View Poll Results: Are you a Player or Customer

Voters
41. You may not vote on this poll
  • Player

    14 34.15%
  • Customer

    2 4.88%
  • Both

    20 48.78%
  • Tak Tau la.. apa2 la

    5 12.20%
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Player or Customer

  1. #1

    Default Player or Customer

    Nak buat sikit survey kat sini tengok community knowledge and "point of view" sume org. Sila vote for the poll diatas kalau pikir sendiri ialah setakat player aje atau customer. Sila pertimbangkan ni tidak membawa faktor ko ade GOLD user atau tidak. Bayangkan aje sendiri hanya seorang yg tidak menyumbangkan apa dr segi pembelian GOLD.

    Sila Vote dan meriahkan forum ni.

  2. #2
    Leftenan Muda ud1nh0's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Central Java, Indonesia
    Posts
    415

    Default

    aku pilih both laa...kerana..aku player di myx...aku juga customer Travian Games GmbH kerana klau server lambat sangat atau gold terlambat masuk...pastilah aku komplain ke layanan customer plus atau emel kat admin ..kalu aku bukan customer Travian Games GmbH, buat apa aku komplain ke Travian Games GmbH??
    tul gak?

  3. #3

    Default

    Aku both ^_^
    com8 ['09] - Nouda | Pro Teuton
    com8 - Veritas ('10)| Simming Gaul
    myx - Veritas | (Retired: 20/12/09)
    .MY Mod | .IN MH | .COM Forum God

  4. #4
    Lans Koperal sanosuke21's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tanah Merah
    Posts
    42

    Default

    mestila both!!

  5. #5
    Pegawai Waren I sillybobo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    340

    Default

    both! flexi gitu. bhahahaha dont get it wrong.

  6. #6

    Default

    aku x tau aku yg mana
    aku asik kena serang je
    jadi bila dah kena farm trok2 aku tutop la account aku
    pastu aku bwat balik
    jadi aku pon x tau aku yg mana satu


    lagi satu, apesal gold yg diperlukan utk beli kelab emas berubah2
    kat server3 dulu guna 30 gold je kalau x silap aku
    skang kat server2 kena guna 100 gold plak

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by Knight95 View Post
    aku x tau aku yg mana
    aku asik kena serang je
    jadi bila dah kena farm trok2 aku tutop la account aku
    pastu aku bwat balik
    jadi aku pon x tau aku yg mana satu


    lagi satu, apesal gold yg diperlukan utk beli kelab emas berubah2
    kat server3 dulu guna 30 gold je kalau x silap aku
    skang kat server2 kena guna 100 gold plak

    Ini sebab ikut tempoh server yg berkenaan. Kalau my3 pn kene caj 100 emas rugi sebab dh mid game bru convert ke T 3.6 dan fungsinya pun belum lengkap.(tiada fungsi panggil balik askar serta-merta)

    My1 kn baru je mula dan ia adalah versi T 3.6 sepenuhnya. Jadi memangla ianya di caj 100 emas.
    ______________________________________________________________________________

    p/s: reply from my iPhone 4 16gb

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by ud1nh0 View Post
    aku pilih both laa...kerana..aku player di myx...aku juga customer Travian Games GmbH kerana klau server lambat sangat atau gold terlambat masuk...pastilah aku komplain ke layanan customer plus atau emel kat admin ..kalu aku bukan customer Travian Games GmbH, buat apa aku komplain ke Travian Games GmbH??
    tul gak?
    Kelakar la ud1n ni

    memang btl kalo la ada complaint jadi customer kerana nak service. Tapi apa terjadi kalo memang tak ade complaint langsung.. maksudnya semua lancar, jadi player pulak ke?

    hahaha

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by cipkuk View Post
    Ini sebab ikut tempoh server yg berkenaan. Kalau my3 pn kene caj 100 emas rugi sebab dh mid game bru convert ke T 3.6 dan fungsinya pun belum lengkap.(tiada fungsi panggil balik askar serta-merta)

    My1 kn baru je mula dan ia adalah versi T 3.6 sepenuhnya. Jadi memangla ianya di caj 100 emas.
    Please jgn masuk ahli kelab malam tu hanya syok sekali sahaja.. kalo nak extra service kena bayar lagi. Ahli member hanya utk cukai pintu aje.

  10. #10
    skyz's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Above you..
    Posts
    183

    Default

    Quote Originally Posted by kuku77 View Post
    Nak buat sikit survey kat sini tengok community knowledge and "point of view" sume org. Sila vote for the poll diatas kalau pikir sendiri ialah setakat player aje atau customer. Sila pertimbangkan ni tidak membawa faktor ko ade GOLD user atau tidak. Bayangkan aje sendiri hanya seorang yg tidak menyumbangkan apa dr segi pembelian GOLD.

    Sila Vote dan meriahkan forum ni.
    I've seek clarification from the higher admins, from the German office itself, and yes, indeed every player is a customer. So I did ask about a proper customer service or definition of customer service. As usual, they are extremely busy and did not provide me any further explanation and this is what i get.

    [20:33] <@skyz> when a player buy gold, is he consider our customer and we need to give some proper customer service?
    [21:20] <>a players is always our customer :-)
    [21:20] <>proper customer service ??
    [21:20] <>same rights and rules for all
    [21:20] <>no differences between persons which buy coins/gold or play for free
    Conclusion, every player is our customer. This differ with my opinion earlier, however, the rest remain the same.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •