Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 56

Thread: aku new player

  1. #11
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Quote Originally Posted by asnova View Post
    brenset kaw-kaw diorang paw....so,cam ne nak stop diorang paw sumber gua
    Buat gua banyak2....
    Yang pentingnya gua boleh simpan lebih banyak dari yang boleh disimpan oleh gudang/jelapang....

    Guna rom mmg sakit la kena bedal ngan pemain lain....
    Terutama puak penyamun tarbus dalam travian nih....
    Last edited by J1ra1ya; 01-03-2011 at 06:30 PM.

  2. #12
    king10magi's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    135

    Arrow

    Kepada asnova,

    untk mengelakan dari sumber habis/0 atau selalu diserang anda bolehlah cuba cara2 dibawah...

    Binakan Kubu sekurang - kurangnya pada tahap 5 dan naikkan tahap gua anda ke 10. Anda memerlukan lebih dari satu gua, simpan sumber anda dan biarkan tentera penyerang pulang dengan tangan kosong. Jika anda menganggotai mana - mana persekutuan, cuba minta pengasas persekutuan anda berbincang dengan penyerang atau menghantar askar bantuan mempertahankan kampung anda. tak pun PM si penyerang cakap kt dia berehenti la menyerang..

    trylah mane satu pun atau semua... harap membantu anda

    Thank You,
    KingMagi
    Travian MY TeaM



  3. #13
    Lans Koperal
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Pengkalan Chepa (PC)
    Posts
    34

    Default

    terima kasih banyak semua.......aku akan terus mempertahankan resos aku...bertahan.....bertahan...skang ni gua aku tahap 7....jadi macam mane nak dapatkan gua yang baru....dengan meryerbu oasis yang tidak diketahui ke?? game ni cakap lau nak pergi ke tempat lain kene ade peneroka dulu...

  4. #14
    Lans Koperal
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Pengkalan Chepa (PC)
    Posts
    34

    Default

    satu lagi...Binakan Kubu tu maksud bro titik perhimpunan ker??

  5. #15
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Buat lebih banyak gua, dengan syarat ada sebijik gua lvl 10 dulu....
    Bina kubu tuh bermaksud membuat tembok bandar bagi pihak rom....

    Peneroka hanya diperlukan kalau nak buat kg baru....

  6. #16

    Default

    buat gua atau minta bantuan dari leader ally ( jika awak ada ally) . atau cara paling senang.. IGM peyerang itu elok2. mungkin dia akan stop raid kampung awak.
    s3.my

    s4.my

    com server.

  7. #17
    Lans Koperal
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Pengkalan Chepa (PC)
    Posts
    34

    Default

    thanks......"kok mano2 pown,kawe akan cubo tehe"(bahasa kelantan)

  8. #18
    Lans Koperal
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Pengkalan Chepa (PC)
    Posts
    34

    Default

    majoriti nye.....pemain-pemain game ni pakai puak ape?puak yang paling top skali yang rmai orang pakai...

  9. #19
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Quote Originally Posted by asnova View Post
    majoriti nye.....pemain-pemain game ni pakai puak ape?puak yang paling top skali yang rmai orang pakai...
    Tak pasti la ramai orang ambik puak apa....
    Sebab semua puak ada kekuatan dan kelemahan....

    Kalau jenih yang hyperaktif selalunya ambik puak teuton....

    Tapi untuk beginner, rasanya ambik puak gaul lebih sesuai....
    Rom, saya rasa puak yang sukar untuk dimainkan terutama bagi beginner....

    Rom mmg kuat, tapi hanya kiranya dapat survive di awal permainan....

  10. #20
    Lans Koperal
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Pengkalan Chepa (PC)
    Posts
    34

    Default

    hmmm....gua skang ni pown dok guna puak rom...mane gua tahu...ish..ish..

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •