Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 54

Thread: Simple Speed Server Teuton Guide

  1. #21

    Default

    tanaman secukupnye?maksud?

  2. #22
    WW HoldeR IMMORTAL™'s Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Johor Bahru, Johor, Malaysia
    Posts
    114

    Default

    Quote Originally Posted by Zelos View Post
    tanaman secukupnye?maksud?
    pada pndapat aku mksdnya bergantung pada style player nak main cam ne..sbb klu main ikut guide tu, tanaman mmg berlambak sbb raid slalunya tanaman dapat lebih dan kegunaan d awal permainan sgt minima. Ada pemain yg biarkan tanaman -ve, sbb nak mengimbangi hasil raid tanaman yg byk. Bg yg main gold, hal ni x jadi mslh sbb blh NPC bila2 masa

    btw komen pasal guide ni..ak jumpa since myx1 n sejak tu aku cuba ikut guide ni tp xpena berjaya follow kcuali skali yg hampir2 leh follow. Tapi penuh ngan naseb yg baik. Raid awal2 askar x mati, n raid asik dpt hasil penuh je hehe..tp slalunya mmg kantoi sampai satu tahap aku rasa guide ni tipu lol

    myx? AloneTP
    my1 4gbps
    my1 4SGbps™
    my1 HM-BrO™
    myx6 SE-DSF
    myx5 [AoW]-€
    myx4 DSx|HQ™
    myx3 RG|HQ™
    myx2 NWOxBrO!
    myx1 F-CrZ|Z™

  3. #23
    Lans Koperal
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    53

    Default

    Quote Originally Posted by IMMORTAL™ View Post
    pada pndapat aku mksdnya bergantung pada style player nak main cam ne..sbb klu main ikut guide tu, tanaman mmg berlambak sbb raid slalunya tanaman dapat lebih dan kegunaan d awal permainan sgt minima. Ada pemain yg biarkan tanaman -ve, sbb nak mengimbangi hasil raid tanaman yg byk. Bg yg main gold, hal ni x jadi mslh sbb blh NPC bila2 masa

    btw komen pasal guide ni..ak jumpa since myx1 n sejak tu aku cuba ikut guide ni tp xpena berjaya follow kcuali skali yg hampir2 leh follow. Tapi penuh ngan naseb yg baik. Raid awal2 askar x mati, n raid asik dpt hasil penuh je hehe..tp slalunya mmg kantoi sampai satu tahap aku rasa guide ni tipu lol
    guide ni xtipu....
    maybe kat server Malaysia guide ni ssh sket utk diikuti...
    tp lau kat server yg lebih besar cthnye .org, .com ,.us ke ....guide ni akn menjadi....
    BINA LAMAN WEB ANDA
    http://bit.ly/ihostnetwork

  4. #24
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Default

    Quote Originally Posted by IMMORTAL™ View Post
    pada pndapat aku mksdnya bergantung pada style player nak main cam ne..sbb klu main ikut guide tu, tanaman mmg berlambak sbb raid slalunya tanaman dapat lebih dan kegunaan d awal permainan sgt minima. Ada pemain yg biarkan tanaman -ve, sbb nak mengimbangi hasil raid tanaman yg byk. Bg yg main gold, hal ni x jadi mslh sbb blh NPC bila2 masa

    btw komen pasal guide ni..ak jumpa since myx1 n sejak tu aku cuba ikut guide ni tp xpena berjaya follow kcuali skali yg hampir2 leh follow. Tapi penuh ngan naseb yg baik. Raid awal2 askar x mati, n raid asik dpt hasil penuh je hehe..tp slalunya mmg kantoi sampai satu tahap aku rasa guide ni tipu lol
    fyi, guide ni mmg utk raider jer., bkn simmer.,
    guide ni xtipu lar.,
    tgk comment bwh ni.,

    Quote Originally Posted by wannabil View Post
    guide ni xtipu....
    maybe kat server Malaysia guide ni ssh sket utk diikuti...
    tp lau kat server yg lebih besar cthnye .org, .com ,.us ke ....guide ni akn menjadi....
    haa y ni ak sokong.,
    guide ni mmg lar utk server besar tp klo ko men kat myx pon, ia berguna gak.,
    sbb sumanyer lmbt., bkn ko sorg,.
    ape y ak mksdkn ialah, masa jer y brubah.,
    mybe hari korg dpt kg ke2 lmbt ckit.,
    but overall klo xnk ikut xpe.,
    in the end korg kne men style sndri gak.,
    Last edited by Faris Azri; 06-18-2010 at 04:36 AM. Reason: slh type

  5. #25
    WW HoldeR IMMORTAL™'s Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Johor Bahru, Johor, Malaysia
    Posts
    114

    Default

    huhu..sorry sbb posting aku mengkonpiuskan org yg mmbaca :o apa yg aku mksdkan ngn 'tipu' tu adalah thp susahnya wktu aku cuba follow guide ni d awal myx1 myx2 dlu ya of course la guide ni untuk raider

    apa kata u all bg guide untuk teuton yg main gold secara extreme? or guide untuk hunting medal ? mesti menarik kan kan

    myx? AloneTP
    my1 4gbps
    my1 4SGbps™
    my1 HM-BrO™
    myx6 SE-DSF
    myx5 [AoW]-€
    myx4 DSx|HQ™
    myx3 RG|HQ™
    myx2 NWOxBrO!
    myx1 F-CrZ|Z™

  6. #26
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Default

    Quote Originally Posted by IMMORTAL™ View Post
    huhu..sorry sbb posting aku mengkonpiuskan org yg mmbaca :o apa yg aku mksdkan ngn 'tipu' tu adalah thp susahnya wktu aku cuba follow guide ni d awal myx1 myx2 dlu ya of course la guide ni untuk raider

    apa kata u all bg guide untuk teuton yg main gold secara extreme? or guide untuk hunting medal ? mesti menarik kan kan
    hurmm.,
    ko try pky guide ni.,
    tgk 1st week gn 2nd week server start.,
    klo ko raid abes2.,
    on9 24/7 msti dpt medal.,
    -ni guide klo follow msti dpt top 10 farmer / raider tp low dlm ranking pop/simmer.,

    ermmm.,
    guide utk heavy gold user tgu dlu.,
    mybe shimizu akan wat.,
    dy lbih arif ttg teuton dpd ak.,
    hehe., ape y ak tau, dy akan wat korg dpt 4cs mula2.,
    bkn 2cs (mcm dlm guide ni)
    Last edited by Faris Azri; 06-18-2010 at 04:34 AM. Reason: slh type hehe

  7. #27

    Default

    haha...style play aq khusus tuk gold player...hahaha..
    next time la faris...

    kalo nk medal robber...1 jew cara...raid..raid...raid...raid... sampai lebam....
    kalo nk medal merah...kamikaze jew cara terbaik....
    jan lupa...aktifkan diri mu sepnjang masa...haha...kne ada lebih player dlm 1 acc...
    kalo setakat sorg...blh...tp penat la...kalo server normal..tue boleh la men sorg...

    Want to know who is the cutest person in this world??
    click here to find out

  8. #28
    GreatesT AttackeR Ace Wolf's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    ampunk
    Posts
    149

    Cool

    nk menyemak sikit...

    Hari kedua:
    Kayu lvl 3 <-----<
    Tanah Liat lvl 2
    Besi lvl 1
    Tanaman secukupnya
    Bangunan Utama lvl 10
    Berek lvl 3
    Akademi lvl 10 (selidik SCOUT sahaja!)
    Dewan Perbandaran lvl 1 (Terus Buat Perayaan)
    Residen lvl 10
    Clubswinger 100-125 unit

    ------------------------------------------------------------------------------------------------

    seharusnya d naikkan lvl kayu ke tahap semax yg mampu diikuti t.liat sbb bg saya minggu pertama semua top raider semestinya kekurangan kayu..


    Pemilihan Kampung Kedua:
    untuk travian version 3.5:
    dinasihatkan untuk memilih kampung dengan kombinasi 3-5-4-6 atau 4-4-3-7
    alasan memilih kampung yang mempunyai lebih tanah liat kerana keperluan tanah liat yang banyak pada awal permainan, seperti untuk membangunkan kayu, tanaman, askar berkuda, tarbil, DLL.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------

    memilih 15c dgn + crop 125%-150% adalah d utamankan sbb klu anda memilih kg biasa akan menyusahkan anda d minggu berikutnyer..da pasti semua yg dapat bina kg ke 2 d hari ke 3-5 adalah PRO player.adakah nada pasti dapat menewaskan dia??..silap2 nant 1 ally ngan anda or konfederasi kpd ally anda...melepasla peluang 15c anda...

    MEDAL PENYERANG..

    bg mereka yg inginkan medal penyerang d minggu pertama hingga minggu ke 3..
    try la menyerang OASIS..ia akan menolong anda mendapat point attack yg byk n mengurangkan kematian askar anda berbanding menyerang player lain..d nasihatkan apabila anda mebuat setiap serangan hantarla dengan sebanyak mungkin askar yg anda ada.semakin byk bilangan askar yg anda kirim semakin sikit la bilangan yg akan korban d medan tempur.

    TEUTON TIPE

    3 KG hammer :2 mini hammer utk raid + serang2 orang
    :1 bigger hammer utk WW hitter.

  9. #29

    Talking

    setuju ngan cara ace wolf soal teuton type...
    bagi raider...sekurang2nye ada 2 kg yg diguna tuk raid org....
    bg kg kedua....cari area yg jauh cikit dari area kg first...cme nk pastikan yg kita boleh raid player yg baru mendaftar...lepas jew perlindungan dorg tamat...tibai dorg cukup2 sampai dorg xblh berkembang... hahaha.. mmg nampak jahat..tp ini la travian...you die or you survive......

    Want to know who is the cutest person in this world??
    click here to find out

  10. #30
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Default

    yup.,
    ace., mmg r tul,.
    kayu nk upgrade.,
    ak xckp slh tp oasis ade gak kayu.,
    tkot t sibuk nk upgrade kayu y len tgl.,
    so klo confirm nk kayu gak xslh pon.,
    dua2 ade klebihan.,
    ermmm., psl 15c tu pon ade point gak.,
    cuma kne gak tgk player cmne.,
    kbiasaan player dari mlysia dah dpt 15c jer dy xley control.,
    sbb mlas nk raid.,
    so klo nk ikut ace pon why not.,
    tp klo da ade 15c kne aktif sgt2.,
    sbb crop production bykkkkkkk.,
    so cpt2 wat pasar., barter gn player lain.,
    k., thx ace.,

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •