Results 1 to 7 of 7

Thread: tukar sumber melalui pasar...legal ke tak?

  1. #1

    Question tukar sumber melalui pasar...legal ke tak?

    contoh aku rome, member aku, gaul. Dia slalu ader lebih tanah liat aku plak besi. Kalau mcm aku contact dia..ym ke hape, suh dia antar tanah liat kat aku dan aku plak bagi besi kat dia...melalui pasar...bukan direct...aku tawar besi kat market, dia tawar tanah liat kat market gak...aku accept dia accept...camni bleh tak? mmg kengkadang tu total dia akan lebey dari hourly income aku. erm..

  2. #2
    Koperal buyet's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    moscow
    Posts
    38

    Default

    kalau tukar terus dengan nisbah sama 1:1 dan 2:1 kan boleh dengan syarat bukan pc yang sama atau sitter.
    [SIGPIC]HIDUP ADALAH SUATU PERJUDIAN

  3. #3
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    adakah masalah kamu dah selesai?
    kawan...

  4. #4

    Default

    ok...nak tau je whether legal ke tak...so boleh la kiranya ni

  5. #5
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    Quote Originally Posted by areriff View Post
    ok...nak tau je whether legal ke tak...so boleh la kiranya ni
    hmm...
    kalo kamu jual kat pasar dan dia dah beli....
    boleh....
    ikut jer cara nie

  6. #6
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    193

    Default

    Quote Originally Posted by areriff View Post
    contoh aku rome, member aku, gaul. Dia slalu ader lebih tanah liat aku plak besi. Kalau mcm aku contact dia..ym ke hape, suh dia antar tanah liat kat aku dan aku plak bagi besi kat dia...melalui pasar...bukan direct...aku tawar besi kat market, dia tawar tanah liat kat market gak...aku accept dia accept...camni bleh tak? mmg kengkadang tu total dia akan lebey dari hourly income aku. erm..
    Kalau lalu pasar takde masalah.. itu adalah PERDAGANGAN HALAL. Kalau risau sangat tentang nisbah.. cuba check tawaran orang lain.. banyak yang cekik darah. Jangan under table sudah.. tak pasal kene ban.

  7. #7
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    ada orang kasi 50000 padi dan dia nak 100k kayu...
    memang mencekik la depa nie.....
    new year back to school

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •