Results 1 to 8 of 8

Thread: Server MyX Lag

  1. #1

    Default Server MyX Lag

    Is it just me or is MYX lagging? Every other web page is loading smoothly. Only MYX is slow for me and even the thing says it takes 100-300 ms to calculate...

    com8 ['09] - Nouda | Pro Teuton
    com8 - Veritas ('10)| Simming Gaul
    myx - Veritas | (Retired: 20/12/09)
    .MY Mod | .IN MH | .COM Forum God

  2. #2
    Lans Koperal
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Posts
    32

    Default

    Mine seems to be ok..

    My name is John, and i am not a terrorist.

  3. #3
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    Dikira dalam 23 ms
    Masa pelayan: 12:11:43 pm

    streamyx semalam prob, sekali dengn celcom prob
    aku gune digi broadbad


    "Never trust someone with mask"

  4. #4

    Default

    Maybe celcom kot...

    Quote Originally Posted by johnx0908 View Post
    Mine seems to be ok..
    You take over the farming bro =P Fauzi's so damn fast now and I can't load the pages fast enough
    com8 ['09] - Nouda | Pro Teuton
    com8 - Veritas ('10)| Simming Gaul
    myx - Veritas | (Retired: 20/12/09)
    .MY Mod | .IN MH | .COM Forum God

  5. #5
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    aku memang tk paham apa maksud kamu dengan time..
    maksudnyer lambat ker?
    new year back to school

  6. #6
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    193

    Default

    Quote Originally Posted by cyber View Post
    aku memang tk paham apa maksud kamu dengan time..
    maksudnyer lambat ker?
    dikira masa 14ms

    lagi kecil jumlahnya lagi pantas respond antara komputer awak dengan server. Google ping.
    tinggi ms maka lambat/lembab komunikasi antara komputer awak dengan server.

    Google ping.

    lag bergantung gak pada komputer kita.. kualiti talian.. kualiti khidmat ISP.. tahap kesihatan server serta beban yang ditanggung oleh server. Tapi saya rasa sebagai server profesional, tak mungkin lag disebabkan oleh server.

  7. #7
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    Quote Originally Posted by Pikachu View Post
    dikira masa 14ms

    lagi kecil jumlahnya lagi pantas respond antara komputer awak dengan server. Google ping.
    tinggi ms maka lambat/lembab komunikasi antara komputer awak dengan server.

    Google ping.

    lag bergantung gak pada komputer kita.. kualiti talian.. kualiti khidmat ISP.. tahap kesihatan server serta beban yang ditanggung oleh server. Tapi saya rasa sebagai server profesional, tak mungkin lag disebabkan oleh server.
    tak per... aku dah bukak thread dan dah tutup..
    skhirnyer aku faham....
    anyway.... tq for the information...

    aku rasa bukan travian lag...
    tapi internet....
    aku pun... loading ambil 2 minit..
    ms -0
    new year back to school

  8. #8

    Default

    harap2 btul la bukan sbb server.. aku nak bawak lari troop last minit td tetibe lak tak dpt loading, seb baek fake je, heheh

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •