang membolehkan diorang nih bosan, or mengalami kerugian kerana menyerang aku?kot la buat tembok lvl 10, pastu yg serang at least sekor mati ke.. so tiap2 kali dia serang..mesti mati, lama lama xdela serang ( adaka situasi camtu?)

    mungkin expert travian yg pernah ade similar condition macma aku nih bleh memberikan idea idea bernas.. tima kacih..


    sebagai saran.....

    hapus akun saja dari pada jadi lahan frams

  7. #7
    Leftenan syazim's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    PUTRAJAYA
    Posts
    330

    Default

    erm..
    xyah la kesa sgt laporan tu,,,
    erm, standard la.. aku pon sehari laporan berpuluh2..
    tu la psl travian nk pancing org gne gold, die buat cmni..
    huhu..
    so, beli la gold.. buat PLUS akaun..
    x pon suro member yg slalu gne blanja..

    pickachu tu punya la detail, sampai take ss..
    "Do you know what's worth fighting for When it's not worth dying for?"


    haha.. mcm2..

  8. #8
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    Quote Originally Posted by kadmatrik81 View Post
    Aku didalam situasi di mana 5 sekumpulan dalam satu persekutuan menyerang aku secara istiqamah hari hari..

    jumlah serangan bolehla dikatakan dalam 20 kali serangan setiap hari..(kerap beno)

    walaupun serangan itu tidak membawa apa apa kesan ke atas kampungku (baik dari sudut askar(sebab x buat askar), mahupun resos(sebab banyak gua)..mungkin xde efek ke atas bangunan..sebab serangan x melibatkan tarbil lagi.. tapi ia telah menjejaskan message box aku.. banyak laporan yang aku nak kene delete setiap kali login..

    IGM kepada penyerang juga menemui jalan buntu kerana tiada reply dari penyerang terbabit.. cuma mereka2 ini dari persekutuan yang sama dan lokasi mereka berhampiran dengan kg aku.. tu pasal la serangan sungguh banyak..

    so persoalan aku kat sini.. ada tak ape cara supaya aku nak auto delete report serangan dari penyerang tertentu.. sebab leceh nak delete satu satu.. nak tuh plak laopran limited bleh view 10 je dalam sesatu masa..

    nih setiap kali nak baca laporan.. 5 page je semua laporan serangan.. nak baca yg bekalan dan lain2 laporan pun jenuh nak scroll.

    aku pun x tahu sampai bila serangan nak berhenti... cuma bosan nak kene delete box laporan tu je la.

    ada x cara yang membolehkan diorang nih bosan, or mengalami kerugian kerana menyerang aku?kot la buat tembok lvl 10, pastu yg serang at least sekor mati ke.. so tiap2 kali dia serang..mesti mati, lama lama xdela serang ( adaka situasi camtu?)

    mungkin expert travian yg pernah ade similar condition macma aku nih bleh memberikan idea idea bernas.. tima kacih..
    mereka tak balas... sure script auto attack...
    yelah....
    sapa yg sanggup serang berkali2 tanpa henti kalo tak dapat sumber...
    k..... ko masuk dulu persekutuan kuat.....
    kalo tak henti2 serang...
    ko naikan tembol tahap 20 and istana tahap 20....
    if still tak henti serang....
    ko naikkan tahap perisai..... naikkan tahap defend askar defend ko....
    naik tahap 20..... and buat satu askar defend....
    jadikan wira.... buat n mati berulang kali...
    cam tulah wira awan aku jadi tahap 5...
    kalo masih tak henti2.....
    ko minta pertolonga persekutuan dan buat banyak askar defend untuk kau....
    kalau masih tak berjaya... cari perlindungan orang kuat....
    if still tak berjaya..... igm aku..... biar aku musnahkan depa...
    kalau masih not succes......
    and mereka dah start tarbil......
    ko delete jer akaun ko.....
    Last edited by Sokongan; 11-17-2009 at 01:34 PM.

  9. #9
    Lans Koperal
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22

    Angry

    mula2 aku pun nak kata macam guna skript gak..

    tapi bilangan yang menyerang tuh makin lama makin banyak plak..

    skrang nih dah bertambah jadi 6 orang plak serang aku bersilih ganti..

    hmm.. camna nak buat laporan kat MH tu? perlukan ape sebagai bahan bukti?

    macam pelik je gayannya..

    tgk persekutuan, mmg persekutuan dia aktif merompak, menyerang..ade je dalam top 10 tu..

    xpela.. aku cuba bertahan setakat yg termampu..

    setakat nih mmg dia x dpt ape ape pun.. resos pun x dpt...tapi mmg kerap sangat la hantar skali 5 ekor serang tu standard la..

    agaknye dah masuk dalam farm list kot..

    hmm.. aku try la buat seperti yang di syorkan...tapi laporan tu aku simpan la in case berguna utk bagi kat MH nanti.. hehehe

  10. #10
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    hey...
    cam mana post aku boleh ada 2 nie....
    oi... aku nak penjelasan apa yg dah berlaku....
    adakah aku patut pi ke aduan???

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •