Results 1 to 6 of 6

Thread: resource hilang

  1. #1

    Default resource hilang

    salam semua..
    mula2 sy nak upgrade tanah liat jadi level 3..
    tapi pastu xjadi..
    so sy tekan la butan X yg warna merah tu utk cancel..
    resource sy tak diberi semula..
    kenapa ye..?
    atau mmg xkan dapat balik dah resource tu..?

    tolong jawab ye..

    terima kasih semua...

  2. #2
    Leftenan Muda fumakiller's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    On The WaY To HeAVen
    Posts
    367

    Default

    jikalau dibaca dari sini

    http://help.travian.com.my/index.php?type=faq&mod=516

    memang akan ada resource yg akan hilang jika arahan di cancel
    dan resource tu xkan dpt semula..
    tapi x pasti cara pengiraan jumlah resource yg hilang tu..
    .
    .
    Register at any server here and get resource and protection from me
    I will do my best to help u


    http://www.travian.com.my/?uc=my5_5586

  3. #3
    GreatesT AttackeR virusmaster's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    0/0
    Posts
    9

    Default

    nk tanya..lg 1 adakah bila kamu tekan X tu semua sumber hilang atau segelintir je?? klu segelintir tu mmg sbb dia akan tolak skit dri biasa klu hilang semua tu x tau la...

  4. #4
    Pegawai Waren I dooms's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    bumi melaya
    Posts
    246

    Default

    aku rase..tak hilang semua...suku je...tp...kalau tak silap...bergantung kepada lamanya kau cancelkan balik bangunan atau sumber yg kau sedang bina tu.......entahlah...ada siapa-siapa yang tahu...boleh bg info sikit...
    The Best Flamers Award choice by people.....

  5. #5

    Default

    The amount you lose is based on the cost of the previous level's upgrades. For example, you queued a level 5 clayfield, then you canceled. You'd only get back resources equivalent to the cost of level 4 clayfield upgrades. The remainder of the resources invested in level 5 upgrades "disappear".
    com8 ['09] - Nouda | Pro Teuton
    com8 - Veritas ('10)| Simming Gaul
    myx - Veritas | (Retired: 20/12/09)
    .MY Mod | .IN MH | .COM Forum God

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by iMbLaCk View Post
    salam semua..
    mula2 sy nak upgrade tanah liat jadi level 3..
    tapi pastu xjadi..
    so sy tekan la butan X yg warna merah tu utk cancel..
    resource sy tak diberi semula..
    kenapa ye..?
    atau mmg xkan dapat balik dah resource tu..?

    tolong jawab ye..

    terima kasih semua...
    tgk kat sini

    http://help.travian.com.my/index.php?type=faq&mod=516

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •