Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 62

Thread: Apa pendapat anda tentang VERSION T4

  1. #21
    WW HoldeR IMMORTAL™'s Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Johor Bahru, Johor, Malaysia
    Posts
    114

    Default T4 is better or sucks? :S

    Pendapat selepas 2hari aku main dalam T4 ni,

    yg best

    1- Natar diawal permainan, kawasan kelabu, buff oasis 50% untuk kayu/besi/clay.
    2- Pelbagai fungsi untuk hero, pengembaraan, item hero, tier item,
    3- 'zoo'.
    4- Nerf teuton! Sbb aku rasa teuton agak overpower sebelum ni, sng sgt nak masuk top10 robber klu aktif dan kena caranya. (tapi bila bonus 20% tu dah d remove, aku rasa teuton mcm agk lemah Mungkin dev perlu bg bonus lain pda teuton )
    5- Boleh test mcm2 & blh igm org tnye soalan noob

    yg suck

    1- Jurang antara heavy gold player dengan yg main free semakin ketara dengan wujudnya auction/bid/silver gold etc.
    2- Grafik yg penuh sana sini, loading lebih lama, keanak-anakkan, aku prefer yg simple aja sbb klu aku nak tgk grafik cantik2, baik main game 3d aja
    3- Map super lembab, hampir xblh nak main klu pki broadban


    Jadi dah terlanjur aku taip byk2 ni, aku nk tnye beberapa soalan:

    1- Artifak seperti but berkuasa/pelatih/ tu masih ada lg ke? bila kuar? ke dah xade sbb ade item tier rare yg bg bonus melatih askar lebih pantas tu?

    2- Sangkar tu blh jual beli gak dlm auction? xde had jumlah kepada sesuatu ID? apa akan jadi bila heavy gold player beli byk2 n buat zoo rimau buaya gajah kat kg

    *aku xjumpe jwpn untuk soalan aku ni wpun pas google sana sni, hrp pro T4 blh membantu*

    myx? AloneTP
    my1 4gbps
    my1 4SGbps™
    my1 HM-BrO™
    myx6 SE-DSF
    myx5 [AoW]-€
    myx4 DSx|HQ™
    myx3 RG|HQ™
    myx2 NWOxBrO!
    myx1 F-CrZ|Z™

  2. #22
    Landsay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Di Rumah ANDA!!!
    Posts
    246

    Default

    Quote Originally Posted by IMMORTAL™ View Post

    1- Artifak seperti but berkuasa/pelatih/ tu masih ada lg ke? bila kuar? ke dah xade sbb ade item tier rare yg bg bonus melatih askar lebih pantas tu?

    2- Sangkar tu blh jual beli gak dlm auction? xde had jumlah kepada sesuatu ID? apa akan jadi bila heavy gold player beli byk2 n buat zoo rimau buaya gajah kat kg

    *aku xjumpe jwpn untuk soalan aku ni wpun pas google sana sni, hrp pro T4 blh membantu*
    1 :- Semua jenis artifak masih ada....tapi waktu keluar artifak tu,,,x tau lagi,,,,

    2 :- Sangkar boleh jual beli,,x dek mslah,,,nak kumpul sngkar smpai beratus2 pon x pe,,,x dek had,,,,

  3. #23
    WW HoldeR IMMORTAL™'s Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Johor Bahru, Johor, Malaysia
    Posts
    114

    Default

    Thanks Landsay, really helpful. Love new features in T4 unfortunately i'm bband user

    myx? AloneTP
    my1 4gbps
    my1 4SGbps™
    my1 HM-BrO™
    myx6 SE-DSF
    myx5 [AoW]-€
    myx4 DSx|HQ™
    myx3 RG|HQ™
    myx2 NWOxBrO!
    myx1 F-CrZ|Z™

  4. #24
    Pegawai Waren II
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Far Far Land
    Posts
    170

    Default

    aku cuma x puas ati dgn map dan kelebihan teuton ditarik...tu je...lain2 mcm biasa...dan pling aku gemar sistem hero..haha!!
    T4 utk mereka yg suka simming and utk org yg cita2 nk bukak zoo...
    after this myx...we gonna stop travian...
    will come back if got T3.6 server in .my

  5. #25
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Sangkar laku nampaknya di awal2 permainan nih...
    Tengok di bidaan mmg tinggi orang beli...
    6 sangkar sampai tahap 5K perak pun ada yang beli...

    Try main simcity kat my6 skang nih, bleh la jual pemerangkap
    Sebab x da guna pun, cuma nak hilangkan bosan dengan buat advanture...

    Gua dah cukup dah, terutama lepas teuton kehilangan bonus rompakan 20% tu...
    Lepas nih tumpukan kepada pengembaraan jerlah tanpa perlu risau wira mati atau sumber dirompak...

    Cuma peta tuh jerlah lembab dan menyusahkan....
    Peta T3.6 dah ok da kalau guna...

  6. #26
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    sabar je la pasal peta tu


    "Never trust someone with mask"

  7. #27
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Code:
    6 x Sangkar	 32	 10001
    Mmg untung jual sangkar tuh...
    Boleh tukar kepada 50 keping gold...

    Entah sapalah pembeli yang kaya raya tu....
    Last edited by J1ra1ya; 03-08-2011 at 10:02 AM.

  8. #28
    Lans Koperal
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    49

    Default

    x tgk lagi yang jual perisai bagai rekod dh ade yg spend sampai 100k perak.. kaye giler org tu.. aku rase cam nk suwoh team aku cipta game camni lk.. x yah penat gi masuk opis just kontrol dr rumah dh arr tu pon tgk acc kat bank wakaka..

    Game nih mmg menarik bg aku yg dh main travian nih lebey 2 thn.. tp tang map tu mmg fail kena lk aku nih bb user.. yg lain menarik sbb byk yg aku x tau pasal game nih so mcm2 aku nk cube..

    Aku rase server kat msia nih kecik sbb tu slow giler.. lg satu patut depa bgtau mane satu browser yg terbaik sbb aku dgr ade yg x leh nk bukak browser..????

  9. #29
    Prebet lonlon's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sentul East
    Posts
    14

    Default

    sokongan dari adik lon :P :P
    1st s3-recorn
    1st s4--rexoxoedz-
    1st s5-gori
    2nd s2-cap!&lonlon
    2nd s4-bunny
    2nd s5-ponpon&lonlon
    3rd s2-Ashiya Mizuki
    2nd ts18-Ashiya Mizuki
    5th ts3-TheWetBeaver
    6th ts1-Cami&Lonlon

    pop is nothing,
    troop is something,
    activeness is everything

  10. #30
    Lans Koperal
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    16

    Default

    graphic dia x best.. bosannya.. nak tgk map pun mcm xtau dah.. tp sistem hero dia mmg best..haha

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •