Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 37

Thread: s2 MY 1st Week Medal

  1. #1

    Default s2 MY 1st Week Medal

    Saya nk buat aduan.

    -kenapa first week medal x ada?

    -kenapa x ada pengumuman terlebih dahulu mengatakan tiada medal untuk first week s2.

    -Apa yg saya dpt selepas saya sudah melaburkan bnyk gold utk cube mendapatkan pemanjat mingguan?

    -saya mengharapkan penjelasan dari pihak travian.

  2. #2
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Default

    oo cmniiii

  3. #3
    Prebet
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Keramat
    Posts
    11

    Default

    btl2....sy pemanjat yg ke 10 smlm,sgup sy tgu tau nk tgk dpt tk medal tu....tp hampa......

  4. #4

    Default

    tula, masa yang dikorbankan untuk tunggu cukup resource nk upgrade bangunan. sampai berjaga tgh2 malam semata-mata untuk travian.

    lagi gold yang telah digunakan hanya dgn tujuan untuk mendapatkan pemanjat. kalau da diinform terlebih dahulu x dpt medal untuk first week, gold tu boleh diguna utk latih askar sejak awal lagi. xpun saya sanggup tunggu hari isnin nih baru start main.

    harap pihak travian dapat berikan jawapan yang munasabah untuk perkara ini.

  5. #5
    Prebet
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Keramat
    Posts
    11

    Default

    tk adil sbb,ally aku dpt medal tau minggu pertama,
    tp knp player tk dpt,tkkan disebbkan ari jumaat main....ini blh di pertikaikan..
    sy nk tau knp ally blh dpt medal tp player tk dpt.....

  6. #6
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Default

    yayayayayaya.,
    relax lar.,

  7. #7

    Default

    ape relax2. org xtdo mlm sbb nk dptkan medal. kalu kat s1 international start pn dari jumaat gak. tapi dorg dpt jek medal sume.

    dah timbul persoalan disini.
    adakah admin travian malaysia x bekerja?

    bile hantar email ke MH, ini yg direplynye

    Kepada pemain,

    Medal diberikan kepada pemain yang menduduki carta diakhir pusingan mingguan server. Hanya pemain yang berada didalam Carta dipenghujung pusingan server yang layak mendapat medal.

    Sila berhubung terus dengan GameAdmin melalui email admin@travian.com.my jika terdapat sebarang isu dan permasalahan didalam ranking. Pihak kami hanya memantau kesalahan yang dilakukan oleh pemain.

    Tulus Iklas,
    My TeaM
    __________________________________________________

    adakah ini bermakna pihak travian hanya mencari salah pemain tapi salah sendiri dorg buat xtau?
    ape cerita ni?

  8. #8
    Leftenan Muda ud1nh0's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Central Java, Indonesia
    Posts
    415

    Default

    Quote Originally Posted by wewez View Post
    __________________________________________________

    adakah ini bermakna pihak travian hanya mencari salah pemain tapi salah sendiri dorg buat xtau?
    ape cerita ni?
    LoL dude...very funny..
    by the way
    in my opinion, climber medal is kinda useless except u get the resources from raiding..climber medal without troops is the same as preparing to be a farm..better to train troops and searching some low defended oasis (which is low infantri defend coz at first time your troops is usually infantry attackers)

  9. #9

    Default

    mende yang lu nak kecoh ni mat? untuk pengetahuan lu, pingat2 ni sumer bukan admin or MH yang bagi. Dia akan diberi secara automatik oleh server yang berpusat di Germany. Kadangkala juga, arahan yang diberikan dari german diterima lambat disebabkan beza waktu.

    Emas yang dibeli bukanlah paksaan.. harus diingat yer semua.. so.. jgn ungkit2 pasal hal emas ni kepada MH kerana mereka tidak bergaji. Nak komplen, email kat admin. Korang beli emas banyak gunung ker, ada Travian paksa? takde kan.. so fikirla sendiri..

    Dimata MH, semua pemain sama tidak kira yang menggunakan emas ataupun tidak.. tindakan anda yang berbangga-bangga apabila membeli emas dan meminta pengecualian hukuman apabila melakukan kesalahan hanyalah membangkitkan kemarahan MH.. emas tak emas.. salah tetap salah.. itu sistem ada tunjuk.. lu tak payah tipu!!!
    Last edited by dreamfear; 02-08-2010 at 08:46 PM.

  10. #10
    Prebet
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Keramat
    Posts
    11

    Default

    bro,klu ko main travian ni dah lama,ko akan tau....aku penah main s6 com tau,mula ari jumaat dan tepat jam 12 tgh mlm ari isnin pg2 buta tu ko trus dapat medal.....klu kiraan top player dibuat di jerman,baik admin m'sia ni tk payah nk di tubuh kan....aku dah 3 tahun main game ni.....klu btl la ape yg ko ckp,knp top ally blh dpt medal....

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •