Results 1 to 8 of 8

Thread: xpaham 1 peraturan travian

  1. #1

    Default xpaham 1 peraturan travian

    aku dh ade satu acc kat s3.pada masa sama aku jd sitter kat satu acc lg server yg same.

    pastu mamat ni nk bg akaun dia kat aku sbb dia xleh main lg..dia syg nk padam acc ,so nk bg terus kat aku.

    so, soklan aku...camne nnt boleh ke aku on9 dua2 acc ni guna laptop aku dr opis aku....bottom linenyer....aku akan login dr ip yg sama dan MAC add yg sama utk dua acc ni...boleh tak ni?

    admin pls reply....

  2. #2
    Prebet Xia Aqee's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    2

    Default

    kmpg mamat yg bg kt ko tu, set la sbg pengguna sama pc ngan acc ko yang sedia ada..
    i'm not afraid to walk on this world alone.....

  3. #3
    Sarjan Rozar's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    tandas..
    Posts
    105

    Default

    Penggunaan sama PC hanya boleh digunakan jika 2 orang pemain yang berbeza berkongsi PC yang sama,
    bukannya seorang pemain bermain dua akaun yang berbeza! (multi-akaun)

    Pemain tidak dibenarkan bermain 2 akaun pada satu-satu masa. Sila padam(delete) salah satu akaun.

  4. #4
    Lans Koperal ZorrO's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    TC5.travian.com.my
    Posts
    43

    Default

    server berape? kasi aku jela akaun tu..
    Nemesis

    The Name Of The Emperor

  5. #5

    Default

    kalau camtu boleh tak kalau aku bg acc br ni kat adik aku....tp dia on9 pakai laptop sama ngan aku....so nnt maybe aku dan dia akan pakai laptop sama dan bband sama utk on9 kat umah...ade cara perlu buat ke utk admin validate...aku xnak tersalah nnt acc kene block...admin pls advice.

  6. #6

    Default

    aiseh mane admin ni.....pls reply ASAP...need advice ni..

  7. #7
    Sarjan Rozar's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    tandas..
    Posts
    105

    Default

    Sila baca peraturan permainan :
    http://www.travian.com.my/spielregeln.php
    1 Akaun

    1.2 Pemilik alamat e-mel yang digunakan untuk mendaftar akaun adalah dianggap pemilik akaun.
    Anda diminta untuk menukar alamat e-mel akaun tersebut ke alamat e-mel sendiri sebelum anda boleh dianggap pemilik sebenar. Ini perlu sebagai langkah keselamatan kerana banyak kes kejadian kecurian akaun.

    Pindah milik akaun ni mmg tak digalakkan, sebab banyak masalah yg akan timbul nnti...
    banyak kes pemilik akaun baru tak tukar alamat email, pastu topup emas byk2...bile game habis tak boleh nk pindah emas..sebab alamat email x tukar..huhuhu!

    Bagi kes kes tertentu, Multihunter boleh meminta pemain menyatakan alamat e-mel atau meminta pemain
    menghubungi admin dengan e-mel tersebut. Jadi penukaran e-mel sangat penting.

    Untuk FWC2010, Minta "adik" anda untuk buat penukaran e-mail. pastu suruh dia tukar kata-laluan.
    Anda dan "adik" tidak boleh berkongsi atau saling memberi kata laluan.
    Dah selesai semua setkan "pengguna Sama PC" antara anda dan dia.
    Dan yg paling penting jgn tipu dan patuhi peraturan pengguna Sama PC.

  8. #8

    Default

    ooo..thanks...

    tak perlu kongsi kata laluan..aku abg a.k.a MH dia....aku bg arahan dia wajib ikut kalau xnak kene blasah.......hahaha

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •