Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 38

Thread: Cara Memilih Ibu Kota

  1. #1
    Sarjan blutal's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    segambut
    Posts
    85

    Post Cara Memilih Ibu Kota

    DIPETIK DARIPADA BANTUAN TRAVIAN

    Ibu kota adalah kampung yang paling penting dalam permainan ini dan anda perlu berfikir sewaktu mula permainan. Pertama dan utama, ini yang anda perlukan untuk ibu kota yang baik:-

    • Kampung Dengan 15 Ladang. Peringatan - anda tidak diwajibkan bermain dengan kampung ini. Anda juga masih boleh memilih kampun dengan sembilan atau enam ladang yang saya panggil "Ibu Kota Noob". Kampung ini amat sesuai untuk menempatkan askar-askar anda atau saya panggil taktik kubu.
    • Oasis Bonus Makanan. Jika anda tidak suka dengan taktik di atas anda boleh mencuba cara ini. Strateginya sama sahaja tetapi anda boleh memfokuskan pada oasis supaya tidak diserang oleh pemain lain.

    Masa anda mendaftar permainan ini dikira juga. Jika anda mendaftar lambat maka peluang anda untuk mendapat tempat yang sesuai.

    Jika anda terlambat, tunggu untuk server "direstart" atau bermain di server lain.
    AKU NAK TANYA. KORANG SEMUA DAH LAWAT KE TIDAK BANTUAN TRAVIAN? BELUM??? BUAT SKARANG!!!!!!!

  2. #2
    Lans Koperal sanosuke21's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tanah Merah
    Posts
    42

    Post

    tapi bukan senang nak cari kampung 9c nga 15..kadang2 tu kene berebut..

  3. #3
    Sarjan blutal's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    segambut
    Posts
    85

    Default

    Competition larr... baru lar challenging sikit! Mana boleh manja2...
    AKU NAK TANYA. KORANG SEMUA DAH LAWAT KE TIDAK BANTUAN TRAVIAN? BELUM??? BUAT SKARANG!!!!!!!

  4. #4
    Koperal
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    BUTTERPeanut
    Posts
    77

    Default

    senag je dpt 15c yg jauh sbb seneng nak jaga........kalau nak dkt perlu on9 24 utk jaga satu acc tu
    My Life is only For MY SELF;

    FreeDom X DECADE ;

    Support Anti WAR

    FREEEDOOOMMMMMMMMMM>S>>>>>........................ .......

  5. #5
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Far Far Land
    Posts
    170

    Default

    15 crop susah??lg cpat ko main lg cpat la ko dpat...
    T4 utk mereka yg suka simming and utk org yg cita2 nk bukak zoo...
    after this myx...we gonna stop travian...
    will come back if got T3.6 server in .my

  6. #6
    Leftenan Muda ud1nh0's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Central Java, Indonesia
    Posts
    415

    Default

    menyesal saya ambik 7c...hiks
    saran saya, walau anda defender..jgn ambik 7c kecuali yg oasis 150%

  7. #7
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by the_Best View Post
    15 crop susah??lg cpat ko main lg cpat la ko dpat...

    betul2.kalau main dari start server hari pertama, dalam 3 hari je dah boleh buat kg kedua n time tu la g berebut amek 15c yang di target secepat mungkin. tapi bergantung cara main la k. kalau ikut cara guide yang faquarl tulis : [Intermediate] Veritas Speed Server Guide to Early Game PWNAGE , kompem boleh punye dapat 15c dalam 3hari.janji follow step by step and xskip step2 yang dia tulis.
    arcobaleno
    at your service

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by ud1nh0 View Post
    menyesal saya ambik 7c...hiks
    saran saya, walau anda defender..jgn ambik 7c kecuali yg oasis 150%
    katanya udah pensiun

  9. #9
    Kapten Ezzuddeen's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    (400l400)
    Posts
    509

    Default

    15c penat tuh sebagai kg kedua....
    kalo kaki farmer, ley la....

    "EVERY RELIGION HAS A DISTINCTIVE QUALITY AND DISTINCT QUALITY OF ISLAM IS MODESTY"

  10. #10
    Lans Koperal Sonix's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sun
    Posts
    41

    Default

    Quote Originally Posted by Ezzuddeen View Post
    15c penat tuh sebagai kg kedua....
    kalo kaki farmer, ley la....
    bukan kaki GOLD ker?
    кιℓℓ αη∂ ∂єѕтяσу

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •