Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: list artifak dan fungsi2nya

  1. #1

    Default list artifak dan fungsi2nya

    salam kepada semua... saya adelah player baru dekat travian dan baru2 ni di server yang sy tgh main, artifak dah hampir keluar tpi sy x pernah tengok artifak, so sy x taw artifak apa yang ade n ape fungsinya... sy harap ade sesiape yg boleh tlg sy bgi taw list nme2 artifak n fungsi mereka.. terima kasih...

  2. #2
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050


    "Never trust someone with mask"

  3. #3

    Default

    thank you...

  4. #4

    Default artifak di server 3

    salam, saya ingin mengetahui,artifak apakah yang telah keluar di server 3 baru2 ini,
    terma kasih

  5. #5
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    semua artifak akan keluar


    "Never trust someone with mask"

  6. #6

    Default artifak

    terima kasih atas jawapan yg diber

    saya masih ingin tahu,adakah perbendaharaan tahap 10 dan keatas sahaja yang akan mendapat artifak,bagaimana mahu mendapatkan artifak,selepas mendapatkan artifak,kita perlu serang kg natar yg mempunya nama artifak yang sama ker?

    selepas semua artifak berjaya diperolehi,adakah artifak lain akan keluar atau peperangan dengan natar akan bermula?

    terima kasih

  7. #7
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    untuk kecil, tahap 10 diperlukan, untuk besar/unik, tahap 20 diperlukan.

    Selepas artifak dirampas, natarian oasis tersebut akan menjadi oasis biasa.

    jika pemain berjaya menghabiskan semua artifak, natar akan dilarang semula, dan dilepaskan apabila waktu WW nnt ^ ^


    "Never trust someone with mask"

  8. #8

    Default cara mendapatkan artifak

    salam,

    saya telah membaca cara2 mendapatkan artifak,tapi masih ingin mengetahui ttg satu perkara,

    seperti sedia maklum,artifak di server 3 telah keluar baru2 ini, jika saya baru berjaya membangunkan perbendaharaan level 10, bagaimana saya tahu yg saya boleh mendapatkan artifak atau saya hanya terus serang kg natar yg mempunyai artifak yg saya nak mendapatkannyer..

    terima kasih

  9. #9
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Quote Originally Posted by akf3348 View Post
    salam,

    saya telah membaca cara2 mendapatkan artifak,tapi masih ingin mengetahui ttg satu perkara,

    seperti sedia maklum,artifak di server 3 telah keluar baru2 ini, jika saya baru berjaya membangunkan perbendaharaan level 10, bagaimana saya tahu yg saya boleh mendapatkan artifak atau saya hanya terus serang kg natar yg mempunyai artifak yg saya nak mendapatkannyer..

    terima kasih
    Klik kat perbendaharaan dan tengok jer kat situ di bahagian artifak kecil....
    Cari apa jenis artifak yang dikehendaki dan tengok dah diambil orang atau belum dari natar....

    Kalau dah diambil orang, try la serang kg orang yang ambik artifak tuh untuk rampas....

    Untuk rampas artifak kecil dari antar....
    Perlu ada sekurang2nya dalam 8K troops + cata dalam 100 biji....
    Sebab utama untuk elakkan wira mati masa serang natar tuh...

    afk nih dari ally faiht2 kan.....

  10. #10

    Default artifak di server 3

    oooo mcm tu rupernyer....nampaknyer kene kumpul troops lg lah...thanks for the info bro, ye saya ahli faith-2,bro main kat s3 juga k...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •