Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: Kelab Emas Travian ???

  1. #1

    Default Kelab Emas Travian ???

    nk tanya kalau guna 100gold naikkan kelab emas traviankan , function untuk perdagangan 1:1 dengan npc , dan siapkan tempahan ada tak ? sbb aku baca guidance(?) dia kata tak termasuk dalam kelab emas travian . saja nak confirm...

  2. #2
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Far Far Land
    Posts
    170

    Default

    kena ada gold jugak....
    T4 utk mereka yg suka simming and utk org yg cita2 nk bukak zoo...
    after this myx...we gonna stop travian...
    will come back if got T3.6 server in .my

  3. #3
    Sarjan Rozar's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    tandas..
    Posts
    105

    Default

    perdagangan NPC 1:1 dan siapkan tempahan adalah fungsi utk akaun PLUS.
    Kelab Emas dan akaun PLUS adalah berlainan.

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by Rozar View Post
    perdagangan NPC 1:1 dan siapkan tempahan adalah fungsi utk akaun PLUS.
    Kelab Emas dan akaun PLUS adalah berlainan.
    memang fungsi dia berlainan kalau katakan aku aktifkan kelab emas kan , adakaha aku akan hilang function akaun plus ?? mcam aku sbut kat atas ?

  5. #5
    king10magi's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    135

    Arrow see this,

    lihat ini, maybe leh membantu...

    Kelab Emas

    Anda akan hanya dicaj sekali untuk masuk ke Kelab Emas. Anda akan memiliki akses ke pelbagai ciri ciri eksklusif. Sebilangan ciri ciri adalah percuma, yang lain memerlukan jumlah emas tertentu.

    Ciri ciri percuma Kelab Emas:

    * Senarai serbuan
    * Statistik serbuan
    * Pedagang pergi 3 kali
    * Cari 9 dan 15 cropper termasuk oasis

    Ciri ciri berbayar Kelab Emas:

    * Lantik Pakar Pembina sehingga 3 arahan membina.
    * Laluan dagangan automatik diantara kampung kampung sendiri.
    * Sorok askar askar dari serangan.
    (boleh jika tiada askar kembali dalam tempoh 10 saat lalu)
    * Panggil askar yang dalam perjalanan balik serta merta
    (tidak boleh bagi senator, pemimpin, penghulu dan tarbil atau bagi serangan mendatang dalam tempoh lagi 3 jam)


    Akaun Plus

    Akaun Plus menawarkan anda kelebihan berikut:

    * Pusingan menunggu untuk pembinaan
    * Peta lebih besar
    * Fungsi arkib untuk laporan dan mesej
    * Fungsi penyusunan untuk laporan dan mesej
    * Fungsi penyusunan untuk pasar
    * Auto-Siap
    * Penapis laporan
    * Pautan terus yang bebas diubah
    * Statistik bergrafik
    * Keseluruhan pusat akaun
    * Pad Nota

    ataupun login games pastu tengok kt tabs tepi ade Plus then pegi kt Kelebihan dn tengok2lah kt situh,



  6. #6
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Kelab emas sekali beli untuk 1 pusingan permainan....
    Manakala akaun plus pula sekali beli bertahan untuk 7 hari bagi server biasa....
    Dan perlu diperbaharui tiap2 minggu dengan 10 gold...

    Ciri2 akaun plus x sama ngan ciri2 kelab emas....

  7. #7
    GreatesT AttackeR
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    my
    Posts
    46

    Default

    Quote Originally Posted by einz90 View Post
    nk tanya kalau guna 100gold naikkan kelab emas traviankan , function untuk perdagangan 1:1 dengan npc , dan siapkan tempahan ada tak ? sbb aku baca guidance(?) dia kata tak termasuk dalam kelab emas travian . saja nak confirm...

    fungsi perdagangan 1:1 dgn npc dan juga siapkan tempahan serta merta still ada. Fungsi tu tak perlukan PLUS atau Kelab Emas (sebab tak termasuk pun dalam kelebihan PLUS dan Kelab Emas).
    Tapi masih perlukan penggunaan emas untuk aktifkan tempahan serta-merta( 2 emas) atau buat 1:1 dagangan dgn npc (3 emas)

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by playtravian View Post
    fungsi perdagangan 1:1 dgn npc dan juga siapkan tempahan serta merta still ada. Fungsi tu tak perlukan PLUS atau Kelab Emas (sebab tak termasuk pun dalam kelebihan PLUS dan Kelab Emas).
    Tapi masih perlukan penggunaan emas untuk aktifkan tempahan serta-merta( 2 emas) atau buat 1:1 dagangan dgn npc (3 emas)
    Thanks semua sudi membantu aku bukan apa aku tgk penerangan ni
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Cth

    Dalam kampung ini, semua tempahan pembinaan dan penyelidikan dalam akademi serta tukang besi dan kilang perisai akan disiapkan serta-merta.

    Bagaimanapun bangunan Residen dan Istana Serta kampung dengan dunia keajaiban di dalamnya terkecuali.

    Fungsi ini tidak termasuk dalam Kelab Emas

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Aku tau perbezaan fungsi dia, aku cuma nk pastikan kalau aktiifkan kelab emas fungsi untuk 1:1 dagangan dgn npc(3emas) , siapkan bangunan dengan segera (2emas) tu masih wujud lagi ka .'
    Apa2 pun aku paham dengna penerangan diatas dengan menyatakan dua fungsi nih walaupun aku aktifkan kelab travian dia masih wujud....

  9. #9
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    peRDAGANGAN 1:1 (npc) DAN PEMBINAAN AUTO SIAP TIDAK TERMASUK DALAM PAKEj sama ada kelab emas ataupun akaun plus....
    Boleh digunakan sekiranya mempunyai emas yang cukup untuk melaksanakan arahan NPC atau auto siap....

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by J1ra1ya View Post
    peRDAGANGAN 1:1 (npc) DAN PEMBINAAN AUTO SIAP TIDAK TERMASUK DALAM PAKEj sama ada kelab emas ataupun akaun plus....
    Boleh digunakan sekiranya mempunyai emas yang cukup untuk melaksanakan arahan NPC atau auto siap....
    Kira kalau aku aktifkan kelab emas dua fungsi diatas tu yang dihighlight tu masih wujud la? kira tk hilang la? dan masih boleh digunakan lagi la walaupun aku tau yang kena guna 3 @ 2 emas ? tu maksud aku .....

    Kita ada kelab emas , tpi benda kat ats tu kita bleh guna bila2 masa la yang dihighlight tu ? tu la maksudnya...
    Takut2 kalau-kalau aku aktif kan , peRDAGANGAN 1:1 (npc) DAN PEMBINAAN AUTO SIAP fungsi benda nih hilang walaupun aku tahu nk guna dia kena guna 2 emas utk siap segera @ 3 emas utk 1:1 dgn Npc ? itulah maksud soalan

    Pendek cerita Aku aktifkan Kelab Emas utk satu pusingan permainan , 2 fungsi diatas masih boleh digunakan bersama +25%sumber? . itu ja.... apa2 pun terima kasih kerana tolong aku yang susah nk paham benda nih

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •