Page 32 of 45 FirstFirst ... 22303132333442 ... LastLast
Results 311 to 320 of 447

Thread: Ebs?

  1. #311

    Default

    Quote Originally Posted by Castello@myx View Post
    Salam & Salam Hormat

    Saya telah lama hanya membaca aja di forum ini dan telah di panggil dan didesak untuk bersuara..jadi sya terpaksa akur untuk berbicara.

    Diperkenal siapa saya dahulu dan kini..dahulunya sy dikenali sebagai Castello dan kini dikenali sebagai Upin & Ipin.

    Siapa AoW..?
    AoW adalah satu meta asalnya diantara Exotic dan IBS..yang dahulunya dikenali sebagai DSX dan WB.Telah kami dua ally ini bersama janji untuk bermain di area SE bersama termasuk ESB.Mengikut perjanjian asal antara ketua IBS dan saya hanya kami berdua aja akan meta dan cuba mendominasi serta menguasai area SE.Tapi disebabkan saya juga janji dengan ESB untuk bersama..saya membawa masuk mereka sekali.

    Pada asalnya tida masalah antara kami semua semasa dalam meta..sentia berhubungan sesama lain.Hingga suatu hr diadakan pemilihan ketua dalam meta AoW di skype.Setelah undian dijalankan semua MT memilih Upin Ipin dan Dolce Gabanna sebagai peneraju AoW.Kenapa ada diantara MT ESB tidak mencalon Emperor..? Itu saya tak tau.

    Jadinya AoW punya dua ketua Meta..semua keputusan akan dibincang bersama..jadi untuk mengkoordinasi meta..saya mewakilinya walau bukan keiginan saya.Jadi bagi mengkoordinasi juga saya jadikan [AoW]-XTreams sebagai HQ kerana saya disini dan untuk semua yang berada di peta travian tau dengan sapa dia perlu berbincang perkara berkaitan perang atau diplomatik.

    Dalam menjadi ketua..saya akui bukan mudah menguruskan semua player..memuaskan kehendak semua player..dan bukan mudah bagi menjadi ketua yang baik.Dan selepas meta AoW di bentuk, saya telah menerima banyak IGM yang sangsi penglibatan ESB dengan diketuai Emperor.Banya IGM yang diterima supaya saya berhati2 dengan ESB yang bakal melakukan sesuatu atau dalam erti kata backstab suatu hari nanti.Jadi sy terpaksa berwaspada juga untuk hari mendatang.Saya juga punya bukti kukuh perbincangan mereka.

    Disatu masa saya di maklumkan ESB telah mula membuat HQ sendiri tanpa pengetahuan.Niatnya lari dr spy.Tapi untuk apa..? Spy tetap dimana2..kerana merupakan salah satu teknik peperangan juga.Jadinya bila telah keluar dari ally konfed tak salah jika salah satu player X telah chief desa ESB.Tiada apa konfed semasa itu.Tanpa pengetahuan saya yang menanti penjelasan player saya..dia di GB beramai2 dengan ESB.

    Setelah berbincang dengan salah seorang ketua meta dolce gabanna..mungkin tiada kesefahaman lagi ESB serta tidak menghormati meta maka satu seisi perbincangan diadakan..tiada penyelesaian kerana tiada komitmen ESB.Untuk tidak mau masalah berpanjangan kami memutuskan untuk berasingan sahaja dengan ESB serta memutuskan meta.kami juga telah di maklumkan ESB akan mengambil 2 WW untuk kali ini tanpa perbincangan dr saya..so mereka lebih kepada komitmen mereka sendiri.Mengambil banyak wings untuk kegunaan 2 WW mereka yang mana telah keluar dr perjanjian meta juga.Telah nampak banyak ketidaksefahaman disini.

    Jadi bagi untuk tidak terus mengeruhkan suasana keputusan drop konfed telah diambil.Lebih2 lagi kebanyakkan MT mereka di BANNED kerana multi akaun.Untuk apa memiliki player yang di banned.

    Tentang pengambilan wings ESB adalah bukan di rampas tetapi telah sebulat suara mereka semua menghormati meta dan sendiri untuk mengikuti kami kerna mereka sendiri tidak bersetuju dengan HQ mereka selama ini.

    Dalam masa yang sama player mereka atau PAPA telah menghubungi saya di skype mencabar menyerang mereka sedangkan mereka masih dalam meta.Player ini mengistiharkan dirinya Hammer terkuat ESB dan bakal memegang WW akan datang nanti.Saya di hambur dengan kata2 yang kurang menyenangkan dan anda boleh baca di profilenya.tapi sayang hammernya terkubur di pagar saya petang tadi.Hammer yang dimiliki lebih mirip mini hammer sahaja..dan sebagai pencundang telah dalam proses tutup akaun.

    Dan saya pun malas untuk membicara lebih panjang..ini hanya permainan..tetap ada yang kalah dan menang.jadi main aja dan teruskan aja yang mana ada.Jangan takut menghadapi kekalahan..jadikan sebagai pengalaman di sever akan datang.

    Salam Hormat
    Castello
    penat lah baca karangan nih..
    korang berlatih nak ambik exam bahasa melayu ker nih..

    kami mau log serangan..biar troops berbicara..biar berkerincing senjata berbunyi,biar darah berselerakan..



    Quote Originally Posted by RaTu Laut View Post
    wew.. mujur tak lebih 1k nie..(574 patah perkataan). ingatkan da nk masuk standart SPm da ..


    rajin nya buat word count..


    Quote Originally Posted by ContraBand View Post
    hammer terkuat ESB?
    ade ke die ckp camtu...blagak btol
    lenkali jgn blagak..kan da mati sume

  2. #312
    Pegawai Waren II
    Join Date
    May 2010
    Location
    Versus@Kiko WW
    Posts
    203

    Default

    Quote Originally Posted by rittzm View Post
    Kronologi

    [AoW] ditubuhkan

    [AoW]-X - tukar kepada [AoW]HQ tiada perbincangan antara HC
    [AoW]ESB - 13 org ahli keluar membentuk [AoW]EHQ tiada perbincangan juga
    [AoW]HQ - cif kg ahli [AoW]EHQ
    [AoW]EHQ - inform MT [AoW]HQ tiada tindakan diambil
    [AoW]EHQ - balas balik+cata
    [AoW]HQ - tukar balik kepada [AoW]-X mungkin sedar kesilapan
    [AoW]EHQ – dibubarkan atas dasar [Aow]-X dah ditukar balik
    [Aow]-X MT kata tiada kuasa diputuskan oleh [AoW]IBS kerana dikatakan paling kuat antara [AoW] - tngok medal la bro…MT kata hammer simpan.
    [AoW]IBS - arahkan putuskan konfed dan rampas wing ESB iaitu ES2 sekarang [AoW]WAF<<<pengkhianat ESB
    [AoW]EG - diarahkan serang ESB

    Siapa yg mengkhianati dan mulakan dulu?

    Sy akan buat conference bagi menjawab semua persoalan sila ajukan.


    Dear All,

    Sy akan umumkan apa yg terjadi dlm Meta [AoW] yg dulunya sy sebahagian dari keluarga itu yg sekarang telah di kick+cata.

    Bermula diawal server sy telah berunding dgn Meta Big Boss. Perjanjiannya begini…
    Dalam meta tiada HQ dan tiada big boss WW akan diperuntukkan seorang 1. di SE. dan hanya ada HC high Council wakil dari Ally terlibat. Antaranya adalah ally saya.
    Bagi pengambilan wing hanya 2 sahaja dibenarkan manakala wing yang x diiktiraf boleh farm sahaja.

    Sy akui sy ambil bnyak wing…mereka farm dan cata sy diam…mereka letak HQ dibelakang meta sy diam..bila sy buka EHQ untuk wing sy mereka bising kata x inform. Bila sy buka EHQ baru ada perbincangan di skype dan ada yg kata maaf jika terserang atau cif sebab petak merah.

    Kemudian berlakulah perkara yg memang sy anggap dirancang sbb sudah diperkatakan dlm meeting sy dgn HC. [AoW]HQ kata jika tercif kg ahli saya jgn marah.

    Sy igm pemain terbabit 2 kali tnya kenapa even sy kal META big boss yg sepatutnya HC. Pemain itu berdiam diri bila sy tngok log serangan dia masih sweep dan masih mahu cif lagi kg ahli sy.
    Kesabaran sy sudah smpai limit lalu petang itu kami balas balik + cata. 2 kg pemain itu hilang dari peta Travian.

    Ini hanya alasan mereka untuk buang sy dari keluarga mereka dan menodai janji mereka. Selepas itu sy berunding dan masih tiada jalan penyelesaian. Sehinggalah sy dan ally dikick serta mereka ambil alih wing sy. Dan MT IBS adalah HC untuk meta juga dia yg buat segala keputusan..bukan berbincang sesama HC

    Sy IGM dia tnya kenapa dia jawab sy x layak menguruskan ally (ESB) dan saya telah menyerang sesama konfed serta cata konfed. (sapew m,ula dulu?)

    Maaf sy EHQ tiada konfed dgn [AoW]HQ masa itu. Semasa sy balas serang sbb mereka telah cif kg ahli sy. Ini semua adalah konspirasi tehadap sy dan ally yg mereka lihat sebagai ancaman kepada mereka di SE. Jadi kalau MT IBS bijak dia akan bw berbincang dan alasan itu x konkrit sbb bukan ESB yang cata pemain [AoW]HQ tetapi EHQ yg pada masa itu memang tiada konfed.(setelah diserang dulu dan di cif oleh [AoW]-X) Hanya alasan mereka kerana ESB bnyak wing untuk support defender. Sbb itu mereka farm+cata wing saya sedangkan perjanjian x boleh cata hanya farm..

    Sy hanya cata 1 pemain mereka kerana cif kg ahli sy.

    Kalau anda apa yg akan anda buat jika kawan anda kena cif?

    Sy akan sambung lagi nanti jika ada pertanyaan log serangan pun ada.

    Insyaallah sy akan kongsi.

    Terkilan kerana kawan yg pernah dibantu tanpa berbelah bagi x boleh membantu semula. Begitulah kehidupan dlm dunia ini x kira dialam nyata atau di alam permainan. Bila kita senang bersama bila susah sendirian. Sy main dari myx2 lagi..ramai kawan2 disini. X ramai kawan2 yang sejati.

    Sekian dulu..


    TQ

    eMpErOr
    Quote Originally Posted by Castello@myx View Post
    Salam & Salam Hormat

    Saya telah lama hanya membaca aja di forum ini dan telah di panggil dan didesak untuk bersuara..jadi sya terpaksa akur untuk berbicara.

    Diperkenal siapa saya dahulu dan kini..dahulunya sy dikenali sebagai Castello dan kini dikenali sebagai Upin & Ipin.

    Siapa AoW..?
    AoW adalah satu meta asalnya diantara Exotic dan IBS..yang dahulunya dikenali sebagai DSX dan WB.Telah kami dua ally ini bersama janji untuk bermain di area SE bersama termasuk ESB.Mengikut perjanjian asal antara ketua IBS dan saya hanya kami berdua aja akan meta dan cuba mendominasi serta menguasai area SE.Tapi disebabkan saya juga janji dengan ESB untuk bersama..saya membawa masuk mereka sekali.

    Pada asalnya tida masalah antara kami semua semasa dalam meta..sentia berhubungan sesama lain.Hingga suatu hr diadakan pemilihan ketua dalam meta AoW di skype.Setelah undian dijalankan semua MT memilih Upin Ipin dan Dolce Gabanna sebagai peneraju AoW.Kenapa ada diantara MT ESB tidak mencalon Emperor..? Itu saya tak tau.

    Jadinya AoW punya dua ketua Meta..semua keputusan akan dibincang bersama..jadi untuk mengkoordinasi meta..saya mewakilinya walau bukan keiginan saya.Jadi bagi mengkoordinasi juga saya jadikan [AoW]-XTreams sebagai HQ kerana saya disini dan untuk semua yang berada di peta travian tau dengan sapa dia perlu berbincang perkara berkaitan perang atau diplomatik.

    Dalam menjadi ketua..saya akui bukan mudah menguruskan semua player..memuaskan kehendak semua player..dan bukan mudah bagi menjadi ketua yang baik.Dan selepas meta AoW di bentuk, saya telah menerima banyak IGM yang sangsi penglibatan ESB dengan diketuai Emperor.Banya IGM yang diterima supaya saya berhati2 dengan ESB yang bakal melakukan sesuatu atau dalam erti kata backstab suatu hari nanti.Jadi sy terpaksa berwaspada juga untuk hari mendatang.Saya juga punya bukti kukuh perbincangan mereka.

    Disatu masa saya di maklumkan ESB telah mula membuat HQ sendiri tanpa pengetahuan.Niatnya lari dr spy.Tapi untuk apa..? Spy tetap dimana2..kerana merupakan salah satu teknik peperangan juga.Jadinya bila telah keluar dari ally konfed tak salah jika salah satu player X telah chief desa ESB.Tiada apa konfed semasa itu.Tanpa pengetahuan saya yang menanti penjelasan player saya..dia di GB beramai2 dengan ESB.

    Setelah berbincang dengan salah seorang ketua meta dolce gabanna..mungkin tiada kesefahaman lagi ESB serta tidak menghormati meta maka satu seisi perbincangan diadakan..tiada penyelesaian kerana tiada komitmen ESB.Untuk tidak mau masalah berpanjangan kami memutuskan untuk berasingan sahaja dengan ESB serta memutuskan meta.kami juga telah di maklumkan ESB akan mengambil 2 WW untuk kali ini tanpa perbincangan dr saya..so mereka lebih kepada komitmen mereka sendiri.Mengambil banyak wings untuk kegunaan 2 WW mereka yang mana telah keluar dr perjanjian meta juga.Telah nampak banyak ketidaksefahaman disini.

    Jadi bagi untuk tidak terus mengeruhkan suasana keputusan drop konfed telah diambil.Lebih2 lagi kebanyakkan MT mereka di BANNED kerana multi akaun.Untuk apa memiliki player yang di banned.

    Tentang pengambilan wings ESB adalah bukan di rampas tetapi telah sebulat suara mereka semua menghormati meta dan sendiri untuk mengikuti kami kerna mereka sendiri tidak bersetuju dengan HQ mereka selama ini.

    Dalam masa yang sama player mereka atau PAPA telah menghubungi saya di skype mencabar menyerang mereka sedangkan mereka masih dalam meta.Player ini mengistiharkan dirinya Hammer terkuat ESB dan bakal memegang WW akan datang nanti.Saya di hambur dengan kata2 yang kurang menyenangkan dan anda boleh baca di profilenya.tapi sayang hammernya terkubur di pagar saya petang tadi.Hammer yang dimiliki lebih mirip mini hammer sahaja..dan sebagai pencundang telah dalam proses tutup akaun.

    Dan saya pun malas untuk membicara lebih panjang..ini hanya permainan..tetap ada yang kalah dan menang.jadi main aja dan teruskan aja yang mana ada.Jangan takut menghadapi kekalahan..jadikan sebagai pengalaman di sever akan datang.

    Salam Hormat
    Castello
    Salam Buat Semua,

    Dua penjelasan "gentleman" oleh dua org big leader seperti di atas telah diketahui umum. Meta dgn niat yang berbeza tidak membuahkan hasil. Saya antara salah seorang yang terlibat secara langsung berbincang dengan kedua dua great leader di atas mengakui kedua dua statment di atas adalah benar. Terpulang kepada para pemain yang lain untuk menilai dengan pemahaman sendiri. Apa yang pasti nasi sudah menjadi bubur. Tiada apa yang perlu diperkatakan lagi dan dengan itu mesej ini adalah penamat bagi segala jawapan.

    Kita ikut saja nasihat Biri-biri...Biar kapak sama belantan aja yg berbicara. Kita pamerkan log2 serangan saja selepas ini.

    Walau bagaimana pun, ingin saya ingatkan kepada diri saya dan rakan2 di kedua2 belah pihak supaya tidak terbawa-bawa permusuhan dalam permainan ke dunia nyata. Beberapa MT di kedua dua belah pihak adalah rakan real life saya dan personally, saya mohon maaf dengan hal ini. Keadaan memaksa kita bermain sebegini pada kali ini. Hujung bulan ni aku jumpa, aku belanja korang makan. But now kita main perang2 dulu. Hahahaaa

    Sekian

    ~PM
    (bukan ahli ESB mahupon [AoW] X

  3. #313
    GreatesT RuleR GaDiSKaLiSPeLuRu's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    LP kata atas Awan..
    Posts
    483

    Default

    Terima kasih keatas bantuan defender dan support crops yang anda semua berikan untuk hari ini..Syabas diatas kerjasama yang diberikan.

    Sedikit laporan untuk share bersama.

    http://travian-reports.net/my/report...3b,53429000375



    Allah berfirman bermaksud: "Dan fitnah itu lebih besar bahayanya daripada pembunuhannya." (Surah Al-Baqarah: 191)
    "Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah." (Riwayat Bukhari dan Muslim)


  4. #314
    GreatesT RuleR GaDiSKaLiSPeLuRu's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    LP kata atas Awan..
    Posts
    483

    Default

    [5:28:46 AM] cindy dragon: http://speed.travian.com.my/berichte...88261|96ff83ca
    [5:30:22 AM] cindy dragon:
    [5:30:26 AM] cindy dragon: kecil hammernya
    [5:30:33 AM] cindy dragon: wait kalian lihat hammer ku

    http://travian-reports.net/my/report...3b,53429000375



    Allah berfirman bermaksud: "Dan fitnah itu lebih besar bahayanya daripada pembunuhannya." (Surah Al-Baqarah: 191)
    "Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah." (Riwayat Bukhari dan Muslim)


  5. #315
    Pegawai Waren I DALnet's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Indonesia
    Posts
    324

    Default

    Quote Originally Posted by PieRape View Post
    Salam Buat Semua,

    Dua penjelasan "gentleman" oleh dua org big leader seperti di atas telah diketahui umum. Meta dgn niat yang berbeza tidak membuahkan hasil. Saya antara salah seorang yang terlibat secara langsung berbincang dengan kedua dua great leader di atas mengakui kedua dua statment di atas adalah benar. Terpulang kepada para pemain yang lain untuk menilai dengan pemahaman sendiri. Apa yang pasti nasi sudah menjadi bubur. Tiada apa yang perlu diperkatakan lagi dan dengan itu mesej ini adalah penamat bagi segala jawapan.

    Kita ikut saja nasihat Biri-biri...Biar kapak sama belantan aja yg berbicara. Kita pamerkan log2 serangan saja selepas ini.

    Walau bagaimana pun, ingin saya ingatkan kepada diri saya dan rakan2 di kedua2 belah pihak supaya tidak terbawa-bawa permusuhan dalam permainan ke dunia nyata. Beberapa MT di kedua dua belah pihak adalah rakan real life saya dan personally, saya mohon maaf dengan hal ini. Keadaan memaksa kita bermain sebegini pada kali ini. Hujung bulan ni aku jumpa, aku belanja korang makan. But now kita main perang2 dulu. Hahahaaa

    Sekian

    ~PM
    (bukan ahli ESB mahupon [AoW] X tapi saya jadi dual di sana
    nah yang BOLD itu apa coba ?
    KNOWLEDGE is POWER, but POWER is nothing without CONTROL.

  6. #316
    GreatesT RuleR GaDiSKaLiSPeLuRu's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    LP kata atas Awan..
    Posts
    483

    Default

    anak buah sapa ni ha yang attack pakai PP nie

    http://travian-reports.net/my/report/5351647113e



    Allah berfirman bermaksud: "Dan fitnah itu lebih besar bahayanya daripada pembunuhannya." (Surah Al-Baqarah: 191)
    "Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah." (Riwayat Bukhari dan Muslim)


  7. #317
    Koperal krochks's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Malaysia
    Posts
    91

    Default

    mcm best pulak myx pusingan ni..

    Last edited by krochks; 12-05-2010 at 11:39 AM.
    we are more quality!!!

  8. #318
    Leftenan Muda biri2's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    South East Asia
    Posts
    382

    Default

    Quote Originally Posted by PieRape View Post
    Salam Buat Semua,

    Dua penjelasan "gentleman" oleh dua org big leader seperti di atas telah diketahui umum. Meta dgn niat yang berbeza tidak membuahkan hasil. Saya antara salah seorang yang terlibat secara langsung berbincang dengan kedua dua great leader di atas mengakui kedua dua statment di atas adalah benar. Terpulang kepada para pemain yang lain untuk menilai dengan pemahaman sendiri. Apa yang pasti nasi sudah menjadi bubur. Tiada apa yang perlu diperkatakan lagi dan dengan itu mesej ini adalah penamat bagi segala jawapan.

    Kita ikut saja nasihat Biri-biri...Biar kapak sama belantan aja yg berbicara. Kita pamerkan log2 serangan saja selepas ini.

    Walau bagaimana pun, ingin saya ingatkan kepada diri saya dan rakan2 di kedua2 belah pihak supaya tidak terbawa-bawa permusuhan dalam permainan ke dunia nyata. Beberapa MT di kedua dua belah pihak adalah rakan real life saya dan personally, saya mohon maaf dengan hal ini. Keadaan memaksa kita bermain sebegini pada kali ini. Hujung bulan ni aku jumpa, aku belanja korang makan. But now kita main perang2 dulu. Hahahaaa

    Sekian

    ~PM
    (bukan ahli ESB mahupon [AoW] X
    har har har... cis demo cam power jer.. mujur round nih kawe tak main.. kalau tak, nak jugak cata2 manja demo... Untuk Geng2 AOW, masa ni la nek test serangan bersepadu. Integrated attck, bom ramai2 si PAPA and beberapa MT dia tuh... Kalau semua def pergi MT, serang kg support dia (yang sebenarnya lagi mudah).. tapi cadangan jer nih~.. sebab kawe tak main.. Apa2 gud luck la kepada team2 ESB, dan kepada budak yg claim paling power tu (hammer ke apa tah tadi), silap besar la kalau cakap je. You better shut-up if you can't deliver it.
    "JUSTICE"
    -even coz ur life-
    "Justice, what is justice? pro is evil,noob is good? these term have always change throughout the course of history~~ yeah justice always win, and the winner is justice..":-Mr.buggy

    I am the NooB CreW
    TBH@Heart<>Noob CreW@Soul<>WB@Mind
    s1(round 1)=AvCaS, myx(round 2)=biri2, myx(round 4)=Nicole Kidman
    intro of myself: biri2 kacak

  9. #319
    WW HoldeR
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Under Upin & Ipin Flag
    Posts
    112

    Default

    dia da otw delete id setelah capital dgn hammernya ilang..

  10. #320
    Staff Sarjan siamang's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    near coordinate GKP
    Posts
    174

    Default

    panjang nyer abg castello berbicara...

    bagi adik.. adik rasa... baik kita main cata cata je... "kg di musnahkan sepenuhnyer " atau kita main chief chief... semua nak jadi kepala susah la..

    nasihat saya pada dolce & gabana ...
    ko jgn ingat ko boleh jadi budak baik.... pe kata ko zioniskan diri....(icon devil)

    sekian terima kasih,
    pemerhati season nie

    p/s : kepada abg anas @ biri2 kacak... cuba jangan ganggu ally org . org suruh main season nie tamau.... pe kata next season kita bergandingan bahu
    Last edited by siamang; 12-05-2010 at 09:12 PM.
    **** main travian kerana nak cata GKP ****
    **** reload GOLD pun pasal nak buat cata ****
    **** KIKO PERNAH DATANG MASA WEDDING AKU ..bangga nyer aku kiko ialah member aku****

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •