Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 47

Thread: [Basic] Cara untuk elak dari di farm

  1. #11

    Default

    bg aq..pakai rom. then try membangun ikut guide teuton,

    dodge sumer serangan dari jiran2 yang nakal.

    da cukup banyak troop. counter attack balik.

    bia jiran2 yang nakal jadi baik.

    ingat rom senang kena buli kew?

    hehe.. janji aktif. tue jew. kalo xactif. delete acc.

    itu la yg selalu aq buat.

    Want to know who is the cutest person in this world??
    click here to find out

  2. #12
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by Faris Azri View Post
    Basic Defence;
    1. pilih tribe yg sesuai (gaul yg plg baik)
    2. def troops only!
    3. loads of cranny utk sorok ress wat 2nd vill
    4. try msk top ally
    5. make friends with ur neighbors
    6. offer urself as private defender to top 10 robber/raider (dapat protection)
    7. daftar lmbt ckit (jauh dr pro player)
    8. profile jgn nmpk gempak sgt (nmpk cm noob, biar kosong lg baik. klo ko private defender utk top10 player, plz ckp kat profile dan ubah nama kg kpd PD nama player)
    9. pop jgn biarkn sama lebih dr 1 ari
    10. ubah nama kg setiap kali kena attack
    11. jgn maki2 player yg menyerang -sabar, masa byk lg-
    12. bila kne attack, jgn biarkn ress diambil walaupon 1wood/clay/iron/crop., sbb robber xsuka dpt report kosong, so dy mungkin berhenti
    13. jgn def dgn 10 troops., try kumpul sebanyak mungkin
    14. daftar nick tu jgn la noob sgt smpy pakai nama power ranger., sbb player akan pandang ko cm bdk2., xserius men.,
    15. paling penting! jangan pakai teuton utk def!
    16. klo suma di atas xberkesan, sila delete acc dan cuba lg

    tq.
    thanks atas tambahan anda.banyak redundant la bro dgn guide yang ak dah ditulis.ak ingat nak edit balik guide ni and add some tips yang ko dah tambah ni kat situ,biar xberterabur and semua tips dapat dibaca kat 1st post tu.leh?

    Quote Originally Posted by SHIMIZU View Post
    bg aq..pakai rom. then try membangun ikut guide teuton,

    dodge sumer serangan dari jiran2 yang nakal.

    da cukup banyak troop. counter attack balik.

    bia jiran2 yang nakal jadi baik.

    ingat rom senang kena buli kew?

    hehe.. janji aktif. tue jew. kalo xactif. delete acc.

    itu la yg selalu aq buat.
    nice.thanks bro coz bagi tips untuk player rom.ak xpandai sgt pakai rom ni.hehe. kalau nak counter tu, make sure jangan send full troops k.kalau anda counter player yang agresif and diorang tau jumlah troops anda, nanti askar2 diorang akan follow rapat dari belakang coz nak point attack
    arcobaleno
    at your service

  3. #13
    Kapten Ezzuddeen's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    (400l400)
    Posts
    509

    Default

    Quote Originally Posted by cekaro View Post



    nice.thanks bro coz bagi tips untuk player rom.ak xpandai sgt pakai rom ni.hehe. kalau nak counter tu, make sure jangan send full troops k.kalau anda counter player yang agresif and diorang tau jumlah troops anda, nanti askar2 diorang akan follow rapat dari belakang coz nak point attack
    kalo teuton ikut rapat belakang askar rom, katakan askar rom tu legion, kuat jugak deff mata deff dia...
    btw, nice tips dr cekaro....

    nk tanya la, ak byk jumpa guide rom, sumer suruh main mcm teuton....
    keje nk soh org raid...
    dah la xda bonus rompakan tuk rom...
    xda tips lain yg lebih power ke???

    pencapaian tertinggi ak, setelah ikut tips teuton, hari kedua speed server, sudah dpt hampir 200 legion...
    kurang ajar punya guider..
    negative abis crop ak....
    hari ke 4, da dpt bukak kg baru..
    perhg...
    huhuhu

    kalo ada guide rom, post la bro...
    byk guide tuk gaul dan teuton jer..

    "EVERY RELIGION HAS A DISTINCTIVE QUALITY AND DISTINCT QUALITY OF ISLAM IS MODESTY"

  4. #14
    Lans Koperal
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    34

    Default

    aku setuju semua yg en. faris ckp kecuali perkara 15. knp teuton tak boleh pulak, kombinasi baik tu lembing + santo. tapi ni basic guide kan, betul jugak tu, pilih gaul je senang, gua boleh tampung 2k, .

  5. #15
    Lans Koperal MiuMiu's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    12

    Default

    Quote Originally Posted by Tun Perak View Post
    aku setuju semua yg en. faris ckp kecuali perkara 15. knp teuton tak boleh pulak, kombinasi baik tu lembing + santo. tapi ni basic guide kan, betul jugak tu, pilih gaul je senang, gua boleh tampung 2k, .
    betul2..bygkan jer kalau otai gaul yg dgn hebatnya dh ada TT nak pegi farm teuton nii (budget ada clubbie jer), n tetiba lak jumpa lembing kt kg teuton..nangis ar jwbnya empunya TT

    masuk ally top 10 org pikir 10x nk farm..hehehe
    LOVE ME NOT

  6. #16
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by Ezzuddeen View Post
    kalo teuton ikut rapat belakang askar rom, katakan askar rom tu legion, kuat jugak deff mata deff dia...
    btw, nice tips dr cekaro....

    nk tanya la, ak byk jumpa guide rom, sumer suruh main mcm teuton....
    keje nk soh org raid...
    dah la xda bonus rompakan tuk rom...
    xda tips lain yg lebih power ke???

    pencapaian tertinggi ak, setelah ikut tips teuton, hari kedua speed server, sudah dpt hampir 200 legion...
    kurang ajar punya guider..
    negative abis crop ak....
    hari ke 4, da dpt bukak kg baru..
    perhg...
    huhuhu

    kalo ada guide rom, post la bro...
    byk guide tuk gaul dan teuton jer..
    legion x sakit sgt kalau nak sapu.kalau praeto baru sakit. dalam 1 hari je dah leh dapat banyak clubswinger. kalau setakat mati beberapa belas just untuk sapu def tu berbaloi bagi raider pasal diorang leh hantar wave susulan untuk sapu resos yang ada. kalau nak recover balik askar def yang dah kena sapu tu ambil masa jugak. so, hati2 dengan raider yang main style macam ni. raider style macam ni akan sentiasa hantar clearing wave supaya kampung anda bersih dari def sekaligus leh dapat point attack and dapat resource.huhu

    sori bro.ak xpat nak bagi guide untuk rom.xpandai pakai rom. guide ni pun ditulis berdasarkan pengalaman and belajar dari otai and guide yang ada. kalau ak jumpe guide bagus untuk rom, ak bagi link dia k bro

    after myx5 habis baru ak tulis guide teuton.nak bagi tips sikit macam mana ScabbyzZ leh dapat momentum raid yang best di awal-awal server. maybe leh apply utk rom gak kot.tapi xberani jamin.huhu

    Quote Originally Posted by Tun Perak View Post
    aku setuju semua yg en. faris ckp kecuali perkara 15. knp teuton tak boleh pulak, kombinasi baik tu lembing + santo. tapi ni basic guide kan, betul jugak tu, pilih gaul je senang, gua boleh tampung 2k, .
    maksud faris tu jangan pakai clubswinger untuk def kot. hehe,cara paling baik utk teuton def adalah menyerang.so, banyak2 la berlatih counter kalau guna teuton k.seronok lawan counter.lagi2 kalau kita dapat counter askar cs diorang.hehehe

    yup, ni guide basic untuk semua puak.apa yang nak ak sampai kan kat guide ni adalah macam mana nak elak dari kena farm dari perspektif seorang raider. bukan cara nak main defensive once player tu dah dapat elak dari kena farm, dia dah leh main style yang dia nak main. xkira la nak main offense or defense asalkan dia dah dapat bebas dari belengu raid raider
    arcobaleno
    at your service

  7. #17
    Lans Koperal
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    34

    Default

    betul, setuju, ini ialah basic guide,

    kalo rom aku rasa, korbankan je la kg pertama tu, buat kg kedua jauh2, main simcity, rom cepat membangun, sebelum artifak keluar dah boleh dpt semua cropland lvl17, dgn semua bgnan penting kat tgh kg cecah lvl maksimum. lps tu kumpul troops dan balas dendam sape yg hancurkan kg pertama, haha..

  8. #18
    Pegawai Waren I Faris Azri's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Malacca, Malaysia
    Posts
    336

    Default

    hmm., knp yg ke-15 tu ak ckp jgn pakai teuton.,
    dari perspektif seorang raider,

    1. askar lembing dapat dilatih setelah ia siap diselidik
    2. walaupun ia telah siap diselidik, pro raider sudah mempunyai banyak troops (mungkin telah ada kg ke-2) so nk bertahan susa.
    3. mmg TT lemah bila lwn gn lembing TAPI adakah semua jiran anda adalah gaul??
    4. korban troops bagi raider adalah perkara yg normal, so dia mmg x gentar dgn jumlah lembing anda yg sedikit
    5. anda hanya bergantung dengan ress production, so lembing anda sedikit sahaja jumlahnya (melainkan anda meluangkan masa yg banyak merompak menggunakan clubbies)
    6. yang paling penting! pro player pandang teuton defender NOOBZ! di early game, saya pasti anda akan delete acc...

  9. #19
    Lans Koperal
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    34

    Default



    setuju2, teuton tak sesuai utk jadi defender early game

  10. #20
    Kapten Ezzuddeen's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    (400l400)
    Posts
    509

    Default

    Quote Originally Posted by Tun Perak View Post
    betul, setuju, ini ialah basic guide,

    kalo rom aku rasa, korbankan je la kg pertama tu, buat kg kedua jauh2, main simcity, rom cepat membangun, sebelum artifak keluar dah boleh dpt semua cropland lvl17, dgn semua bgnan penting kat tgh kg cecah lvl maksimum. lps tu kumpul troops dan balas dendam sape yg hancurkan kg pertama, haha..
    wah....
    giler mu....
    sebelum art dpt cropland sampai lvl 17??
    nk bina tu, kene ada 5 gudang lvl 20, 2 jelapang lvl 20....
    pastu, cropland dr lvl 16 nak naik ke lvl 17, hampir 400k lebih tanah liat..
    perhg, kalo ada yg dpt, ak respek giler....
    ak nk dpt semua lvl 17 pon, dlm hari ke 80 speed server....

    btw cekaro, jgn lupa yer tambah lg guide kalo ada

    "EVERY RELIGION HAS A DISTINCTIVE QUALITY AND DISTINCT QUALITY OF ISLAM IS MODESTY"

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •