Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 32

Thread: Perubahan permainan!!

  1. #21

    Default

    bole x kalo kte share sme pc dan same network tok 2 akaun .. tp akaun tu kte langsong x wat transaksi pape dan kte x set tok share same pc....

  2. #22

    Default

    tue akan jadi kes multi...

    Want to know who is the cutest person in this world??
    click here to find out

  3. #23
    Sarjan
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    109

    Default

    tp mslah skunk...ader 2 jiran aku kt myx nie...report menunjukkn 2 player tu ip yg sama...kenapa ini berlaku?sedangkan aku ngah 2 jiran aku takder kaitan langsung..cam mane ley jadi satu ip yg sama lak?
    aku dah igm MH...MH ckt tiada kesan atas permainan anda.....mcm mane lak tiada kesan....
    ader kesan terhadap romapakn aku....kalau dah ader kekangan atas rompakn..maksudnye sumber rompakkn pun kurang

  4. #24

    Default

    aq pon da kena gak prob ko nei....tiada hasil bila nk raid atau nk serang..igm MH...ckp benda sme gak...nk kne tanya admin sendiri kalo mcm nei...

    Want to know who is the cutest person in this world??
    click here to find out

  5. #25

    Default

    nak tanya.... saya baru je main game nie... sorry kalau tanya soalan bodoh....

    kalau dh ada akaun d Server lain pastu nak main kat sever baru ada masalah tak....

    makna nye ada 2 akaun..
    contoh: 1 akaun sever 1
    1 akaun sever 2 boleh tak???

  6. #26
    WW HoldeR
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Rembau Daerah Beradat..N.9
    Posts
    72

    Default

    Quote Originally Posted by naufal View Post
    nak tanya.... Saya baru je main game nie... Sorry kalau tanya soalan bodoh....

    Kalau dh ada akaun d server lain pastu nak main kat sever baru ada masalah tak....

    Makna nye ada 2 akaun..
    Contoh: 1 akaun sever 1
    1 akaun sever 2 boleh tak???
    tentulah boleh ...sebab syarat dia xbleh ade multi akaun dalam satu server...itu je...kalau ko nak men s1,s2,s3,s4,s5 pon xkesah yang penting setiap server ko hanya ade 1 akaun
    (-̮̮̃̃)...(-̮̮̃-̃)
    /█\./█\
    Out There We Are One #OTWAO

  7. #27

    Default

    Quote Originally Posted by silent View Post
    tentulah boleh ...sebab syarat dia xbleh ade multi akaun dalam satu server...itu je...kalau ko nak men s1,s2,s3,s4,s5 pon xkesah yang penting setiap server ko hanya ade 1 akaun
    thx bro.....

  8. #28

    Default

    Quote Originally Posted by naufal View Post
    nak tanya.... saya baru je main game nie... sorry kalau tanya soalan bodoh....

    kalau dh ada akaun d Server lain pastu nak main kat sever baru ada masalah tak....

    makna nye ada 2 akaun..
    contoh: 1 akaun sever 1
    1 akaun sever 2 boleh tak???

    Buka 2 tab kat mozilla...1 tab tue untuk server1 dan 1 tab lagi utk server 2...kalau buat macam nie,takde masalah..pada masa yg sama,awk tak perlu logout pastu buka server lain...cara nie mudah utk jaga kedua dua server sekali gus..
    Tanda-tanda orang yang budiman ialah dia akan berasa gembira jika dapat berbuat kebaikan kepada orang lain, dan dia akan berasa malu jika menerima kebaikan daripada orang lain.


  9. #29

    Default

    1. Akaun terlibat tidak berkongsi komputer atau talian (IP). (K1)
    2. Akaun terlibat sedang atau pernah berkongsi talian (IP) atau menjadi penjaga. (K2)
    3. Akaun terlibat sedang atau pernah berkongsi pc atau akaun yang mana hanya penjaga yang memainkan akaun (tiada log masuk dari pemilik). (K3)
    Seo Services

  10. #30
    Lans Koperal Bram Stoker Draco's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Travian Speed
    Posts
    42

    Default

    Quote Originally Posted by AdaM View Post
    Kekangan dalam pemindahan sumber akan dibuat secara automatik berdasarkan pada perhubungan atau kaitan antara akaun akaun yang terlibat.

    Jenis kaitan.

    1. Akaun terlibat tidak berkongsi komputer atau talian (IP). (K1)
    2. Akaun terlibat sedang atau pernah berkongsi talian (IP) atau menjadi penjaga. (K2)
    3. Akaun terlibat sedang atau pernah berkongsi pc atau akaun yang mana hanya penjaga yang memainkan akaun (tiada log masuk dari pemilik). (K3)

    Kaitan 1 (K1)

    1. boleh hantar 2 jam produksi sumber ke akaun yang lebih besar (7 hari pendahuluan).
    2. boleh hantar 3 jam produksi sumber ke pemain yang lebih kecil. (7 hari pendahuluan).
    3. boleh menghantar bantuan ke pemain yang lebih besar dan hantar 150% dari jumlah tanaman yang diperlukan untuk penyelenggaraan (24 jam pendahuluan).
    4. boleh menghantar bantuan ke pemain yang lebih kecil dan hantar 300% dari jumlah tanaman yang diperlukan untuk penyelenggaraan (24 jam pendahuluan)
    5. boleh merompak pemain yang lebih besar tanpa had (no 2 diambil kira jika dalam persekutuan yang sama)
    6. boleh merompak pemain yang lebih kecil tanpa had (no 1 diambil kira jika dalam persekutuan yang sama)
    7. boleh menjajah kampung jika tidak menjadi penjaga dalam tempoh 14 hari sebelum dan kedua dua pemain tidak berada dalam persekutuan yang sama atau persekutuan yang bersekutu dalam tempoh 2 hari sebelum.



    Kaitan 2 (K2)

    1. boleh hantar 1 jam produksi sumber ke akaun yang lebih besar (3 hari pendahuluan) tetapi 0 jika populasi <50
    2. boleh hantar 2 jam produksi sumber ke pemain yang lebih kecil (3 hari pendahuluan) tetapi 0 jika populasi <50
    3. boleh menghantar bantuan ke pemain yang lebih besar dan hantar 125% dari jumlah tanaman yang diperlukan untuk penyelenggaraan (12 jam pendahuluan)
    4. boleh menghantar bantuan ke pemain yang lebih kecil dan hantar 150% dari jumlah tanaman yang diperlukan untuk penyelenggaraan (12 jam pendahuluan).
    5. boleh merompak pemain yang lebih besar tanpa had (no 2 diambil kira jika dalam persekutuan yang sama)
    6. merompak pemain yang lebih kecil dihadkan oleh no 1 (Penjelasan : jika populasi besar menyerang populasi kecil, maksimum hasil serbuan tidak akan melebihi dari 1 jam produksi sumber populasi kecil)
    7. boleh menjajah kampung jika tidak menjadi penjaga dalam tempoh 14 hari sebelum dan kedua dua pemain tidak berada dalam persekutuan yang sama atau persekutuan yang bersekutu dalam tempoh 2 hari sebelum.


    Kaitan 3 (K3)

    1. tidak boleh menghantar apa apa ke pemain yang lebih besar, pemain yang lebih besar perlu menghantar dahulu.
    2. boleh hantar 2 jam produksi sumber ke pemain yang lebih kecil (1 hari pendahuluan) tetapi 0 jika populasi <50
    3. boleh menghantar bantuan ke pemain yang lebih besar dan hantar 100% dari jumlah tanaman yang diperlukan untuk penyelenggaraan (6 jam pendahuluan) .
    4. boleh menghantar bantuan ke pemain yang lebih kecil dan hantar 100% dari jumlah tanaman yang diperlukan untuk penyelenggaraan (12 jam pendahuluan)
    5. merompak pemain yang lebih besar dihadkan oleh no 2
    6. merompak pemain yang lebih kecil dihadkan oleh no 1
    7. tidak boleh saling menjajah.
    8. tidak boleh merompak jika ada menghantar sumber dalam tempoh 6 jam sebelum.


    Note: "x hari pendahuluan" bermaksud anda boleh menghantar dahulu sumber untuk beberapa hari akan datang. "boleh hantar 2 jam produksi sumber (7 hari pendahuluan) bermaksud anda boleh hantar sehingga 14 jam sumber sekali hantar, 6 hari berikutnya anda tidak dibenarkan membuat penghantaran.

    Produksi perjam
    Jumlah produksi di semua kampung bagi tanah liat, kayu, besi dan tanaman (jumlah produksi tanaman - populasi)
    Tambahan jumlah purata hasil bersih rompakan (hasil rompakan - hasil dirompak) dalam tempoh 7 hari.

    Kesimpulan: Produksi perjam = produksi bersih semua kampung/jam + purata hasil bersih rompakan/jam

    Pengecualian

    *Kampung WW boleh dibekalkan tanpa had.
    *Kampung WW boleh diserang atau dibantu tanpa had.
    *Kampung WW sentiasa boleh dijajah (tanpa mengira kaitan).
    *Kampung Artifak boleh dibekalkan dengan tanaman tanpa had.
    *Kampung Artifak sentiasa boleh dijajah (tanpa mengira kaitan)
    *Perdagangan di Pasar.: Jika keseimbangan perdagangan (tanpa rompakan atau hantaran) lebih rendah dari +-20% dan pemain dalam kategori K1, perdagangan di pasar akan sentiasa dibenarkan.

    Mungkin sesetengah pemain agak pening dengan penerangan ini, yang penting anda faham asas kemaskini ini iaitu pemindahan sumber akan dikenakan kekangan secara automatik. Dijangkakan kemaskini akan dibuat pada 16 Februari 2010. Jika terdapat sedikit gangguan pada talian, sila tunggu sebentar ^_^
    Resources Pushing berlaku juga ya??
    kirain hanya di beberapa server aja yg ada peraturan seperti ini
    LIVE HARD - DIE GREAT - BURN IT DOWN ...!!!

    http://img148.imageshack.us/img148/2895/logoshr6lj1.gif


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •