Results 1 to 8 of 8

Thread: Istana+residen

  1. #1

    Default Istana+residen

    salam semua

    1)aku nk jdikan kg kedua sebagai ibukota, aku ada bca kt tread sebelum ni tpi masih x paham,katanye pegi ke istana pastu istihar sebagai ibukota, aku x jumper pn button nk click istihar ibukota tuh...bley ajar satu-satu?

    2)aku nk bina istana kt kg kedua...so aku da runtuh istana kt kg kedua..(klu x slh rumah tukang batu akn runtuh secara otomatik kn klu istana da runtuh?, tpi x jdi kt aku so aku runtuh secara manual pakai bgunan utama laa)...kg pertama punye residen pn aku da runtuhkan...so aku bina residen level 3 kt kg pertama..and then bila aku nk bina istana kt kg kedua xbley plak coz xde option,cume ada pilihan bina residen aje..so pe masalah ku ni ye?

    pss:aku bukan goldplayer
    tq for the info

  2. #2
    Koperal kimknight's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Bandar Baru Bangi
    Posts
    73

    Default

    Quote Originally Posted by tokmat2010 View Post
    salam semua

    1)aku nk jdikan kg kedua sebagai ibukota, aku ada bca kt tread sebelum ni tpi masih x paham,katanye pegi ke istana pastu istihar sebagai ibukota, aku x jumper pn button nk click istihar ibukota tuh...bley ajar satu-satu?

    2)aku nk bina istana kt kg kedua...so aku da runtuh istana kt kg kedua..(klu x slh rumah tukang batu akn runtuh secara otomatik kn klu istana da runtuh?, tpi x jdi kt aku so aku runtuh secara manual pakai bgunan utama laa)...kg pertama punye residen pn aku da runtuhkan...so aku bina residen level 3 kt kg pertama..and then bila aku nk bina istana kt kg kedua xbley plak coz xde option,cume ada pilihan bina residen aje..so pe masalah ku ni ye?

    pss:aku bukan goldplayer
    tq for the info

    Hurm.............Masalah yang tidak diketahui
    Register with this LINK:

    http://www.travian.com.my/?uc=my1_16429

    No Mercy!!!!


  3. #3
    Koperal Evil Rabbit's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Koksey KokDang
    Posts
    74

    Default

    2)aku nk bina istana kt kg kedua...so aku da runtuh istana kt kg kedua..(klu x slh rumah tukang batu akn runtuh secara otomatik kn klu istana da runtuh?, tpi x jdi kt aku so aku runtuh secara manual pakai bgunan utama laa)...kg pertama punye residen pn aku da runtuhkan...so aku bina residen level 3 kt kg pertama..and then bila aku nk bina istana kt kg kedua xbley plak coz xde option,cume ada pilihan bina residen aje..so pe masalah ku ni ye?

    aq sbnrnya blur dgn soalan ko..ko kta ko nk bina istanan kat kg kdua..abis 2 knp ko g rntuhkan istana kat kg ke 2???
    jOiN mE iN dEatH

  4. #4

    Default

    perlukan pengetahuan ilmu hisab ke utk jwb soalan nih??

  5. #5
    Staff Sarjan alquoira's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    166

    Default

    Quote Originally Posted by tokmat2010 View Post
    salam semua

    1)aku nk jdikan kg kedua sebagai ibukota, aku ada bca kt tread sebelum ni tpi masih x paham,katanye pegi ke istana pastu istihar sebagai ibukota, aku x jumper pn button nk click istihar ibukota tuh...bley ajar satu-satu?

    2)aku nk bina istana kt kg kedua...so aku da runtuh istana kt kg kedua..(klu x slh rumah tukang batu akn runtuh secara otomatik kn klu istana da runtuh?, tpi x jdi kt aku so aku runtuh secara manual pakai bgunan utama laa)...kg pertama punye residen pn aku da runtuhkan...so aku bina residen level 3 kt kg pertama..and then bila aku nk bina istana kt kg kedua xbley plak coz xde option,cume ada pilihan bina residen aje..so pe masalah ku ni ye?

    pss:aku bukan goldplayer
    tq for the info

    1) klik istana tue... then awak akan nampak ayat "istihar sebagai ibu kota".. klik yg tu..

    2) masalahnya awak tak dapat buat istana.. betul tak..
    syarat lain untuk membuat istana ialah kedutaan tahap 1 pada kg tersebut..
    maybe u forget untuk buat kedutaan.. try buat kedutaan, then try again wat istana kot2 dah boleh buat istana..

    Troops will die, fields never dry
    He☠dsHunτeяs

  6. #6
    WW HoldeR Nalysha's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Somewhere
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by tokmat2010 View Post
    salam semua

    1)aku nk jdikan kg kedua sebagai ibukota, aku ada bca kt tread sebelum ni tpi masih x paham,katanye pegi ke istana pastu istihar sebagai ibukota, aku x jumper pn button nk click istihar ibukota tuh...bley ajar satu-satu?

    2)aku nk bina istana kt kg kedua...so aku da runtuh istana kt kg kedua..(klu x slh rumah tukang batu akn runtuh secara otomatik kn klu istana da runtuh?, tpi x jdi kt aku so aku runtuh secara manual pakai bgunan utama laa)...kg pertama punye residen pn aku da runtuhkan...so aku bina residen level 3 kt kg pertama..and then bila aku nk bina istana kt kg kedua xbley plak coz xde option,cume ada pilihan bina residen aje..so pe masalah ku ni ye?

    pss:aku bukan goldplayer
    tq for the info

    Anda perlukn bgunn kedutaan sbagai prasyarat tuk bina istana..
    Dah de kedutaan, bru de kuar option tuk bina istana..

    Skian, tima ksih

    Wherever you go, Whatever u do, May the angels watch over u
    If u love life, Life will always love u too.
    Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.
    Heal the past; Live the present; and Dream the future !!

  7. #7

    Default

    kedutaan lvl 3..soalan pelik..x faham haku..adess

  8. #8

    Default

    btol2...sedikit terlupe disitu..tq

    mode bley tlg tutup trade

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •