Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34

Thread: tumpang tanya

  1. #1

    Default tumpang tanya

    saye baru je main travian ni.baru seminggu.
    tapi dah 2 kali kampung kene serang.
    then askar tikus yg seekor tu pon dah kene ambik disamping resources yg lain juga dirampas.
    jd, kt cni nak tny beberapa soklan.

    1) resources kebanyakan baru tahap 2.adekah normal produksi resources mmg lambat meningkat?
    kerana sy penat mnunggu untuk meningkatkan ke tahap lebih tnggi.

    2) mcm mane nak adekan balik askar tikus tu?adekah askar membantu mempercepatkan produksi dan juga pembinaan bangunan?

    3) dulu ade gold (emas) tapi bila dah pakai macam takde fungsi pon.kenape eh?

    sekian dari saya.
    maafkan sy kerana skema

    saya adalah seorang noob.xD

  2. #2
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    1) resources kebanyakan baru tahap 2.adekah normal produksi resources mmg lambat meningkat?
    kerana sy penat mnunggu untuk meningkatkan ke tahap lebih tnggi.

    resouce lvl 1-2 mmg sikit je bg.. so kalau nk cepat, naikkan lah resources tu.. makin tinggi level resources tu, makin tinggi res/hour yang diberi..

    2) mcm mane nak adekan balik askar tikus tu?adekah askar membantu mempercepatkan produksi dan juga pembinaan bangunan?

    tikus? xleh.. askar tak membantu apa2.. askar digunakan untuk menyerang dan menahan (defend), tp untuk mendapatkan res dari askar, ko gunekan askar tu untuk rompak res org lain..

    3) dulu ade gold (emas) tapi bila dah pakai macam takde fungsi pon.kenape eh?
    gold ada byk fungsi.. bg + pembinaan (or PLUS!), naikkan 25% produksi, siap serta merta, 10% + defend/offend, or NPC trading..

    yang +25% tu kalau resource rendah sgt mmg xnampak sgt beza..


    "Never trust someone with mask"

  3. #3

    Default

    oh bgitu..
    hmm
    terima kasih krn menjawab.x)


    nak tunggu resources cukup tu yg lame sgt tggu, baru bleh upgrade.
    hehe.

  4. #4
    Lans Koperal
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    44

    Default Trading system

    nak tanya mengenai tempoh masa perjalanan yg diambil oleh satu2 pedagang...

    1. bagaimana hendak mempercepatkan tempoh perjalanan oleh pedagang2 kita??

    2. kenapa tempoh perjalanan yg diambil oleh Si A ke Kampung Si B berbeza dengan Si B ke Kampung Si A??? secara logiknya sepatutnya masanya sama.

  5. #5
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    1) xleh nk cepatkan lagi, lg maximum laod leh tambah bile bine trade office

    2) kelajuan mserchant untuk setiap tribe adalah berbeza..


    "Never trust someone with mask"

  6. #6
    Lans Koperal
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    malaysia
    Posts
    26

    Question

    ada sesiapa kat sini taw x bile end of travian bg sever ni\?

  7. #7
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    ikut jadual.. setiap normal server akan abes 300 lepas start.. tp bergantung gak.. dengan banyak mende..


    "Never trust someone with mask"

  8. #8
    Lans Koperal
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    malaysia
    Posts
    26

    Default

    Quote Originally Posted by Cisco View Post
    ikut jadual.. setiap normal server akan abes 300 lepas start.. tp bergantung gak.. dengan banyak mende..
    ikut jadual?mcm maner 2?nanty tgh sedap bine last2 dah end travian plk..
    rugi 2....

  9. #9
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    yep.. game nie ada cycle.. bukan infiniti.. lepas 300 hari keluar natar.. lepas alliance berjaya bina WW, game end, pastu dlm sebulan, server akan restart


    "Never trust someone with mask"

  10. #10
    shilanat
    Guest

    Default

    kalu nak main lame... pakat ramai2. Sape bina WW level 90 jer kita runtuhkan ramai2. Sape bina jer kita runtuhkan. Sampai taun depan pun kita bole main server ni lagi. ^^

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •