Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: 15c

  1. #1

    Exclamation 15c

    aq dah dpt kg 15c tpi tak tao nak mule kan...ape aq kne buat ?
    pless someone help me..n ape funtion 15c ?

  2. #2

    Default

    anybody ?

  3. #3

    Default

    ko kena up bnyak2 ladang... pas 2 bila dah tanaman bnyak.. ko npc stiap hari...

  4. #4
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Far Far Land
    Posts
    170

    Default

    klu x main gold:
    -buat berek dan farm seluruh kawasan tu...
    -naikkan ladang smua tahap 5...
    -tumpu kg ketiga lepas troop dh cecah 200...

    klu main gold:
    -naikkan ladang je....
    -npc ari2...
    -target kg ketiga lpas dh ada 50 troop...
    T4 utk mereka yg suka simming and utk org yg cita2 nk bukak zoo...
    after this myx...we gonna stop travian...
    will come back if got T3.6 server in .my

  5. #5
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    15C pembunuh semangat kalau ambil sebagai kg kedua dan x main gold....
    Aktif raider pun jenuh jugak nak maintain 15C nih di permulaan....

    Cuma saranan untuk semua, jangan ikut orang ambik 15C, tapi x tau nak wat apa....
    Akan jadikan id sendiri sasaran mudah lawan2 yang lain...

  6. #6

    Default

    thnx all

  7. #7
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Far Far Land
    Posts
    170

    Default

    @jiraiya:aku sokong...!!
    T4 utk mereka yg suka simming and utk org yg cita2 nk bukak zoo...
    after this myx...we gonna stop travian...
    will come back if got T3.6 server in .my

  8. #8
    GreatesT AttackeR
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    my
    Posts
    46

    Default

    cuma kekadang tuh sebab org amik 15c awal2 tu untuk elak org len amik tapak 15c tu dulu..tetapi terpulang kepada pemain lah..

  9. #9
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Big player ngan heavy gold user mmg selalu buat macam tuh...
    Tambah2 lagi kalau yang aktif raider, mmg bedal awal sebelum orang lain ambik...
    Ataupun yang dok dalam ally besar dan ada support kawan2 yang kuat...
    Akan buka kg kedua 6C di sebelah 15C yang dihajati kiranya jauh...

    Siap tulis kat profile akan cata sapa yang ambik 15C sebelah tu....

    Pandangan jangan ambik 15C untuk kg kedua tuh...
    Ditujukan kepada pemain biasa yang x guna gold...
    Atau yang ada bekalan gold terhad...

    Lebih baik lepaskan 15C yang panas...
    Daripada kg anda terbengkalai sebab x cukup sumber dan juga gold...
    Serta akhirnya menjadi mangsa pemain2 lain yang makin maju daripada anda...

    Sebab dah tengok ramai juga jadi mcm tuh...
    Mula2 mmg hebat, kg naik cepat jer...
    Tapi bila kg kedua 15C diambil...
    Mula perlahan dan akhirnya mengalah...

  10. #10
    Lans Koperal
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    27

    Default

    utk player yg x main gold mcm aku...
    kalu nk ambik 15c kg ke 2...
    pasti kn ko ada resos lv 10 suma kt kg 1st,
    pejabat dagangan lv 10....
    lepas tu ko pump suma resos ke 15C
    trus buat askar n raid @ def la...

    jgn lupa cpat2 buat kg ke 3...nk backup resos lg...


    Sory kalu salah...tp aku buat jdi...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •