Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 76

Thread: 'DSxNW? Mana pergi ego RG/NW[F] ??? oh come on..

  1. #1
    Staff Sarjan siamang's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    near coordinate GKP
    Posts
    174

    Default 'DSxNW? Mana pergi ego RG/NW[F] ??? oh come on..

    Last week kite tengok ada gabungan IM, antara TBH dan Newbie, this week ada gabungan NWStar dengan DSx, gabungan or NWStar cari perlindungan sbb dilihat dari luar, NWStar1-6 menukar nama kepada DSxNW, bukan membuat nama baru seperti TBH + Newbie = IM.

    Tindakan ni semacam backstab keatas NWStar 7/8 yang masih tidak menukar nama, adakah NW7/8 tidak bersetuju dengan 'gabungan' atau yang lebih jelas 'memohon perlindungan' dari DSx?

    Adakah DSx dengan 'rela hati' menerima 'pemohon perlindungan' ini? atau ada agenda disebalik pemerimaan NWstar dalam fam DSx? Adakah ego RG atau nama saintifiknya NW[F] telah dipadam dengan kekuatan TBH?

    Banyak persoalan yang menarik tepati yang paling menimbulkan persoalan, mengapa NW7 tidak menukar nama ke DSxNW7? adakah NW7 masih keliru untuk memilih IM (berperang dengan DSxNW) atau DSxNW (berperang dengan Newbie)?

    Tidak mungkin NW7 berperang dengan TBH kerana NW7 telah confed dengan TBH dari awal permainan.

  2. #2
    Lans Koperal [LD]Mr.H's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    42

    Default

    Quote Originally Posted by siamang View Post
    Last week kite tengok ada gabungan IM, antara TBH dan Newbie, this week ada gabungan NWStar dengan DSx, gabungan or NWStar cari perlindungan sbb dilihat dari luar, NWStar1-6 menukar nama kepada DSxNW, bukan membuat nama baru seperti TBH + Newbie = IM.

    Tindakan ni semacam backstab keatas NWStar 7/8 yang masih tidak menukar nama, adakah NW7/8 tidak bersetuju dengan 'gabungan' atau yang lebih jelas 'memohon perlindungan' dari DSx?

    Adakah DSx dengan 'rela hati' menerima 'pemohon perlindungan' ini? atau ada agenda disebalik pemerimaan NWstar dalam fam DSx? Adakah ego RG atau nama saintifiknya NW[F] telah dipadam dengan kekuatan TBH?

    Banyak persoalan yang menarik tepati yang paling menimbulkan persoalan, mengapa NW7 tidak menukar nama ke DSxNW7? adakah NW7 masih keliru untuk memilih IM (berperang dengan DSxNW) atau DSxNW (berperang dengan Newbie)?

    Tidak mungkin NW7 berperang dengan TBH kerana NW7 telah confed dengan TBH dari awal permainan.
    This is war and political game....siapa yang rasa diri dye kuat and berani carik pasal kene, berani la terima padahnyer...NW7 tiada masalah dgn mana2 pihak boleh dikatakan NW7 nie pihak yg neutral, pasal other NW1 - 6 nie no comment sbb x byk progress pon tgk juz byk fake je...counter attack pon xde lagi so kite tunggu dan juz lihat...still early untuk comment ape2
    She's cute, sexy and charming BUT don't be fooled by the beauty, the truth is SHE IS DEADLY. Who is she? She's Leah Dizon - of Myx4

  3. #3
    GreatesT RuleR GaDiSKaLiSPeLuRu's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    LP kata atas Awan..
    Posts
    483

    Default

    Quote Originally Posted by siamang View Post
    Last week kite tengok ada gabungan IM, antara TBH dan Newbie, this week ada gabungan NWStar dengan DSx, gabungan or NWStar cari perlindungan sbb dilihat dari luar, NWStar1-6 menukar nama kepada DSxNW, bukan membuat nama baru seperti TBH + Newbie = IM.

    Tindakan ni semacam backstab keatas NWStar 7/8 yang masih tidak menukar nama, adakah NW7/8 tidak bersetuju dengan 'gabungan' atau yang lebih jelas 'memohon perlindungan' dari DSx?

    Adakah DSx dengan 'rela hati' menerima 'pemohon perlindungan' ini? atau ada agenda disebalik pemerimaan NWstar dalam fam DSx? Adakah ego RG atau nama saintifiknya NW[F] telah dipadam dengan kekuatan TBH?

    Banyak persoalan yang menarik tepati yang paling menimbulkan persoalan, mengapa NW7 tidak menukar nama ke DSxNW7? adakah NW7 masih keliru untuk memilih IM (berperang dengan DSxNW) atau DSxNW (berperang dengan Newbie)?

    Tidak mungkin NW7 berperang dengan TBH kerana NW7 telah confed dengan TBH dari awal permainan.
    kami TIDAK mohon perlindungan siapa2..mmg sebelom TBH n NEWBIE jdi IM sudah ada plan..sejak awal lagi... Kerjasama jugak sejak awal lagi.. VVA pada mulanya seakan setuju terlibat ,tetapi mereka memilih join IM.(TBH + NEWBIE). SO, kami teruskan saja kerjasama kami tanpa mereka.

    Nama DSxNW juga dipilih secara semntara.. kerana pihak majlis tidak menemukan nama yg sesuai lagi... Kami cuma kembali ke nama ketika myx2.. bukan NWSTAR jadi DSX... Jangan salah faham mengenai hal ini...

    TQ
    Last edited by GaDiSKaLiSPeLuRu; 07-17-2010 at 12:04 PM.

  4. #4
    Lans Koperal
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    klang selangor
    Posts
    29

    Default

    Adakah pakatan IM diantara Newbie,TBH dan VVA berkekalan???Adakah VVA akan menjadik seperti 7crz|se dahulu???Adakah sejarah akn berulang kembali???kita tunggu n lihat.

  5. #5
    Lans Koperal
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    39

    Default

    Persoalanya..gak apa2 mereka gabung deh..cuma newbie aja yang gw agak keliru..punya banyak wing dan punya pemimpin yang tersohor dengan penakutnya gabung ama TBH..kerna apa..? perlu perlindungan..? Rata2 wingnya aja udah mau penuh profile aliansi donk panjangnya.

    lag jadi kambing hitam ama TBH..diberi tugasan untuk serang anak DSX ama NWStar..tapi anak TBH sebenar dimana..? duduk aja liat kambing2 mereka membuat serangan

    TBH = Pengembala kambing
    NewBie ama VVA = kambing hitam..

  6. #6
    Lans Koperal
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    39

    Default

    Apa ada ama VVA..? hanya punya 1 wings yang ampuh dan multi akun disana aja.
    Bukan punya player..tapi punya TM BOT yang membuat kerja yang banyak.
    Diawal sever merencana mau tembak WW TBH..kini jadinya kambing hitam TBH pula.

    seep..

    go UK go..kompak kamu gak meta ama sesiapa..jangan jadi kambing hitam donk.baik sendirian aja saparti eswete

    Quote Originally Posted by talcumbay View Post
    Adakah pakatan IM diantara Newbie,TBH dan VVA berkekalan???Adakah VVA akan menjadik seperti 7crz|se dahulu???Adakah sejarah akn berulang kembali???kita tunggu n lihat.

  7. #7
    Pegawai Waren II dUr3x's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Quantown
    Posts
    222

    Default

    Quote Originally Posted by Stella View Post
    Apa ada ama VVA..? hanya punya 1 wings yang ampuh dan multi akun disana aja.
    Bukan punya player..tapi punya TM BOT yang membuat kerja yang banyak.
    Diawal sever merencana mau tembak WW TBH..kini jadinya kambing hitam TBH pula.

    seep..

    go UK go..kompak kamu gak meta ama sesiapa..jangan jadi kambing hitam donk.baik sendirian aja saparti eswete
    bising je brother ni..

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by Stella View Post
    Persoalanya..gak apa2 mereka gabung deh..cuma newbie aja yang gw agak keliru..punya banyak wing dan punya pemimpin yang tersohor dengan penakutnya gabung ama TBH..kerna apa..? perlu perlindungan..? Rata2 wingnya aja udah mau penuh profile aliansi donk panjangnya.

    lag jadi kambing hitam ama TBH..diberi tugasan untuk serang anak DSX ama NWStar..tapi anak TBH sebenar dimana..? duduk aja liat kambing2 mereka membuat serangan

    TBH = Pengembala kambing
    NewBie ama VVA = kambing hitam..
    ngakak aja bacanya.....................
    keparat ~ kesatria pada sekarat
    [TBH] cheerleader

  9. #9
    Kapten Ezzuddeen's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    (400l400)
    Posts
    509

    Default

    Quote Originally Posted by siamang View Post
    Last week kite tengok ada gabungan IM, antara TBH dan Newbie, this week ada gabungan NWStar dengan DSx, gabungan or NWStar cari perlindungan sbb dilihat dari luar, NWStar1-6 menukar nama kepada DSxNW, bukan membuat nama baru seperti TBH + Newbie = IM.

    Tindakan ni semacam backstab keatas NWStar 7/8 yang masih tidak menukar nama, adakah NW7/8 tidak bersetuju dengan 'gabungan' atau yang lebih jelas 'memohon perlindungan' dari DSx?

    Adakah DSx dengan 'rela hati' menerima 'pemohon perlindungan' ini? atau ada agenda disebalik pemerimaan NWstar dalam fam DSx? Adakah ego RG atau nama saintifiknya NW[F] telah dipadam dengan kekuatan TBH?

    Banyak persoalan yang menarik tepati yang paling menimbulkan persoalan, mengapa NW7 tidak menukar nama ke DSxNW7? adakah NW7 masih keliru untuk memilih IM (berperang dengan DSxNW) atau DSxNW (berperang dengan Newbie)?

    Tidak mungkin NW7 berperang dengan TBH kerana NW7 telah confed dengan TBH dari awal permainan.
    i thinks, better you check back bro....
    adakah DSx di area NW???
    tp kenapa DSX HQ, atau http://speed.travian.com.my/allianz.php?aid=8 dan wing2 nya yg asal juga bernama DSxNW???
    ini menunjukan kerjasama antara DSx dan penguasa daerah NW, atau lebih dikenali as NWStar
    bukan mencari perlindungan seperti yg bro ckp...
    boleh dikatakan juga DSx minx perlindungan dr NWStar coz bernama NW
    belom comfirm lg
    so, think dulu b4 post anythings ...

    __________________________________________________ _______________________

    Quote Originally Posted by siamang View Post
    Last week kite tengok ada gabungan IM, antara TBH dan Newbie, this week ada gabungan NWStar dengan DSx, gabungan or NWStar cari perlindungan sbb dilihat dari luar, NWStar1-6 menukar nama kepada DSxNW, bukan membuat nama baru seperti TBH + Newbie = IM.

    Tindakan ni semacam backstab keatas NWStar 7/8 yang masih tidak menukar nama, adakah NW7/8 tidak bersetuju dengan 'gabungan' atau yang lebih jelas 'memohon perlindungan' dari DSx?

    Adakah DSx dengan 'rela hati' menerima 'pemohon perlindungan' ini? atau ada agenda disebalik pemerimaan NWstar dalam fam DSx? Adakah ego RG atau nama saintifiknya NW[F] telah dipadam dengan kekuatan TBH?

    Banyak persoalan yang menarik tepati yang paling menimbulkan persoalan, mengapa NW7 tidak menukar nama ke DSxNW7? adakah NW7 masih keliru untuk memilih IM (berperang dengan DSxNW) atau DSxNW (berperang dengan Newbie)?

    Tidak mungkin NW7 berperang dengan TBH kerana NW7 telah confed dengan TBH dari awal permainan.
    yg ni pulak, boleh juga kita kata yg TBH minta perlindungan dr VVA dan Newbie.
    juga boleh dikatakan Newbie minx perlindungan dr VVA dan TBH..
    dan boleh dikatakan VVA minta perlindungan dr Newbie dan TBH..
    dan senang citer, sumer nk minx perlindungan

    so, mcm bley jd coz xda plak ak perasan IM HQ ...
    so, mcm2 boleh jd...
    dan hasil dr gabungan yg besar mcm ni, siap la backstabb di zaman WW....

    "EVERY RELIGION HAS A DISTINCTIVE QUALITY AND DISTINCT QUALITY OF ISLAM IS MODESTY"

  10. #10
    GreatesT AttackeR Ace Wolf's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    ampunk
    Posts
    149

    Default

    Quote Originally Posted by Stella View Post
    Apa ada ama VVA..? hanya punya 1 wings yang ampuh dan multi akun disana aja.
    Bukan punya player..tapi punya TM BOT yang membuat kerja yang banyak.
    Diawal sever merencana mau tembak WW TBH..kini jadinya kambing hitam TBH pula.

    seep..

    go UK go..kompak kamu gak meta ama sesiapa..jangan jadi kambing hitam donk.baik sendirian aja saparti eswete
    ga punya apa2 tu VVA..
    cuman 1 alliansi kecil yg isina pemain OTAK RUSAK semua na..

    mendingan punya 1 wing aja drpd punya 5 wing tp semua isina para SIM CITY yg mencari perlindungan..
    asik bgt di sikat "I came,I saw,I conquered"

    mungkin juga VVA ga byk wing sbb kami ga pernah memaksa or memujuk alliansi tertentu utk d jadikan wing..(apakah mereka akan loyal or menjadi wing yg x beri keuntungan ke HQ na seperti yg d sumbangkan 7czDSx kepada 7czHQ season lepas) or (menuju jalan kehancuran seperti DSxKP,DSxVC & DSxROTI)..

    cuma pendapat drpd seorang newbie kelas berat..
    jangan marah ya..

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •