Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 31

Thread: Tips Untuk Farmer

  1. #11
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by sanosuke21 View Post
    huhu..taik baik wat g2...stop farm kejap..bagi dia grow..pahtu farm balik..hehe..untung2..
    untung kalau dia xde askar n xcounter balik. if die counter balik ?kan dah merugikan.farm sampai bagi diorang susah nak berkembang je. yang paling penting 7x7 tu dapat di control oleh kita. tu strategi basic kalau nak survive sampai end server.whether korang dapat bertahan or korang yang kene bertahan pasal kene attack balik ngan farm2 korang nanti. kalau nak igm raider leh gak,tapi xramai raider2 ni suka kesian kat farm2 dia. cara paling efektif online lebih masa untuk prevent dari resos membazir,wat askar,wat cranny and counter diorang kalau ade banyak askar.kompem raider akan fikir dua tiga kali untuk raid lagi after tu
    arcobaleno
    at your service

  2. #12
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Default

    kesimpulannye travian player WAJIB AKTIF bermain.,
    kalo x.,..... habis hancur berkecai hangus jd tmpt gali...

  3. #13
    Lans Koperal Peace war's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Com data
    Posts
    13

    Default

    Korang kalau jadi mangsa farm baru padan muka....hahaha

  4. #14
    Lans Koperal Peace war's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Com data
    Posts
    13

    Default

    aku serang budak gaul abis askar aku masuk perangkap

    macam nak mampus aku nak ambik balik
    hack=cheat

  5. #15

    Default

    Quote Originally Posted by Peace war View Post
    aku serang budak gaul abis askar aku masuk perangkap

    macam nak mampus aku nak ambik balik
    bunuh je...buat perabis beras je...buat troops yang lain...

  6. #16

    Default

    Quote Originally Posted by Peace war View Post
    aku serang budak gaul abis askar aku masuk perangkap

    macam nak mampus aku nak ambik balik
    minta bantuan dari member ally ko untuk lepaskan troops tu.

    lain kali jangan guna mod 'serbuan'.

  7. #17
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by Peace war View Post
    Korang kalau jadi mangsa farm baru padan muka....hahaha
    haha.berani wat,berani tanggung la.sebab tu raider biasanye akan cari personal def.leh r diorang fokus on farming sesuke hati tanpa perlu risau kene farm or kene attack ngan mangsa2 farm.

    Quote Originally Posted by Peace war View Post
    aku serang budak gaul abis askar aku masuk perangkap

    macam nak mampus aku nak ambik balik
    hantar je banyak2 kat trap tu.biar penuh.nanti die lepaskan la coz xlarat nak wat trap banyak2.hehe


    Quote Originally Posted by zeist View Post
    minta bantuan dari member ally ko untuk lepaskan troops tu.

    lain kali jangan guna mod 'serbuan'.
    yup2,tu kalau dak2 ally dekat la.leh r diorang tolong.kalau jauh, mesti malas nk g lepaskan troops tu igm dak yg trap askar tu.mintak baik2.hehe
    arcobaleno
    at your service

  8. #18
    Prebet
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    NViDiA City
    Posts
    6

    Default

    Quote Originally Posted by sanosuke21 View Post
    huhu..taik baik wat g2...stop farm kejap..bagi dia grow..pahtu farm balik..hehe..untung2..
    yg ni lg kejam... hahaha... :I LIKE THIS COMMENT:

  9. #19
    Lans Koperal Peace war's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Com data
    Posts
    13

    Default

    Quote Originally Posted by zuletrade View Post
    bunuh je...buat perabis beras je...buat troops yang lain...
    aku dh pam askar dua kali ganda dari dari yg masuk perangkap pastu aku attack budak tu balik

    hahahahahha akhir nya dapat gak askar aku balik
    hack=cheat

  10. #20

    Default

    Quote Originally Posted by Peace war View Post
    aku dh pam askar dua kali ganda dari dari yg masuk perangkap pastu aku attack budak tu balik

    hahahahahha akhir nya dapat gak askar aku balik
    Kalau nak farm gaul nie sebenarnya takde masalah..cuma pastikan askar back up anda cukup utk lepaskan askar yg masuk perangkap...pada mulanya puak gaul nie tak la kuat sangat..cuma bergantung pada perangkap dan falank je...tapi bila kg gaul dah grow,jgn main redah je...puak gaul terkenal dgn askar defence nya...
    Tanda-tanda orang yang budiman ialah dia akan berasa gembira jika dapat berbuat kebaikan kepada orang lain, dan dia akan berasa malu jika menerima kebaikan daripada orang lain.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •