Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Adakah saya perlukan askar?

  1. #1
    Lans Koperal
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    perak
    Posts
    54

    Default Adakah saya perlukan askar?

    Adakah saya perlukan askar? Masa sekarang ni saya asyik kekurangan bahan utk naikkan tahap. Purata sumber tahap 1 dan 2 je. ade gua tahap 2 dan bangunan utama tahap 3 da titik perhimpunan tahap 1. main di s5 server biasa. Tolong bg nasihat.

  2. #2
    Lans Koperal
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    perak
    Posts
    54

    Default

    mentang2 aku newbie takde siapa nak layan .

  3. #3
    Lans Koperal
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Pengkalan Chepa (PC)
    Posts
    34

    Default

    saba..saba...aku pown newbie jugak..aku nak cakap kat ko pown tak pandai gak...ko tunggu la skit lagi...ade la yang membalas tu,.

  4. #4
    Lans Koperal pahlawan's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    negara yg belum islamiyah
    Posts
    31

    Default

    ko da bina titik perhimpunan tu memang kena bina askarla...
    kalau malas nak raid, bina askar perthanan..

  5. #5
    Prebet ChikalakadonDon's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Malaysia
    Posts
    14

    Default

    permulaan server,yg paling penting adalah resos ko.. up resos setinggi yg mungkin,bina gua.. pastikan kapasiti gua lebih tinggi dari kapasiti gudang. sebelum offline,habiskan semua sumber dulu. lepas sumber dah tinggi,buat troop deff.. lepas troop deff dh bnyk,hancurkan gua dan bina bangunan lain.


    "Friends don't let friends die alone"

    The Expendables

  6. #6
    Pegawai Waren I dooms's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    bumi melaya
    Posts
    246

    Default

    kau pakai tribe ape...
    The Best Flamers Award choice by people.....

  7. #7
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Ikut puak apa yang pakai, tapi awal2 nih tak digalakkan buat askar....
    Sebabnya mesti mati kena raid jerlah kalau x aktif online atau x da tempat simpanan selamat....

    Pentingkan up sumber dan gua waktu nih setinggi mungkin....
    Yang penting tak boleh ada sumber yang dapat disamun oleh penyerang....

    Kecuali puak teuton, tuh mmg kena buat askar awal, seronok raid orang dan biar orang tutup akaun awal2....

  8. #8
    Lans Koperal
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    perak
    Posts
    54

    Default

    haha mcm ni la dikatekan game. baru seronok ade kawan yg bg nasihat mcm ni. aku tribe apa? Gaul kot

  9. #9
    Lans Koperal
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    perak
    Posts
    54

    Default

    Tq all Friend.

  10. #10
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Far Far Land
    Posts
    170

    Default

    Teuton Guide:buat askar,dan raid...biarkan produksi tanaman anda negative....tp jgn bg sampai lebey -50....bila off hantar askar anda keluar jaoh2...sampai waktu anda on9 balik(pandai2 la kira pukul brape)


    Gaul: x dinasihatkan utk buat askar awal2....naik gua,naik titik perhimpunan...buat pemerangkap...buat dlm lvl 3...then ko dh selamat...buat gua jugak...time org xkan srang ko sgt..amik pluang buat askar def at least 50...

    Rom:buat gua byk2....pastu baru boleh buat troop...lebey baik buat gua byk2 bg newbie....sbb,korg mungkin x slalu on9...askar korg terdedah kpd bahaya...dh la mahal...jd jgn buat askar rugi utk rom awal2...tp klu resos dh 150 per jam...boleh buat askar dh...

    maaf...guide ini dr newbie utk newbie....klu ada yg lebey baik....tlg la postkan...dlm bahasa melayu lagi bagus...
    T4 utk mereka yg suka simming and utk org yg cita2 nk bukak zoo...
    after this myx...we gonna stop travian...
    will come back if got T3.6 server in .my

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •