Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 38

Thread: Cara Memilih Ibu Kota

  1. #21
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by RuDy_TyGaH View Post
    ak setuju...
    but bole je klu someone nk jdkn capital as hammer,dgn syarat die play safe..xaktif mnyerang.
    until last knock down ww.

    hammer besar senang dibuat..tp nk bg mkn tu prob nnti
    yup.xaktif menyerang tu bagus la.tapi main prob dia, once orang tau player tu de hammer,orang akan target hammer tu. dua prob yang ak dapat kalau ak buat capital jadi hammer :

    1) orang akan serang capital kalau nak target seseorang player.so, if kita guna capital as base hammer, and capital tu diserang habis-habisan or crop lock, askar tu hilang camtu je coz mati kebuluran.lagi2 kalau askar tu on the way menyerang and orang terus hammer capital, memang mati di tengah jalan je la

    2)rugi space untuk letak jelapang and warehouse (if capital tu 15c dengan bonus gandum yang tinggi) pasal orang tu kena bina macam2 kat capital (blacksmith,armory,gelanggang latihan, akademi and all). awal2 game penting untuk siapkan capital 15c untuk production gandum untuk di npc.


    yang ni untuk capital 15c la.kalau bukan 15c as capital tu rasenye leh kot wat hammer.
    arcobaleno
    at your service

  2. #22
    Koperal Kir@'s Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    on earth
    Posts
    42

    Default

    Quote Originally Posted by cekaro View Post
    yup.xaktif menyerang tu bagus la.tapi main prob dia, once orang tau player tu de hammer,orang akan target hammer tu. dua prob yang ak dapat kalau ak buat capital jadi hammer :

    1) orang akan serang capital kalau nak target seseorang player.so, if kita guna capital as base hammer, and capital tu diserang habis-habisan or crop lock, askar tu hilang camtu je coz mati kebuluran.lagi2 kalau askar tu on the way menyerang and orang terus hammer capital, memang mati di tengah jalan je la

    2)rugi space untuk letak jelapang and warehouse (if capital tu 15c dengan bonus gandum yang tinggi) pasal orang tu kena bina macam2 kat capital (blacksmith,armory,gelanggang latihan, akademi and all). awal2 game penting untuk siapkan capital 15c untuk production gandum untuk di npc.


    yang ni untuk capital 15c la.kalau bukan 15c as capital tu rasenye leh kot wat hammer.
    kalo aku wat 9C jd ak nyer capital..n then at da same tyme become my hammer..bley??
    tp aknyer feeder village byk la kt sekeliling nyer

  3. #23
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by Kir@ View Post
    kalo aku wat 9C jd ak nyer capital..n then at da same tyme become my hammer..bley??
    tp aknyer feeder village byk la kt sekeliling nyer
    boleh je kalau nak wat 9c jadi hammer. tapi cuba fikir kalau limit queue per day kat berek kecil tanpa artifak 2500cs (just contoh),so just sebanyak tu je yang leh di latih per day.but if kampung biasa yang bukan capital dijadikan tempat untuk train hammer, 2500cs berek kecil and 2500cs kat berek besar, 5000 cs dapat di train per day.lagi besar hammer yang leh dibuat. just berek besar tu mahal.tapi kalau dah start mid game till end game, sumber bukan penghalang sangat pasal production dah stabil. lagi2 kalau feeder dah banyak if player tu ada artifak pelatih berbakat, lagi besar la hammer dia.
    arcobaleno
    at your service

  4. #24
    Lans Koperal RuDy_TyGaH's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    shah alam
    Posts
    49

    Default

    yup..btol ckp ko cekaro..good explanation..

    capital mmg pntg sbb hanye capital boleh naek melebihi lvl 10..
    kebayakan org silap sbb wat hammer dkt capital...sebab2 nye mungkn
    1.rmai yg mls nk transfer resos dr ibukota ke kg hammer
    2.diorg xtaw tentang berek/kandang kuda besar

    satu lg nk tegaskn capital xboleh ada berek besar dan kandang kuda besar..
    jd better buat hammer bkn dkt capital..

    stail aku maen,
    im prefer capital tuk non gold player
    9c atau 6c..sbb klu amek 15c mmg lmbt tuk mmbgun..
    dan lg satu oasis juga amat pntg untk capital
    sbgai contoh.
    efficient roman kne ada 75% crop + 50% iron + 25% wood
    itu yg plg minimum untk non gold user

    dan gold user..wajjib unutk amek 15c sbgai capital..
    for sure oasis with 150% plg efficient unutk npc..
    one more thing npc village(prefer 6c vilage) untuk support more crop..

    jd kesimpulannye..plih la capital yg sesuai dgn care anda bermain..
    maybe i can't conquer your village,but i will sure conquer your mind

  5. #25
    Lans Koperal
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    34

    Default

    kalo nak selamat, buat capital 15c jauh2, takde nak kena serang

    2 kekurangan hammer non capital
    1. once kena detect, for sure org dtg nak chif, dah la takde tukang batu. kecuali mcm yg disebut, buat jauh2 dan remain silent,
    2. berek dan kandang besar, seperti yg sedia maklum, kos 3 kali ganda la,

  6. #26
    Kapten Ezzuddeen's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    (400l400)
    Posts
    509

    Default

    Quote Originally Posted by RuDy_TyGaH View Post
    yup..btol ckp ko cekaro..good explanation..

    capital mmg pntg sbb hanye capital boleh naek melebihi lvl 10..
    kebayakan org silap sbb wat hammer dkt capital...sebab2 nye mungkn
    1.rmai yg mls nk transfer resos dr ibukota ke kg hammer
    2.diorg xtaw tentang berek/kandang kuda besar

    satu lg nk tegaskn capital xboleh ada berek besar dan kandang kuda besar..
    jd better buat hammer bkn dkt capital..

    stail aku maen,
    im prefer capital tuk non gold player
    9c atau 6c..sbb klu amek 15c mmg lmbt tuk mmbgun..
    dan lg satu oasis juga amat pntg untk capital
    sbgai contoh.
    efficient roman kne ada 75% crop + 50% iron + 25% wood
    itu yg plg minimum untk non gold user

    dan gold user..wajjib unutk amek 15c sbgai capital..
    for sure oasis with 150% plg efficient unutk npc..
    one more thing npc village(prefer 6c vilage) untuk support more crop..

    jd kesimpulannye..plih la capital yg sesuai dgn care anda bermain..
    di myx2, ak x pernah beli walau 30 gold..
    dan capital ak, 15c with 100% oasis...
    steady jer ak naik....
    abis server, crop production di capital ak, 180k perjam...
    yg penting, kene pandai plan la....
    hammer di capital??
    idea bangang lol...
    capital sepatutnya dipenuhi gudang dan jelapang jer...

    Quote Originally Posted by Tun Perak View Post
    kalo nak selamat, buat capital 15c jauh2, takde nak kena serang

    2 kekurangan hammer non capital
    1. once kena detect, for sure org dtg nak chif, dah la takde tukang batu. kecuali mcm yg disebut, buat jauh2 dan remain silent,
    2. berek dan kandang besar, seperti yg sedia maklum, kos 3 kali ganda la,
    kos x jd hal di pertengahan dan ujung permainan

    "EVERY RELIGION HAS A DISTINCTIVE QUALITY AND DISTINCT QUALITY OF ISLAM IS MODESTY"

  7. #27
    Lans Koperal
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    34

    Default

    aku pun setuju kalo hammer non-capital, lagi cepat sbb berek besar.
    tapi hammer di capital aku tak rasa idea bangang, yg penting kena pandai plan la.. . cthnye, letak gudang dan jelapang besar ke, takde la sesak sgt c15 tu, .

    berbalik ke tajuk asal, yakni cara pilih ibukota, 15c terbaik. kalo tak dpt, 4-4-4-6 pun ok,

  8. #28

    Default

    korang blh bagitahu ak 15 c tu ap
    apa faedah 15 c tu
    ak x brp faham tlg explain
    kalo kit dh wat askar banyak 2
    cukup ke crop

  9. #29

    Default

    15c tue...kg yg ada 15 biji ladang tanaman...

    kalo kita da buat askar byk2...crop xkn cukup..
    nk support croop yg kurang..kena amek oasis tanaman or men gold... cari len...kg kita yg len supply crop per hour kt kg yg buat hammer

    Want to know who is the cutest person in this world??
    click here to find out

  10. #30

    Default

    Quote Originally Posted by 4u2c View Post
    Kalau kg 1 dan kg 2 tue ialah wasteland,cari la kg3 tue 15c...sekurang kurang nya resos dari kg 1 dan 2 tue hantar pi kat 15c...cepat sikit nak membangunkan 15c...
    banyak nya...apa yg sumber ke 5 tu ekekeke

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •