Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: Bot protection update!!

  1. #1
    Community Manager AdaM's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    380

    Default Bot protection update!!

    English:

    Here is the update for FairPlay system.

    Captcha now have 4 Stages.

    1) 1 day of Captcha and empty warehouses! Direct punishment. The player gets the captcha site, that tells him he has been detected, now gets one captcha and has be punished with. And what will be the punishment if he gets detected again.

    2) 1 day of captcha (same way working then before) empty warehouse AND 25% Troops deleted

    3) 1 day of captcha (same way working then before) empty warehouse AND 50% Troops deleted

    4) Player gets banned by system.


    _________________________


    Bahasa:

    Disini terdapat beberapa maklumat kemaskini mengenai sistem FairPlay oleh pihak Travian.

    Captcha sekarang mempunyai 4 bahagian.

    1) 1 hari Captcha dan pengosongan gudang. Ini ialah hukuman terus dari sistem. Pemain akan dikenakan captcha, diberitahu bahawa mereka telah dikesan menggunakan bot/skrip, dan apa hukuman jika mereka dikesan menggunakan bot/skrip lagi

    2) 1 hari captcha (seperti sebelum ini) Hukuman: pengosongan gudang dan 25% pemadaman askar

    3) 1 hari captcha (seperti sebelum ini) Hukuman: pengosongan gudang dan 50% pemadaman askar

    4) Pemain akan dilarang oleh sistem.

    Kemaskini ini akan tersedia dalam masa seminggu, akan terdapat percubaan sebelum sistem ini dilaksanakan sepenuhnya. Harap dalam masa dua minggu, sistem ini akan tersedia

    EDIT: Already implemented in MY Domain since 28/7


    Sekian/Regards
    Cisco
    sMoD/MH

  2. #2
    Sarjan JumperBoyz's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    121

    Default

    wahahaha
    baik punye..

    kepade player yg gune bot tu:
    sudah2 la tu..

  3. #3
    Pegawai Waren I dooms's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    bumi melaya
    Posts
    246

    Default

    yelah...kata pro...tp guna bot...haha....

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by dooms View Post
    yelah...kata pro...tp guna bot...haha....
    pro jugak tuh...pro gune bot...

  5. #5

    Default

    X adil la camtu kan.. hehehe
    I Wanna Be Like A Common People
    I Wanna Be Like A Common People Like YOU

  6. #6
    Koperal Akuhanyut's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ipoh
    Posts
    70

    Default

    pro la konon tp gune bot....
    camtu nenek aku pn buleh dpt medal....

  7. #7
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Default

    ak xgne bot sbb ak gne robot.,
    haha.,

    (ni utk yg gne tmbot skli ker?)


  8. #8

    Default

    nak tanya...

    mcm mane kita nak kenal org tu menggunakan BOT atau tidak??
    ade ker BOT yg dibenarkan kita guna?

    hehe, senang nak report MH nanti kalau tau ada org salah guna benda2 ni..

  9. #9

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    459

    Default

    Quote Originally Posted by Faris Azri View Post
    ak xgne bot sbb ak gne robot.,
    haha.,

    (ni utk yg gne tmbot skli ker?)


    semua jenis bot atau skrip adalah dilarang,,,tmbot tu BOT la,,,name pon tmBOT,,huhuhuhu




    Quote Originally Posted by exit View Post
    nak tanya...

    mcm mane kita nak kenal org tu menggunakan BOT atau tidak??
    ade ker BOT yg dibenarkan kita guna?

    hehe, senang nak report MH nanti kalau tau ada org salah guna benda2 ni..

    kadang2 kalau tengok org yg guna bot ni,,dari segi serangan,,,die akan menyerang secara bertubi2 tanpa henti,,,lagi satu,,waktu on9 die hampir 24 jam sehari,,,,sentiasa online,,, tu adalah yg ketara pemain yg guna bot,,,,bnyak lagi cara yg boleh kenal org guna bot ni,,, search la kt en.Google...
    huhuhuhuuhuhuh

    semua jenis bot atau skrip adalah dilarang,,x dek yg dibenarkan,,huhuhuuhuh


  10. #10
    Lans Koperal
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    53

    Default

    nak tanya jgk..

    macam mane mh leh kesan org yg pakai bot?

    contoh la kalau sy report player A kat mH..
    then camne mH nak pastikan yg A tu btol2 pakai bot atau x..

    thanks.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •