Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 41 to 47 of 47

Thread: [Basic] Cara untuk elak dari di farm

  1. #41
    Lans Koperal JAZZ's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Utara Selatan
    Posts
    57

    Default

    Quote Originally Posted by blackpearl2206 View Post
    nak tanya ...erm...kalau satu kampung tu asyik serang kampung saya je berkali kali..tp dalam laporan die x dapat sumber pape pon..tp ttp asyik serang saya je...so nak tanya..kalau die asyik serang je..ade kesan ke kt kampung saya nanti....???
    askar ko ade mati x?? klau ader... ko jadik pertahanan terbaik.... klau x de x per la.....
    people nowdays are not concern anymore bout themselves, except me and you!

    so it is nothing

  2. #42
    WW HoldeR
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Rembau Daerah Beradat..N.9
    Posts
    72

    Default

    Quote Originally Posted by blackpearl2206 View Post
    nak tanya ...erm...kalau satu kampung tu asyik serang kampung saya je berkali kali..tp dalam laporan die x dapat sumber pape pon..tp ttp asyik serang saya je...so nak tanya..kalau die asyik serang je..ade kesan ke kt kampung saya nanti....???
    haha..ade ...kg ko bakal jd tempat latih cata ble mane penyerang tue dah ade catapult...jd jage2 la..

  3. #43
    Mejar daniellebonanno's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Damansara,Kuala Lumpur
    Posts
    569

    Default

    Quote Originally Posted by siamang View Post
    1st report MH dulu...
    2nd .. ko buat bengkel...
    3rd.. ko cata dia balik....
    Yeah totally agree, just do what he said. To be honest.. If I were you, I'll do the same.

  4. #44

    Default

    ada sape yg maen travian my3 ?

  5. #45
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by faaizedp View Post
    ada sape yg maen travian my3 ?
    anda salah thread ni. cari di section Kedutaan Travian Dunia s3-T4anda boleh cari pemain s3 di sana
    arcobaleno
    at your service

  6. #46
    Lans Koperal Indonesia's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Malang, East Java, Indonesia
    Posts
    27

    Default

    IGM

    Singkatan dari In-Game Message. so,kalau anda merasakan bahawa anda adalah seorang yang aktif dan raider tersebut hanya membuang masa untuk raid kampung anda, igm dengan sopan dan katakan bahawa anda seorang yang aktif dan dia hanya membuang masa dengan menyerbu kampung anda. kalau raider tersebut adalah seorang yang sopan dan ada banyak masa untuk melayan igm anda, pasti mereka akan berkata, sorry, saya perlukan sumber dan saya menyerbu semua desa yang berdekatan. katakan pada dia ok dan biar raider tersebut mempertimbangkan kebenaran yang telah diperkatakan oleh anda tadi. dia akan berhenti menyerbu setelah percaya bahawa dia tidak akan dapat apa-apa setelah berulang kali pulang dengan tangan kosong

    Jangan mencarut atau mengugut. ini akan menyebabkan anda lebih kerap diserang. jangan mengejek jika mereka tidak dapat apa-apa. ini akan menyebabkan mereka menyimpan id anda untuk dijadikan target sewaktu anda tidak online.jangan spam inbox mereka jika igm telah dibaca tetapi tidak membalasnya. ini mungkin kerana sibuk mencari farm2 untuk di raid. jika igm anda telah dibaca,raider tersebut tidak membalas igm dan serangan masih tetap datang ke kampung anda, jangan segan silu untuk melaporkan kepada encik multihunter (MH) supaya akaun mereka dapat dipantau. kemungkinan player tersebut menggunakan skrip atau bot.

    tulis subjek pada igm anda. raider tidak mempunyai masa untuk membaca semua igm dari farm2 mereka melainkan igm tersebut mempunyai tajuk. kebiasaannya raider akan delete igm jika merasakan igm anda tidak mempunyai kepentingan kepada mereka
    sy suka cara ini.

  7. #47
    Koperal GWTS's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    KK
    Posts
    93

    Default

    1. up wall and/or up residen
    2. pedang kuning muncul kat list serbuan perompak
    3. perompak hantar cata residen, ram wall..
    4. ulang langkah satu sehingga dapat same sec wave dr perompak

    Last edited by GWTS; 02-16-2016 at 06:01 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •