Results 1 to 8 of 8

Thread: Apakah Konfederasi dan PTA?

  1. #1

    Question Apakah Konfederasi dan PTA?

    Konfederasi?

    PTA?

    Apakah itu?

    Tawarkan Konfederasi?

    Tawarkan pakatan tidak agresif?

    Apakah itu,

    Diminta jawab soalan saya.


  2. #2
    Lans Koperal
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    6

    Default

    konfederasi = bersekutu / hubungan bilateral / diplomatik
    PTA = Gencatan Senjata (berdamai)

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by Romy View Post
    Konfederasi?

    PTA?

    Apakah itu?

    Tawarkan Konfederasi?

    Tawarkan pakatan tidak agresif?

    Apakah itu,

    Diminta jawab soalan saya.

    PTA maksudnya Pakatan Tidak Agresif
    Antara ally yg ada hubungan PTA ni..ada perjanjian x kan berperang antara satu sama lain..sehinggalah hubungan PTA ni ditamatkan. Hubungan PTA biasanya takkan terjalin smpai permainan tamat. Perlu diingatkan, tiada sebarang kerjasama dlm hubungan PTA. Hanya gencatan senjata sahaja.

    Konfederasi pula maksudnya ada hubungan kerjasama antara ally yg ada hubungan konfed ni. Kerjasama ni termasuklah kerjasama dari bantuan askar, resources dan lain2 utk memastikan ally tersebut menang dlm satu2 server.
    Finding good players is easy. Getting them to play as a team is another story

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by violetbutterfly View Post
    PTA maksudnya Pakatan Tidak Agresif
    Antara ally yg ada hubungan PTA ni..ada perjanjian x kan berperang antara satu sama lain..sehinggalah hubungan PTA ni ditamatkan. Hubungan PTA biasanya takkan terjalin smpai permainan tamat. Perlu diingatkan, tiada sebarang kerjasama dlm hubungan PTA. Hanya gencatan senjata sahaja.

    Konfederasi pula maksudnya ada hubungan kerjasama antara ally yg ada hubungan konfed ni. Kerjasama ni termasuklah kerjasama dari bantuan askar, resources dan lain2 utk memastikan ally tersebut menang dlm satu2 server.
    kalau konfed boleh di serang tak?
    apa kah ada sangsi nya bila ada yg melanggar?
    kalau PTA bagaimana?
    tolong di jelaskan.
    yg mana akan di banned sm MH bila melanggar?
    thanx

  5. #5

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    459

    Default

    Quote Originally Posted by fellix View Post
    kalau konfed boleh di serang tak?
    apa kah ada sangsi nya bila ada yg melanggar?
    kalau PTA bagaimana?
    tolong di jelaskan.
    yg mana akan di banned sm MH bila melanggar?
    thanx
    konfe/PTA.... 2 2 x leh serang sama sendiri,,,,klau ade yg serang dan mangsa yg kena serang tu buat report kt MH,,MH akan banned dan dikenakan hukuman yang setimpal dengan nya...

    TETAPI selalunya pemain akan satel cara yg baik,,,x perlulah buat laporan ke MH

    dan 1 lagi sebab bende ni terjadi oleh kerana pemain tidak perasan yg ally nya telah melakukan konfed/PTA....sebab tu la ade yg serang geng sendiri,,huuhhuhu


  6. #6

    Default

    Actually korang xleh diban kalau serang konfederasi/PTA sebab tiada peraturan yang melarangkan perbuatan tersebut. Biasanya ketua korang yang akan setelkan hal2 "friendly fire". Paling teruk pun kena kick dari persekutuan
    com8 ['09] - Nouda | Pro Teuton
    com8 - Veritas ('10)| Simming Gaul
    myx - Veritas | (Retired: 20/12/09)
    .MY Mod | .IN MH | .COM Forum God

  7. #7

    Default

    trimaksih info nya,,,

  8. #8

    Default

    pada sesuatu keadaan atau berlakunya perjanjian,pta boleh diserang tapi tidak boleh ditembak menggunakan tarbil.sebab tu dinamakan persekutuan tidak agresif.menembak tarbil adalah sesuatu yang agresif.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •